Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   158 / 168
(#) sdrlab válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 12, 2023 /
 
Már többször ki lett tárgyalva! A kereső nem dísznek van feljebb az oldalon...
(#) nagym6 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
(#) Massawa válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
A mérési adataival nincs semmi gond.
Az akku is jol birja, kicsi méretü készülék, könnyen befér egy táskába, de a képernyö elég nagy, jol használhato a mühelyen kivül is.
Persze nem csucs szkop ( ki vár ennyi pénzért többet) , de hobby célokra, gyors mérésekre az esetek elnyomo többségében megfelel. ( hangfrekvenciás és mikroprocesszoros cuccokkal foglalkozok).
(#) sdrlab válasza Massawa hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
Idézet:
„A mérési adataival nincs semmi gond.”

Hát azért na..., óvatosan ezzel a kijelentéssel! Már nem emlékszem a 13-as, vagy 14-esre vonatkozott, de elég brutális hiszterézise volt bizonyos körülmények között! De mivel a szoftvere a kettőnek nagyrészt(vagy teljesen?) ugyanaz, talán mindkettőt érinti.
Persze, lehet azóta orvosolták már ezt....
(#) Massawa válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
Én nem a teszteket olvasom, hanem a müszert használom. Majd szolok, ha valamit hibásan mér, de eddig erre nem igen került sor.
Nincs kizárva, hogy bizonyos körülmények között rosszul mér ( sajnos szinte minden modern müszerre jellemzö), de hányszor fordulnak elö ilyen „bizonyos körülmények“ a hobbimühelyben? ( föleg ha azt az ember nem keresi).
(#) sdrlab válasza Massawa hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
Amire én emlékszem, az bizony elég gyakran és könnyen, mivel a 0V körüli hiszterézisről volt szó, valamilyen horizontális sebességnél! Az, hogy neked nem tűnt fel, egyáltalán nem mérvadó!
A neten rákeresve szerintem elég könnyen meg lehet találni..., már akit érdekel ugye!
(#) Massawa válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
Tudod van a müszeren egy AUTO gomb, ami egy nyomásra a középre viszi a 0 V szintet és az eddig az enyémen stimmelt.
És ezzel eddig minden szkopon szoktak ilyen gondok lenni a közel 50 éves kitünö Tektronixtol kezdve az 5 éves, vagy 5x drágább Siglentig, ( a digi Tek-t meg eladtam, mert annak kimondottan szörös volt a vonala. Ott vajon milyen 0 V hiszterézisröl lehet beszélni.).
De mindenképpen nem árt ha a feladatokhoz választod a müszert, s nem az álmokhoz.
(#) sdrlab válasza Massawa hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
A gond csak az, hogy nálam nem az álom kategória a +-0,5V-on belüli(ha jól rémlik) hiszterézis, hanem az agyrém kategóriája!
(#) Massawa válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
Akkor vegyél jobbat, de nem tudom megerösiteni a +/- 0,5 V hiszterézist.
Nem is igen fogok ilyesmivel foglalkozni.
(#) sdrlab válasza Massawa hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
Nem értem, miért veszed személyes sértésnek, ha felhívják a figyelmedet egy műszer, mások által látott hiányosságaira?! Ha téged ez nem érdekel, mert te nem láttad ezt a hibát, az nem jelenti azt, hogy másokat sem érdekel, és nem tekintik problémának egy műszernél!
(#) Massawa válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
Nem veszem semilyen sértésnek, csak nem hiszek mindenféle önjelelölt senkiknek, akik szétkürtölnek mindenféle megalapozatlan informaciot. ( te meg ugye szintén terjeszted, nálam meg itt van a müszer az asztalon)
Sajnos nem elöször fordult ( nemcsak velem), hogy mindenhol lejáratott szerkezetek nagyon is beváltak, és sajnos az égbe dicsért dolgok meg csak a mérget okozzák ( pl egy több mint 10 millios auto is, pedig még az év autoja is volt.)
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2023
(#) img válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 13, 2023 / 1
 
Felejtős. Egyébként sem oszcilloszkóp, csak "oszcilloszkó".
(#) Gyozo92 hozzászólása Feb 13, 2023 /
 
Köszönöm az infókat, akkor ezt elengedem inkább. Van fnirsi tranzisztor teszterem, az jó, gondoltam hátha ez is. Persze nyilván nem összehasonlítható. Ti mit vennétek? Akksis lenne jó, bárhova tehessem a testet, plusz mobilis is, jó lenne ha két izolált csatornája lenne, de erről le kell mondanom valószínű az ára miatt. Nem nagyon mérek mhz-es tartományban de valami normálisabb mintavételezése lehetne. Nyilván valamilyen tárolós digitális dolog kéne. Az is jó lenne, ha lehetne rá akksit mókolni, nem is feltétlen kéne ez a kézi táblagép kialakítás. Szeretném nettó 100 körül kihozni. Akár használtan is.
(#) nagym6 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
Esetleg OWON HDS242 - 272. Nem ismerem közelről, nézzél róla videókat.
(#) Gyozo92 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
Most ezt az owon tao3000-es szériát nézem. Elég jók az adatok, igaz nem olcsó, de lehet megérné. Egy 4 csatornás 14bites felbontásúról néztem videót, az elég komolynak tűnt.
(#) nagym6 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 13, 2023 /
 
A 14 bit felbontást az "A" jelű ad, pld.: "TAO3074A". Ez 4 x 70Mhz, 300 e. Ft. vagy több.
(#) Ge Lee válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Tudásához képest szerintem nagyon drága. A videók is csalókák néha, mert a szoftverhibákat ritkán mutatják meg rajta, és az owonnál szokott lenni bőven (pl. XDS), főleg az újabbaknál. Nekem akkusban most még a régi owon SDS sorozat van, egy 6062, ez 55 volt használtan, el voltak zajosodva az enkóderei azt megcsináltam, meg kapott 4db 18650-es cellát meg egy kapcsolót a cellafedélbe és ennyi, elmegy közel 3 órát akkuról.
Én a Siglentre vagyok kiakadva, hogy miért nem tesznek akkut a készülékeikbe amikor a hely bőven meglenne neki, és akkor lehetne egy igazán jó asztali akkus szkóp az alsó árszegmensben is. Megkérdeztük pár éve a gyártót, még csak nem is válaszoltak a levélre, pedig közvetlenül a forgalmazó írt nekik.
A micsig is az elején még viszonylag olcsó volt, de azt a sorozatot már nem forgalmazzák, amik most vannak STO azok meg 600 eurónál indulnak.
(#) img válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Jó, hogy felhoztad: én is gondolkodtam a Siglentem akkusításán, de olyan egzotikus tápfeszei (+6.5V, +15V és -9.5V) vannak, hogy még mindig csak gondolkozom rajta. Végül is két 18650 pakkal (a 27650-ek már nem férnének bele ránézésre), meg DC-DC konverterekkel megoldható lenne, szerintem. A 8 cella balanszált töltéséhez viszont valami 8 cellát tudó töltő is szükséges, mint az ISDT Q8 (vagy épített), mert az IMAX B6 csak 6 cellát kezel egyszerre.
(#) Skori válasza img hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
A siglent-nek belső tápja van? Ha az akkus üzemhez már úgyis kell DC/DC konverter, akkor azon is el lehetne gondolkozni, hogy a saját tápját elindítani DC-ről. Lehet, hogy már viszonylag alacsony feszültségről is elindul a táp, és csak egy step-up konverter kellene az akkupack-hoz (vagy valami jó hatásfokú, mondjuk rezonáns átalakító).
(#) img válasza Skori hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Igen, belső tápos. Jó ötlet, legközelebb elvihetem hozzád ha van kedved belenézni.

Matrica már nincs rajta, lejött amikor kikötöttem a földet a tápjából. Aztán vettem észre, hogy amit adtak hozzá kábelt gyárilag, abban már eleve ki volt kötve.
(#) Ge Lee válasza img hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Az a másik amit a mai napig nem értek. A sajátomat sosem szedtem szét, mert az ár csökkentő tényező lehet egy esetleges eladásnál, hogy hiányzik róla a gyári hologramos matrica, de képeken feltűnt, hogy ezeknek elég bonyolult tápellátásuk van. Ehhez képest az owon tápja egy mezei filléres flyback táp egyetlen feszültséggel amivel párhuzamosan kapcsolódik a 8,4V-os akku ha bele van téve. Mondjuk ez se egy jó megoldás, mert nincs se egy fet semmi ami elválasztaná, így ha nincs használva napokig a szkóp akkor teljesen lemeríti az akkut (ezért kell bele a kapcsoló), de legalább a táplálás lehetősége adott. Ha ez elmegy egyetlen tápfeszről, akkor a siglentet miért nem lehetett úgy megcsinálni? Ha ezt a kérdést feltennénk a gyártónak akkor valószínű hasonló választ kapnánk (illetve nem kapnánk) mint arra a kérdésre, hogy az újabb változatokból miért hagyták ki a hálózati kapcsolót, merthogy még az sincs rajtuk. A helye pontosan ugyanúgy ott van, mert dettó ugyanaz a tápegység panel van a régebbi siglentekben is mint az újban, csak az újból már elhagyták a kapcsolót, még a helye sincs kivágva a doboz tetején. Értem én hogy minden cent számít, meg gigászi verseny van a gyártók között, na de, egy 100 ezres árban nehogy már attól legyen versenyképesebb az eladás, hogy megspórolunk egy kapcsolót. Miközben (magamból kiindulva) ha nem spórolnák ki, meg még akkut is lehetne ekecselni bele, eszembe nem jutna más gyártó termékét keresni.
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Ezt én kipróbáltam a régebbi siglentemmel, nagyon nem jött be, egyszerűen nem lehetett vele mérni olyan zavaráramok folytak mindenfele. Csak annyit csináltam, hogy rátettem a szkópot a hegesztő inverter szekunderére és az inverter szabályozása azonnal begerjedt tőle. Ha az owonnal csináltam ezt azzal pedig nem.
(#) Skori válasza img hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Belenézhetünk, sőt akár meg is próbálhatjuk, hogy mennyi DC kell neki, hogy elinduljon a saját tápja.
(#) Gyozo92 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Eljutok minden egyes alkalommal oda, hogy nincs jó vétel. De még csak közepes sem. A videókban meg mind annyi van, hogy 1:1-es fejjel méreget egy 3-5v-os jelet valamilyen jelgenerátorról. Persze hogy nem jön ki se szoftverhiba se semmi.
(#) img válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Lehet, hogy pont ezért tervezték ilyenre (de nem a mérnökök, hanem a marketingesek ), hogy elmenjen az ember kedve a barkácsolástól és megvegye az akkus verziót (is).

Vagy az is lehetséges, hogy tévedek és ha visszarajzolnánk a kapcsolási rajzát, akkor kiderülne belőle, hogy ésszerűbb oka van.
(#) nagym6 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Ha már a 300 ezres OWON TAO3000A szkópok látótérbe jöttek, szeritem jobb ennyi pénzért egy OWON HDS242-272 akkus (nem ismerem), plussz egy normális asztali szkóp. Gondolom akkus üzem ritkábban kell, nem állandóan.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2023
(#) Gyozo92 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Mindenki mondja ezt a micsiget, de ez is a kínai vonalról van gondolom. Van itt ez a SATO1004, autós opciókkal, ami nekem igencsak hasznos lenne. De ettől eltekintve fontosabb hogy normálisan működjön. Hátha valaki használ ilyet vagy hasonlót. Aliexpress-ről beszerezhető 300 alatt. Owon most néztem ugyan az mint a voltcraft. Gondolom ez szintén mind a kínai vonal.
(#) nagym6 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
A Micsigről rosszat nem olvastam, sokan dicsérik, én nem ismerem. Kínai, de minden az. A márkások is, alsóbb árkategóriában.
(#) dB_Thunder válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Idézet:
„Van itt ez a SATO1004”

Idézet:
„Hátha valaki használ ilyet vagy hasonlót”

Pont ilyet!
(#) Gyozo92 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 14, 2023 /
 
Gondolom ezek szerint elégedett vagy vele. Most néztem egy videót pár bug volt benne de elég funkcionális. Ha megkérdezhetem honnan szerezted be? Aliexpress vagy volt nyugatibb forrás is hozzá?
Következő: »»   158 / 168
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem