Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   59 / 66
(#) lóri válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /
 
Lehet, hogy neki sincs ilyen paypal izéje.
(#) Régi motoros válasza lóri hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /
 
Ugyan régen rendeltem már, de szerintem bankkártyával is lehet fizetni, nem feltétlen kell paypal.
Letekersz a főoldalon, ott van bal alsó sarokban a "Payment metods" és VISA logo.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2023
(#) lóri válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /
 
Nekem nincs bankkártyám sem nem.
(#) madzagos válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 6, 2023 1 /
 
Pár napja rendeltem, kártyával simán lehet fizetni. Csak figyelni kell most a postára. Mert nekem csak a DHL - t engedte. Az pedig jó drága.
(#) Régi motoros válasza lóri hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /
 
Na de valakinek csak van a családba nem.
(#) lóri válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /
 
Nincsen családom sem nem.
(#) Régi motoros válasza madzagos hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /
 
Ez már csak ilyen, pár forintos dolgokért nyilván nem érdemes a azt választani.
De mondjuk egy pár száz ezres tételnél azért mégis csak nyugodtabb az ember a pirossárga szállítmányozóval, vagy valamelyik hasonlóval.
(#) Régi motoros válasza lóri hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /
 
Oké, akkor ez már a 22-es csapdája.
(#) lóri válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /
 
Tudom sajna, de megoldottam. Belementem a fészbúkba és találtam egy bankár bácsit, vagy mit. És montam neki, hogy "szia bácsi! Gyártatol nekem nyákot?" Ő meg kérdezte, hogy milyet, mennyit. Aztán így lett nyákom.
(#) Alkotó válasza lóri hozzászólására (») Ápr 7, 2023 /
 
A távol keleti panelgyártás nem azért került előtérbe mert nincs más itthoni lehetőség, hanem mert professzionális minőséget és rendkívül olcsó alternatívát kínál nekünk.
Bankszámla, bankkártya, és egyéb "civilizált" fizetést lehetővé tevő lehetőségek birtoklása nem azért praktikus hogy panelt tudj rendelni, hanem egy csomó egyéb előnyt is kínál.
(#) Elektro.on válasza lóri hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /
 
Esetleg Revolute és társai?
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2023
(#) lóri válasza Elektro.on hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /
 
Köszönöm mindenkinek. Találtam valakit, aki elintézi nekem.
(#) diginewl válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 24, 2023 /
 
Lassacskán elkészültem az áramkörrel, azaz a tervből valóság lett, és (kis módosításokkal még jobban) működik!
Köszönöm a Segítségeket!
Pontosan olyan lett a kimarás, mint a terven!!!
(#) Alkotó válasza diginewl hozzászólására (») Ápr 24, 2023 /
 
Remek, gratulálok.
A gondos paneltervezésnek általában jó panel, és jól működő áramkör a jutalma.
(#) bitmixer hozzászólása Máj 17, 2023 /
 
Sziasztok!
Mielőtt a JLC-vel konzultálok, megkérdezem itt a hozzáértőket, hogy ha olyan paneltervet küldök nekik, amin az egyik 4 lábú (ún. TACT) nyomógomb 2 lába félig lelóg, akkor zörögni fognak, vagy "castellated"-nek veszik és legyártják. A castellated egyébként mindig (ha egyáltalán) mindig a forrszem felénél való vágást jelent?

tact-pcb.jpg
    
(#) pipi válasza bitmixer hozzászólására (») Máj 17, 2023 /
 
Ha jól emlékszem a félbevágott forrszem +fizetős... Gondolom ha véletlen is - nyafognak.
De hagyd le a forrszemeit, furatait, a körvonal meg lelóghat
Szerintem...
(#) Ódenka hozzászólása Máj 25, 2023 /
 
Üdv!
Érdekes "Így jártam" történt, történik. Az ügy folyamatban, de kíváncsi vagyok, mi lesz a vége.
Az általam nagyra becsült Gyártó a legutóbbi munkánál érdekes hibát, rossz oldalra és tükör szitanyomot készített. A mellékelt fotóval illusztráltam, elnézést kértek, írják kijavítják, legközelebb jobban vigyáznak, valamint, ha volna valami változtatás az állományon, ugyan tegyem meg. Voltak, 1 vezetékezést és néhány furat méretet változtattam és elküldtem, megírva, a régi változat is jó, de ha az újított valami költséget jelentene, jelezzék, fizetem.
Itt jött a meglepi: A rendszerük szerint új állományt ehhez a munkához nem tudnak befogadni - akkor minek kérdezték?
Írják, enyhítené-e fájdalmamat, ha adnak 10 $ kupont?
Írom, ha már így alakult, a pénzt építsem be, vagy küldenek az elrontottak helyett a jó szitával, eredeti adatokkal jó nyákokat?
Egyszerű eszemmel úgy gondoltam, ha a hibát kijavították egyébként egyéb változás nélkül kapok-e vajon hibátlan áramköröket tőlük. Természetesen nem az én költségemre...
Vagy lesz egy hibátlan állományuk, amiből vagy rendelek még életemben, vagy csak ők boldogan élnek, míg meg nem halnak, tarsolyukban egy jól gyártható állománnyal. (Az eddigi is jó volt, kivéve a titkos katonai kivitelt...)
(#) Alkotó válasza Ódenka hozzászólására (») Máj 25, 2023 /
 
Szerintem is általában elég készségesek a problémakezelésben.
Azt javaslom, amikor feltöltöd az állományt, akkor nézd meg az ott felkínált panelmegjelenítővel a virtuális képet. Amit ezen látsz, szinte biztosan az lesz legyártva. A durva hibák így azonnal szemet szúrnak, az apró problémákat pedig némi tanulmányozás után lehet felfedezni. Ezzel a kis megelőző manőverrel megelőzhető a későbbi bosszankodás.
(#) Ódenka válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 25, 2023 /
 
Ezt ők küldték a gyártás kezdetekor...

Ezt.JPG
    
(#) ABU hozzászólása Máj 25, 2023 /
 
Még mindig csodálkozok azon, hogy a JLC jobb minőségben gyárt, mint az egyik itthoni nevesebb nagy múltú cég, akik már ráálltak elméletileg a hobbistákat támogató kis szériás gyártásra, viszont ők 30 napos határidővel 30700-Ft-ért elkészítik az egyetlen egy panelt majd menjek el érte, ha nem akarok szállítási költséget, a JLC pedig 2800Ft-ért 5 darabot küld a kezembe két hét alatt
(#) niedziela válasza ABU hozzászólására (») Máj 25, 2023 /
 
Kinaiak nem akkor kezdtek panelt gyártani amikor megismerted őket Melyiknek van nagyobb multja, az egyébként nem kétséges.
(#) Massawa válasza ABU hozzászólására (») Máj 25, 2023 /
 
Ezen ne csodálkozz, Kinában akkora az elektronikus ipar, hogy az egész társadalom rá lett kényszeritve a csucsminöségre, illetve a gyártási technologia fejlesztesére. Jo 20 évvel ezelött az akkori cégnél visszaakarták vinni a kinai gyártást az USAba. Azután kiderült, hogy a kinai gyárban annyi gyártási tapasztalatot szereztek meg szabadalmaztattak is, hogy esély sem volt amerikai munkásokkal azt folytatni, igy ujra visszavitték a gyártást, majd a kinaiakkal épittettek egy uj gyárat Mexikoban, s mit ad isten a kinaik meg tudták tanitani a mexikoi parasztot csucstechnologiát gyártani, amit az USAban nem sikerült.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2023
(#) Alkotó válasza Ódenka hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
A mellékleteden szerintem a "Layer" opcióval elérhető nézet látszik. Ez is sok információt hordoz, de mivel minden réteg átlátszó, ezért nehéz nyomon követni mi van felül és mi van alul.
Ezért javasoltam a "3D" opciót, mert ott már nem átlátszó a panel, szabadon forgatható a térben, megnézhető alul-felül, közelről vagy távolról stb. Mellékeltem képet a javasolt a nézetről.
Szinte biztosan olyan lesz a panel, amilyennek itt látod.
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
A szitanyomás ( silkscreen) általában mindig azon az oldalon van, ahonnan az alkatrészt kell beültetni.
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Mivel a panel mindkét oldalán van alkatrész, ezért mindkét oldalon van felirat, maszk, stb.
Ezért tervezéskor dönti el a konstruktőr melyik oldalt nevezi ki felsőnek, és ehhez igazítva osztja ki az alkatrészeket alulra és felülre. De bármelyik lehet felső.
Aztán a tervezés során, a panelrajzoló felületen lehet váltogatni a nézeti irányokat a könnyebb átláthatóság miatt, de ettől az eredeti TOP nem fog változni.
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Az nyilvánvalo, de egy kicsí értelemmel megáldott tervezö ugy csinálja meg a panelt, hogy csak egy modon lehessen összedugni.
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Feladom...
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Nem kell feladnod. Azon két lapon pontosan azt a hibát követte el a tervezöje amiröl beszélek. Ha tüskesort nem az oldal közepére teszi ( szimmetrikusan) akkor alapbol nem lehetne rosszul összerakni. Hely volt böven, tapasztalat nem sok.
(#) Ódenka hozzászólása Máj 27, 2023 /
 
Az én egyszerű eszemmel, ha a felirat olvashatóan kerül fel, nem kerülhet a rossz oldalra, tükörírással igen. Nem hiszem, hogy bonyolult lenne, elnézték. Több nyákot is csináltattam már feliratokkal és ez gyártói hiba, semmi misztikum sincs benne. Elismerték, javítják. Maga a nyák használható, ilyennek terveztem, teszi a dolgát. Élve és nem visszaélve a hiba okán a javított változatot módosítottam, kibővítve a kimeneti lehetőséget. Tulajdonképpen úgy kárpótolnak, hogy a kapott kuponokkal még jól is jártam. "Mindig úgy van jól, ahogy van..."

Nem tartozik a konkrét eseményhez: A nyák azért ilyen szellős, mert ca. 30 éve ugyanarra a feladatra, méretre, rögzítési lehetőségre készülnek a felülről kompatibilis elektronikáim.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2023

mmegyez.jpg
    
(#) Ódenka válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 1, 2023 /
 
Bár tartom és igaznak, hogy mindig úgy van jól, ahogy etc. azért a történetről pár szóban, levelezés napról-napra J.....B-kel:
1, A rossz szita miatt elnézést kértek, azt vállalták, újragyártják, valamint ha volna apróbb változtatásra igényem, tegyem meg azt is immár jól és küldik. (Eddig kiváló reakció!)
2, A megküldött változások - furatméret változtatása 10 db 0.7mm-ről 0.8 mm-re és egy vezetékezés egyik végének máshova futtatása mégsem mehet, de 10$ kárpótlást fizetnek. Már nincs szó újragyártásról, 10 $-t szánnak (kupon) a vigasztalódásomra, amit egy egyéb megrendelésbe beszámíthatnak...
3, Válasszak, eredeti tétel 14 $ jóváírással, vagy gyártassak a változtatások miatt immár új tétel kivitelezése csak úgy. Ez kicsit zavaros volt számomra, ezért azt kértem, megrendelek 2 munkát is, amiben egy most már átdolgozott pcb és egy új munka szerepel és ebbe számítsák bele a jóvátételre szánt pénzüket. Nem fogadták el, a kártérítő összeg csak az eredeti kidolgozás jó felirattal és a küldést tartalmazó összegben...(szépen működik a metamorfózis)
4, Utolsónak szánt állásfoglalásom, szeretettel várom az eredeti pcb-t, immár jó oldali szitázással és a végtelen történetet itt zárjuk le.
5, Erre is jött válasz, úgy gondolom, nem olvasom el, ez a zöldség piaci alkudozás nem az én ínyemre való. Itt lett elegem...Most lesz az, hogy úgy lesz jó, ahogy lesz.
Következő: »»   59 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem