Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Búvárszivattyú
 
Témaindító: Busz, idő: Júl 27, 2022
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Busz hozzászólása Júl 27, 2022 /
 
Sziasztok!


Búvárszivattyúm ( pont ilyen https://www.globalplaza.hu/termek/tesco-elektromos-szennyvizszivattyu-3 ) elkezdte csapkodni a Fi relét. Lecsapta de visszakapcsolás után már ment rendesen. Végül 2-3 hó után már nem lehet felkapcsolni a FI relét. Vagy ha felkapcsol megy pár percet és megint leold.

Fordítva bedugva a dugót meg abszolút sosem felkapcsolható.

A kérdésem hogy hol romolhatott le benne a szigetelés, javítható-e esetleg?

3 éve a vízben van.
(#) antikzsolt válasza Busz hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
Ismerős helyzet. A lebegő kapcsoló beázik. Kitört zsinór. Ezt a két hibát nézném meg elsőnek. A többit felesleges mert mire megcsináltatod addigra újat veszel.
(#) Busz válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 29, 2022 /
 
Kivettem, megszáradt, majd visszatettem a vízbe, most nem veri le a relét, nade meddig?

Zsinór végig jó. Az úszón nem látszik sérülés.
Arra gondoltam hogy ha a tengelytömítés kopott és beengedi a vizet attól még a motor teljesen szigetelt tehát attól sem kellene levernie nem?

Tehát tengelytömítés hiba lehet vagy ha az átenged akkor sem kellene hibaáramnak fellépnie?

Egyszer szétszedtem egy ilyet, minden teljesen ki volt öntve műgyantával tehát amíg nem ég meg a tekercselés addig a tengelytömítés hibának sem kellene gondot okoznia.
(#) antikzsolt válasza Busz hozzászólására (») Júl 29, 2022 /
 
Szemre nem biztos hogy látszik a repedés a vezetéken de ott lehet. Ha csak annyi a baja akkor "könnyedén" lehet cserélni. A mi szivattyúnknak a gumi törésgátló alatt volt a repedés és ott kapott zárlatot. Nem tudni mi van a belsejében. Lehet hogy itt nincs kiöntve.
(#) Busz válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 31, 2022 /
 
Kiraktam a napra, visszatettem, azóta működik.. hogy meddig más kérdés.
De a kérdés merre keresgéljem?

Vagy hogyan lehetne kibuktatni hogy a motor, az úszó, vagy a kábel a hibás?
(#) robis01 hozzászólása Máj 21, 2023 /
 
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van nekem egy CSP1100D típusú búvárszivattyúm, ami sajnos beadta a kulcsot. A 230 V-os táp vezetéke megtört a jóval a vízszint alatt. A kérdésem az lenne hogy szét lehet ezeket szedni annyira, hogy vezetéket cseréljek rajta? Vagy a 230-as rész ki van öntve műgyantával, így nem érdemes velük foglalkozni?
(#) uniman válasza robis01 hozzászólására (») Máj 21, 2023 /
 
A kábelre van gyógymód: Bővebben: Link
(#) btamas81 válasza robis01 hozzászólására (») Máj 21, 2023 /
 
Ez inkább merülőszivattyú, mint búvár.
Én tegnapelőtt szedtem szét egy hasonlót, ott semmi műgyanta nem volt. Fent a műanyag fedelet egy gumigyűrű tömíti. Ott vannak a kábelek.
(#) robis01 válasza uniman hozzászólására (») Máj 21, 2023 /
 
Köszi!

Ha nem sikerül a szétszedés, akkor marad a toldás.
(#) robis01 válasza btamas81 hozzászólására (») Máj 21, 2023 /
 
Akkor adok neki egy esélyt
(#) robis01 válasza btamas81 hozzászólására (») Máj 25, 2023 /
 
Ma jutott rá időm hogy szétszedjem. Sikerült is. A kábel rövidítés is megvolt. Kiderült az is hogy úszókapcsoló sincs a helyzet magaslatán, ezért átkötöttem közvetlenül a motorra a 230v-ot. Viszont most nem hajlandó forogni, hanem csak búg. Van valami az úszókapcsolóban ami szükséges a motor működéséhez?
(#) zolika60 válasza robis01 hozzászólására (») Máj 25, 2023 /
 
Nincs ott semmi. Vagy kondenzátor hiba van, vagy megszorult a motor.
(#) robis01 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 25, 2023 /
 
Kondenzátort 13µF-nak mértem, a lapátokat könnyen lehet tekerni. Ami érdekes azaz Ohm mérés. A fekete és a fehér között 30 Ω mérhető, a fehér és a piros között (kondenzátort lekötve) 580 kΩ-al indul ami folyamatosan emelkedik kb. 1 perc múlva már 650 kΩ mérhető. Már az Ohm folyamatos emelkedést sem értem, és ugyan azt sem tudom mennyit kellene itt mérnem, de azaz érzésem hogy a több száz kΩ-os tartomány sok egy ilyen motorhoz.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2023
(#) zolika60 válasza robis01 hozzászólására (») Máj 26, 2023 /
 
Sajnos a fehér és piros között valószínűleg szakadás van. Nézd meg, hogy nincs e javítható helyen. Ott is néhány tíz Ω-ot kéne mérned.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2023
(#) robis01 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Köszi a segítséget. Bele is néznék, csak sajnos nem tudom hogyan lehet jobban szétszedni.
(#) zolika60 válasza robis01 hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Szerintem azt a fényes kupakot amin a vezetékek jönnek keresztül próbáld lekocogtatni róla. Csak találgatok, a konkrét típust nem ismerem.
(#) Busz válasza Busz hozzászólására (») Jún 4, 2023 /
 
Eddig működött, de most megint elkezdte. Hiába vettem ki száradni, ugyanaz, leveri a fi relét vagy indításkor vagy üzem közben, de ha az úszó kapcsol le akkor mindig.


Időkapcsolóval ha csak az egyik pólus van rajta mert éppen "kikapcsolt" állapotban van akkor leveri bármely pólussal. De ha csak simán be van dugva akkor nem veri le. De akkor is csak akkor ha előbb bedugom és utánna kapcsolom fel a fi relét, ha már van áram és úgy dugom be akkor leveri.

Kuka lesz, de érdekel hogyan tud így meghibásodni? Vagy esetleg folyamatosan szivárog, csak a kínai fi relé nem mindig veszi észre?
(#) VIM válasza Busz hozzászólására (») Jún 4, 2023 /
 
Szia! Nekem egy Einhell van leeresztve a kútba és annak a szimmeringje volt tönkremenve, eresztette befelé a vizet. Három van egmás után felfűzve a tengelyre de a hideg víz és a használat (pedig ne homokos vagy hordalékos a víz) megtette az áldásos hatását, nekem is leoldogatott ettől az FI. Mivel elég hamar kiderült ez a hiba, így nem korrodált a motor és ki tudtam szárítani amíg beszereztem hozzá a mini szimmeringeket. Azóta is használom de már nem engedem le a kútba csak a nyár végén a medencéből emelem ki vele a vizet.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem