Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektromos roller
Le de majd csak vasárnap estefelé. A szerviz azt mondta hogy a vezérlő hibásodott meg és a kijelző.
Elvileg ma megjön az új vezérlő + kijelző. A kérdés hogy ezzel a régi vezérlővel + kijelzővel érdemes e foglalkozni, de azért majd csinálok egy képet és felrakom.
Szia!
Itt van a kép mindkét oldaláról. Ez a régi. Végül megjött az új képernyő,+ vezérlő, kicseréltem őket működik. Olyat próbáltam még, hogy új vezérlő csere után a régi Lcd-t de nem megy, tehát Lcd is halott. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2023
A második képen a felső fekete négyzet besüllyedő közepe tömör, ugye?
Mert akkor tekercs és akkor DC-DC van rajta, innentől elvileg kaphat 35-42V-ot is. Ha lyuk van rajta, akkor piezó hangszóró, csippantó.
Lyuk van rajta. (tehát piezó hangszóró)
Az nem írtam még, hogy amikór az új vezérlőt be raktam a régi Lcd volt fent, próbáltam ,nem kapcsolt be, viszont mértem, és 35 V-ot mértem fönt az Lcd-nél. (és ha jól rémlik a zöld szálnál volt a Multi pozitív szála és a többin a Multi negatív szál. Próbálok keresni rajzot ez alapján "sco ble v3.2" hogy hova mennyi Volt mehet de még nem sok sikerrel.
OK, de nem lcd, hanem led. Akkor nem tudom, hol a tekercs, talán a kijelző alatt?
Attól a piezótól egészen balra a panel szélén az a kocka talán.
Üdv. M.
Szia! erre gondolsz? Bekarikáztam . Ha igen akkor este megnézem közelebbről ír e rajta valami adatot. Ha nem akkor
![]()
Arra gondoltam ilyen elmosódott képen.
Üdv. M.
Csináltam még képeket. Nem tudom melyiken látszik a legjobban. Nagyítóval nézve mintha belül lenne vékony huzal ,és két oldalt van forrasztva .Pl: 2 kép jobb és baloldalt hosszában a lába.
Ott az a tekercs. Mellette a dióda. Alatta a szűrőkondi, és a 6 lábú táp IC.
Üdv. M
Diódát, kondit le tudom mérni. A kérdés hogy ha mind hibásak amiket írtál, "tekercs, dióda ,szűrőkondi , 6 lábú táp IC " és egyiken sem ír semmit milyenre lehetne kicserélni?
Üdv: Á
Ezeket tudtam kiolvasni. A tekercs, meg az IC passz.
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni! Adott egy Sencor roller, 36V 350W. Elhalálozott a vezérlő, vettem másikat és kiderült, hogy az előző a kijelző panelt is elvitte... Akku, motor, gázkar élnek. Rálehet venni valahogy a vezérlőt, hogy az említett kijelző nélkül is éljen? Nem kell nekem a sebességet lássam meg az akku sem érdekel, nagyjából azért tisztában vagyok a távolságokkal. Megnyomom a gázkart aztán suhanjon!
![]()
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy noname roller, és olyat produkál max gáznál, hogy E4 hibakód mutat és lelassul. Közben világit a gázkar és fék jel. Hol lehet a hiba ? Csak a max pontnál jelez hibát, de álló helyzetben is. Válaszokat köszönöm.
Az a baj, hogy még meghatározott gyártó/típusnál is csak kb lehet tudni, hogy mit jelent az a hibakód, amit kiír. Hogy mi okozza, ahhoz kell a képzett szerelő.
Az általam jól ismert, és nagyrabecsült "noname" cég biztosan mellékelt a "noname" nevű rollerhez használatit, abban egész biztosan találsz (közelítő) utalást a hibára. (De ha világít a fék jel, akkor a féket nézném meg) A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |