Fórum témák
» Több friss téma |
Nem pont egy konkrét fájlról van szó, zenéket szoktam vadászni néha...
Az online letöltők 99% -a meg telenyomja a képernyőt minden hülye reklámmal, az avast meg gyakran adathalászat miatt blokkolja ezeket. Aztán még ez után is vagy sikerül letölteni, vagy nem. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2023
youtube dl parancssorba:
youtube-dl -F 'URL' Kilistázza az opciókat, amik elérhetőek, utána az F után a kívánt verziót beírva letölti azt.
Nem értem, nálam az eszköztáron van gombja (zöld mappa szerű ikon) és nálam nem panaszkodik. Menj be a beépülőkhöz és tolj egy frissítést erre a beépülőre, néha kell neki, hogy működjön.
Ha csak a hangsáv kell, nagyon egyszerűen elindítod az Audacity-t, forrásnak beállítod a Windows hangkeverőt (hangszórókat) és lejátszod a videot. Aztán az Audacityvel kiexportálod MP3 formátumba, olyanba amit szeretnél.
Bővebben: Link
Ritkán szedem le csak a hangot, így nincs tapasztalatom, hogy mi a helyzet, de ha alacsony a bitráta, akkor az valószínűleg úgy lett feltöltve, nem sok mindent lehet tenni...mint ahogy a videók közül is van sok kisebb felbontással.
Sokszor nem is ezen múlik, sokkal nagyobb bitrátával is vannak fent zenék, amik nagyon vacakul szólnak. Érdemes több verziót is meghallgatni és az alapján dönteni inkább. Jellemző hibák: - torz, nem tudsz vele mit csinálni - halk, elképzelhető, hogy normalizálással vállalható lesz - tompa, nincs magas, nem érdemes vele foglalkozni - nincs mély, szintén zenész... - egyéb zajokat, hibákat, szüneteket tartalmaz, ez is kuka Egyébként a YT-al ne legyenek nagy elvárásaid ebben a kérdésben. Talán a mostani tucc-tucc zenék már egész jól szólnak, de a régiek között irdatlan sok a vállalhatatlan minőségű. Egy telefonon hallgatva (a felhasználók egy jelentős része) éppen jó. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2023
Erről kicsit bővebben lehetne? Próbáltam aposztróf közé, meg a nélkül is az URL-t, de valami nem smakkol. De gondolom én értek félre valamit.
![]() Letöltöttem egy mappába a winen futtatható youtube-dl.exe fájlt ugyan, de lehet hiányzik még valami?
Mivel tegnap tettem fel, nem hinném, hogy lenne még annál is frissebb.
![]()
Ilyen fals félmegoldás nálam nemigen jöhet szóba. A Yt zenék se a hifi minőségről szólnak ugyan, de hogy ezt még analóg módon is vegyem fel, azzal a plusz zajjal együtt amit még ráadásul a házban is összeszed, számomra nem járható út.
Én továbbra sem értem miért ragaszkodsz a youtube-hoz mint forráshoz, amikor a neten nagyon sok zene elérhető, és manapság igen nagy részük veszteségmentes formában is elérhető, pl. FLAC-ban, (amiből utólag szinte tetszés szerinti bitrátájú MP3 is készíthető, vagy veszteségmentesen visszaalakítható wav fájlba is).
Tehát megtetszik egy zene -> megnézem ki az előadó, melyik lemeze stb. -> rákeresek -> letöltöm... Másik lehetőség: internet rádió -> olyan csatornát hallgatok, ami számomra megfelelő minőségű és tartalmú zenét ad -> megtetszik egy szám -> a szoftverben megnyomom a record gombot -> a szám az elejétől meg lesz a háttértáron (akkor is ha a szám közepén nyomtam rá), mert a szoftver cacheli az adatokat. A felvétel minősége az eredeti adással egyező, mivel a stream-et menti le, + ellátja a megfelelő mp3 fejléccel stb...
A napokban kezembe kerültek a régen vásárolt, eredeti audio CD-im, ezeket már nagyon rég nem hallgattam. Most, (amíg még van működő optikai meghajtóm), gyorsan lementettem a PC-re FLAC-ba konvertálva. Egy teszt kedvéért visszaalakítottam a FLAC-ot WAV-ra, és összehasonlítottam az eredetivel: gyakorlatilag az utolsó bitig megegyezik. Mellesleg majdnem mindegyiket, a netről is le tudtam volna tölteni...
Külső DAC-al PC-ről lejátszva is hozza azt a minőséget, amit anno a CD-játszóról - sőt talán kicsit jobb is.
Ha nem EAC-vel rippeled a CD-t, soha többet nem lehet az eredeti állapotot visszaállítani. A hangminőség megmarad, de nem lesz Proper minőség.
A Libranet-en is körül lehet nézni. Nagyon sok Lossless CD van fent (mp3 nincs). A Youtube-ról letöltött zene legfeljebb mp3 (320) lehet, de nagy része zavarosan konvertált semmi. Onnan igényes ember semmilyen zenét nem tölt le. A hangminőség jó telefonra, de már autóban is komolytalan.
A hibaüzenetből is látszik az aposztróf és a space a gond, az nem kell, nem egyértelműen írtam.
De rákereshetsz, baromi nagytudású program ez, mindent is tud gyakorlatilag és folyamatban lévő élőadástól kezdve teljes lejátszási listákat iis le tud menteni megfelelően mappába rendezve címekkel, leírással, meg jobb felbontásban, feliratokat, mindenféle ffmpeg dolgot is bele lehet okosítani stb.
Régről én olyasmire emlékezem hogy a legjobb minőség a PCM mert az egy az egy méretre és bit-re mint az eredeti. Ha bárminő kodeket ráenged az ember már valami el fog veszni.
Régen talán még win98 korában volt egy parancsfájl ami kiütötte a cdrom-ok kötöttségeit és az audio cd ha beletetted a lejátszóba kapásból pcm-ben jelent meg és csak le kellett (sima másolással) róla húzni az anyagot. Amugy meg hogy mi az eredeti és mi a jó minőség azon kár vitatkozni mert elég csak megfülelni a világ több pontjáról beszerzett lemezek közötti külömbségeket. A mai világban meg szinte teljesen érvényét veszti az egész mert már a studiókban is pc-ken rögzítik a zenei produktumokat . Ebben pedig az a hatalmas és lényeges dolog hogy az ottani analóg/digitális konverziót mi végzi el (miféle hangkártyával rögzítik) ugyanis vissza már úgyis azt hallod amit az rögzített. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2023
Akkor lehet le vagyok maradva. Nem nagyon tudok olyan oldalakat, ahol ingyen osztogatnák a CD minőségű hanganyagokat. A behallgatás vagy minőség korlátos, vagy ha CD minőségben lehet behallgatni, akkor csak pár 10mp hallható. Ha jó minőségben akarod letölteni, azt meg kell venni.
De ha tudsz olyan oldalakat, ahol van ingyér is CD minőség, privátban írhatsz párat, kipróbálom.
Nem szégyen ám megvenni a zenét.
Idézet: „Nem nagyon tudok olyan oldalakat, ahol ingyen osztogatnák a CD minőségű hanganyagokat.” Két hozzászólással feljebb írtam.
Nos, az Audacity nem analóg módon veszi fel, hanem egyből a DAC-ból, digitálisan. Egyszerűen szólva nem a hangkártyára megy a dekódolt bitstream hanem a lemezre.
Kicsit bonyolultabban szólva a WASAPI driver outputját nem az audio driverre küldi hanem elmenti. De te tudod, nyilván értesz hozzá...
Sziasztok!
Adott egy nem pont mai darab számítógép, a következő hibával. Amikor elindul a Bios betöltése, utána csak egy fehér kurzor villog a bal felső sarokban. Már próbáltam újratelepíteni, tettem be másik merevlemezt, cseréltem ramokat, de semmi változás. Valakinek valami ötlete?
Nézz utána és reseteld a BIOS-t, minden alaplapnál megvan, hogy az elem kiszedése mellett mit kell rövidre zárni.
Legacy módban próbálsz bootolni egy GPT partíciós sémával rendelkező meghajtóról. Kapcsold ki a CSM-et!
Uh, köszi mindkettőtöknek, de ennyire nem vágom, utána kell olvasnom, pontosan miről is írtok.
Még valami: nem maradt bedugva egy USB-s eszköz, amiről megpróbál bootolni?
Rosszul írtam, csak szerettem volna újra telepíteni, de nem sikerül, csak villog a kurzor. USB-ről telepíteném, de semmi. Most megpróbálom resetelni, hátha sikerül, vagy gondoltam még arra, frissíteni a BIOS-t.
Hát, a BIOS frissítéshez is bootolni kellene valahonnan, tehát először inkább próbáld meg resetelni.
Olvastam a service leírást, a BIOS-törléséhez át kell tenni a jumpert, csak azt nem írja, hogy utána, be kell kapcsolni, vagy ki kell venni az elemet, egyáltalán mit kellene utána csinálni. Nem hiszem, hogy csak kikapcsolt állapotban, ha átteszem a jumpert, és vissza, már törlődik is.
UI. de, írja, kikapcsolt állapotban kell elvégezni A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2023
A szabályos módszer:
1, kikapcsolod a számítógépet. 2, kiveszed a cmos elemet. 3, átrakod a jumpert. 4, vársz 30 másodpercet. 5, visszarakod a jumpert. 6, visszateszed az elemet - kész...
Kikapcsolod a gépet, kihúzod a hálózati kábelt a tápból, kiveszed az elemet, rövidre zárod a jumpert, legalább fél percet vársz így (többet is lehet), majd mindent visszacsinálsz és próbálod indítani a gépet (a BIOS-t újra be kell állítani).
Nem tudom, mekkora szükseg van vuduvarázslatokra.
Nekem egyetlenegyszer kellett "reset"-hez folyamodnem. Simán kivettem a "gombelem"-kent emlegetett (szerintem akku)-t, elszívtam egy cigit, aztan vissza, és kész. Persze, hogy ki volt kapcsolva, hogyan szedtem volna szét a gépet ![]() ![]()
Próbáltál telepített HDD-t rádugni, lehetőleg nem valami legújabbat -mert akkor esélyes GPT lesz és nem kezeli a bios?
CMOS reset: nem kell túlgondolni. Ha akarod tápot lenyomod, ha akarod nem, bekapcsolva kikapcsolva mindegy, jumpert átdugod és annyi, nem kell várni sem. De semmi baja nem lesz akkor sem, ha csipesszel az elemet egy pillanatra rövidre zárod. Persze van a hivatalos módszer, de csak belezavarodsz a végén mit csinálj. Ha elem rövidre van zárva egy pillanatra, az biztos reseteli, de nem fog segíteni szerintem, mert nem az az oka. De véletlenül sem írtál pontos lap típust meg telepítőt, hogy mit és milyen partîcios sémával irtál ki. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |