Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3508 / 3552
(#) Ódenka válasza mateatek hozzászólására (») Szept 5, 2023 /
 
Meg a havi ciklussal...
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 5, 2023 /
 
Gyaníthatóan a hőmérséklet, a páratartalom és a légnyomás változása okozza a tüneteket. Mérem mindhárom adatot de (tudtommal) nem vagyok érzékeny a frontokra, nem tuok összefüggéseket felállítani.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 5, 2023 /
 
A három változás valamilyen összefüggése? Lehet. Én viharban vagyok feldobott, más frontot nem érzek.
(#) Kinka István válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 5, 2023 /
 
Nekem a légnyomásváltozással magyarázták. Egy adott időszakban a külső légynyomáshoz hozzászokik a szervezetünk. Ha a külső nyomás csökken a belső nyomásunk feszít, légnyomás növekedése pedig összefelé nyom. Ha kiegyenlítődik, az okozott tünet is elmúlik. Van akit csak az egyik változás visel meg, van akit mindkettő. Amíg a testünk kellően rugalmas, nem okoz tünetet.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2023
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 5, 2023 /
 
Idézet:
„Én viharban vagyok feldobott”

Még augusztusban piros 3-as riasztás volt kiadva erre. Jött is a csúnya felhő. Szerencsére csak nagy felhőszakadás volt. Ezután is feldobottam, hogy megúsztuk.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Szept 5, 2023 /
 
Imádom nézni a felhőszakadást, villámlást, szélvihart a lakásból. Volt nem imádott vihar is, autóval mentünk, jégeső nagy jegekkel. Menekültem nagy lombos fa alá, szakadó jégesőben takartam le a kocsit a nálunk lévő két pokróccal. Akkor több kocsin nyomokat hagyott a jég, megúsztam.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 5, 2023 /
 
Idézet:
„Menekültem nagy lombos fa alá”

Ott se jó, akkor.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Szept 5, 2023 /
 
A lombok fogják a jeget valamennyire.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 5, 2023 /
 
A villámot pedig vonzzák. Ki tudja mi a jobb.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 5, 2023 /
 
Akkor villámlás nem volt.
(#) kameleon2 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 6, 2023 / 1
 
Ha tálcán kínálom a megoldást, akkor az jobb? Akkor mi a hobbi és a kihívás? Úgy gondoltam egy közös beszélgetés alapján előre lehet lépni a dologban. Írtam: Páratartalom, hőmérséklet, légnyomás, szél. Kezdd el mérni! utána lesz miről beszélni, mert lesz neked is tapasztalati értéked. Senki nem fogja megmondani, hogy mit tegyél. Neked kell kitaposni az utat. Erről szól a hobbi szerintem. Nincs olyan kérdés az életben, amire azt a választ kapod, hogy menj jobbra kettőt és nézz kétszer balra és azon a polcon találsz mindent. De olyan válaszokat fogsz találni, hogy balra indulj, vagy jobbra egy lépést. ahogy elkezdesz lépegetni egyre több és aprólékosabb kérdésed lesz. Szerintem ez így működik. Az Alkotó-féle tápegység sem úgy készült gondolom, hogy valaki a kezedbe nyomta a kész megoldást. Meg kellett dolgozni érte. De ettől lesz értékesebb a végeredmény, mintha besétáltál volna érte a sarki boltba. De lehet, hogy én nem értelek csak. Van ilyen is. Van olyan is, hogy valaki nem akarja a csőben a lyukat feltaláni - ezt is értem. De akkor lehet, hogy meteorológus fórumon kellene kérdezned először, vagy orvosmeteorológuson. Én naív azt hittem, műszaki választ vársz, csak kiegészítettem a saját érzeteimmel.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2023
(#) Alkotó válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 6, 2023 / 1
 
Valószínűleg nem jól tettem fel a kérdést, vagy talán ez a fórumkörnyezet generált egy olyan irányt, ami a mérések felé vitte a témát.
Valójában pont ezt akartam elkerülni, mert ez már pont olyan mint a meteorológia, azaz mindent halálosan pontosan tudnak mérni, kifinomult modelleket használnak óriási számítástechnikai kapacitást igénybe véve, de mégsem tudnak racionálisan jósolni.
Engem az időjárási front emberre gyakorolt hatásának a magyarázata érdekel. Ez messze nem hobbi kategória, azt várnám, hogy profi szakemberek, mérnökök, orvosok tollából pontos okfejtéseket tudjak olvasni.
Persze erre csak akkor van lehetőség, ha a keresett összefüggést ismeri a tudomány.
Azért van bennem ilyen kétség, mert a többször említett hőmérséklet, légnyomás és páratartalom tulajdonságokat elég könnyű mesterségesen létrehozni, és szintén egyszerű módszerekkel tesztelhető lenne van-e ezeknek egyértelmű befolyása az emberre. De sehol, még érintőleg sem találtam ilyen kutatásokra utaló feljegyzéseket. Azt sem zárom ki, valami egészen más paramétert kellene vizsgálni, hiszen a telihold is hat az emberek egy részére, és ennek oka is (finoman szólva) zavaros.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 6, 2023 /
 
Vannak orvosi cikkek is a témában, példának okáért: Link
(#) Ódenka hozzászólása Szept 6, 2023 / 1
 
Érdekesség, kaptam, előszó valakitől:
Új Microsoft- Irányelvek felhasználóknak

talán már tudja?

Szeptember végétől a Microsoft új felhasználási feltételeket vezet be. Ettől a naptól kezdve Ön "önkéntesen" korlátlan és világszerte érvényes licencet ad a Microsoftnak minden olyan tartalom felhasználására, amelyet a Windows segítségével kezel.

Egyszerűbben fogalmazva: a Microsoft az Ön számítógépéről származó összes adatot valós időben tárolhatja, másolhatja, feldolgozhatja, módosíthatja, közzéteheti, továbbíthatja és elemezheti.

Mindezt természetesen azért, hogy elkapja a gonosz ***ikat és terroristákat. Egy mesterséges intelligencia fogja eldönteni, hogy az Ön viselkedése a számítógép előtt jó-e és megfelel-e a rendszernek, vagy jobb lenne kizárni Önt a Windowsból és feljelentést tenni a hatóságoknál, mert például gyűlöletbeszédet terjeszt. A jövőben mindezt valós időben követik majd nyomon, azaz a billentyűzeten történő bármilyen bevitelt azonnal elemzi és szükség esetén megakadályozza a rendszer.

Tényleg érdekes dolog.
(#) Jonni válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 6, 2023 /
 
Ezt csak úgy tudod kivédni ha nem kapcsolodsz az internethez (bár 1 pc net nélkül nem az igazi).
(#) zolika60 válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 6, 2023 /
 
A nagy testvér mindig figyel. Szép új világ.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 6, 2023 / 1
 
Apropó időjárás: van még egy olyan elme zakkant mint én voltam? Évekkel ezelőtt volt egy komolyabb vihar villámokkal kísérve. Kiraktam egy fotelt a bejárati ajtóba és néztem a villámokat mint egy esti filmet.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 7, 2023 / 1
 
Én egyszer szappant ragadtam és kimentem zuhanyozni.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 7, 2023 /
 
Egyedül?
(#) Alkotó hozzászólása Szept 7, 2023 /
 
Ezt a szöveget kellene nekem értelmezni, angolban jártas gondolkodásmóddal.
"Free License Key and 30 day Premium Trial"
Azt szeretném ha azt jelentené, hogy ingyenes és korlátlan kulcsot ad az alapverzióhoz, és 30 napig enged hozzáférni a prémium lehetőségekhez is.
Vagy minden hozzáférés csak 30 napig érvényes?
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 7, 2023 /
 
Szerintem az első. De ha megadod a linket, ahol látod, akkor a szövegkörnyezetben, vagy egyéb marketing szövegben lehet esetleg támpontot találni még.
(#) sany hozzászólása Szept 7, 2023 /
 
Nem tudom, hogy maradhat-e.
Esetleg tudnátok ajánláni egy olyan szénmonoxidra figyelmezető , mennyezetre szerelhető készüléket, ami elég megbízható?
A Honeywell 70xc-t néztem ki, de már nem kapható.
Köszönöm a segítsèget!
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2023
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 7, 2023 /
 
Gyaníthatóan szimplán letöltve erősen korlátolt tudású a program, esetleg el sem indul. Valamilyen feltétel teljesülése esetén (szerintem egyszerű regisztráció) kapsz kódot, amivel közel teljes értékű lesz a program és a prémium (minden bizonnyal fizetős) opciók működnek 30 napig, azután csak valamilyen térítéses (egyszeri/havidíjas) konstrukcióban, de a normál tudás marad.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2023
(#) adapter válasza sany hozzászólására (») Szept 7, 2023 / 1
 
Szia Sany!
Ilyen esetleg?
(Van egy ismerősöm aki gépészeti boltban dolgozik Ő azt mondta, hogy saját magának és családjának is csak Honeywell-t vesz. Azzal kiegészítve, hogy az ajánlott élettartamot ne lépje túl, utána csere javasolt..)
Amúgy nekem is 70-es van kettő...
(#) sany válasza adapter hozzászólására (») Szept 7, 2023 /
 
Nekem a Honeywell-t ajánlotta a kéményseprű, csak azért azt néztem.
Itt a helyi boltban, csak olyan van raktáron, ami okostelefonhoz csatlakoztatható, stb. Az nekem az túl modern lenne. Azért néztem itt a neten valami egyszerűbbet.
Tökéletes. Köszönöm!
(#) Alkotó válasza bbb hozzászólására (») Szept 7, 2023 /
 
Köszönöm. Elolvastam.
Van benne egy csomó történelmi adat, sok-sok mérést érintő fejtegetés, és szinte semmi sincs arról, melyik hatás kire és hogyan hat.
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Szept 7, 2023 /
 
Aktiváltam. Ki fog derülni mi változik 30 nap múlva.
Az ingyenes lehetőség is messze több, mint amire nekem szükségem van. Csak eddig ehhez nem kellett regisztráció, most viszont már kell. De legalább ingyenes.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 8, 2023 /
 
Nem láttam, hogy írtad volna melyik szoftverről van szó, de általában ez annyit jelent, hogy 30 napra van egy full szoftvered minden funkcióval, majd utána visszaáll az ingyenes verzióra és annak korlátaira.
(#) Ge Lee hozzászólása Szept 8, 2023 /
 
Más is szembesült azzal a jelenséggel, hogy ha valakinek privátban küldenék egy linket, vagy csak egy .hu végződésű weboldal címét, akkor nem hajlandó elküldeni a privát üzenetemet a fórum egészen addig, amíg ezeket ki nem veszem belőle?
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 8, 2023 /
 
Pont tegnap küldtem el egy linket privátban és az ment. Igaz nem .hu végződésű volt.
Következő: »»   3508 / 3552
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem