Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hó vagy habgép készítése

Témaindító: josephx, idő: Dec 12, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) kerteszsasa válasza kerteszsasa hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

Ha érdekel valakit, akkor megtaláltam:
Bővebben: Link
(#) Márk válasza Gábor488 hozzászólására (») Jún 10, 2007 /

Nemistudom melyik újságban írták, hogy vannak kábelszolgáltatók akik más műsort közölnek, mint ami a televízióműorújságokban van feltüntetve. :eek2: (discovery)
(#) Gábor488 válasza Márk hozzászólására (») Jún 10, 2007 /

Ez így van nekünk az újságba messze nem az van írva mint ami megy a tv-be. Még azt megérteném hogy egy-két műsor mász de azt hogy az egész Meg van olyan hogy nem csak a reklám angol hanem a műsor is bezzeg pesten ott meg e reklám full magyar még a kiírás is. Nem értem ezeke a kábelszolgáltatókat :no: :no:

Elég szomorú, bár nekem szerencsém van, itt a rendes adás jön. Minden magyar.
(#) Gábor488 válasza Márk hozzászólására (») Jún 10, 2007 /

Meg ha valami nagy vihar van akko elmegy a minimax meg a discovery aztán meg olyan mérges szoktam lenni és amikor az az emberke aki meg szokta csinálni éppen el ment vagy 2hétre akko mérges szoktam lenni. De nagyon

Ez nálam is jelen van. A minimax nincs is beállítva, viszont a discovery hiánya annál idegesítőbb. Na de ne offoljunk mert kapunk a fejünkre.
(#) Gábor488 hozzászólása Jún 10, 2007 /

Dehát volt a Discovery-n is habgép meg a Discovry-hez kell kábltv összefügg

(#) kerteszsasa hozzászólása Jún 10, 2007 /

Hol lehet metánt venni?
(#) lgyk válasza kerteszsasa hozzászólására (») Jún 10, 2007 /

Például a Lindénél.

De erős a gyanúm, hogy magánszemélynek nem fognak kiadni egy ilyen palackot...

A vezetékes gáz is nagyrészt metán, de nem adok tippeket...
(#) kerteszsasa válasza lgyk hozzászólására (») Jún 10, 2007 /

A vezetékes gáz sajnos sűrűbb a levegőnél, régebben lufit fújtam fel vele, és itt fontos h felemelkedjen
(#) Gábor488 válasza Márk hozzászólására (») Jún 11, 2007 /

Tudod mi volt náűlunk? Tegnap jégesső ma meg vihar. Ma mondom meegnézem melyik adás ment el ezem:minimax, discovery, atv, viasat 3 és a musicmax. Na ennyit a kábelszolgáltatókról és még a kábelre se lehet fogni hogy elszakadt mert vagy 10 csatorna tökéletesen megy. Fura
(#) Márk válasza Gábor488 hozzászólására (») Jún 12, 2007 /

Nálatok van hogy visszajön magától az adás? Vagy emberkét kell hívni mindig?
(#) Gábor488 válasza Márk hozzászólására (») Jún 12, 2007 /

Nem tom a kultúrházba vannak valamilyen cuccok és odasokták hívni az embert de most megint megy at összes csatorna. Most hogy is van ez?
(#) Georgee hozzászólása Jún 13, 2007 /

Engem ez a gép nagyon foglalkoztat nincs 5letetek hogy egy ilyen gépet mivel hajtanak meg???video
(#) Gábor488 hozzászólása Jún 13, 2007 /

Erre van egy ötletem lehet nagy hülyeség de működhet. Van egy ilyen átmérőjű fém cső. Abba egy venti és fent belemegy a hablötyi aztán ahogy megy a ventillátor a lötyit megkavarja rendesen aztán meg kinyomja és ezt gyorsan. Lehet nem menne de ki kellene próbálni majd hétvégén talán kipróbálom hátha.
(#) pet válasza Gábor488 hozzászólására (») Jún 13, 2007 /

Szerintem nem hülyeség. Az öcsémnek van 1 habfújó szerkezete, amit ha tekerek, forog benne 1 ventillátor és jön belőle a hab.
(Az már más, hogy mindenhova mellé is megy )
(#) lgyk válasza Georgee hozzászólására (») Jún 13, 2007 /

Szerintem valahogy így:

Megfelelően kialakított porlasztófejjel elhagyható a szivattyú is (de akkor erős kompresszor kell).

Habgep.GIF

(#) lgyk válasza Gábor488 hozzászólására (») Jún 13, 2007 /

Nem szerencsés egy vezetőképes folyadékot közvetlenül ventillátorral mozgatni. Nagyon nehéz megoldani (házilag) a megfelelő tömítéseket (pl. tömszelence).
(#) Gábor488 hozzászólása Jún 13, 2007 /

A régi típusú (az újba is) van ahol jön a tengely jön ki na ott van a forgós tömítés azt aztán ki kell vágni és a többit nem nehéz megoldani. Amúgy a biztonság kedvéért nem 220v-os motort kellene beletenni hanem 12v-ost. Szerintem meglehetne oldani. Amit Igyk nem naon értek az autókhoz sz se tom mi az amit rajzoltál de amúgy működőképesnek tűnik eléggé.
(#) Varázsló hozzászólása Aug 5, 2008 /

Sziasztok! Nem akartam új témát nyitni a forúmba inkább ide rakom fel a kérdésemet szerintem idde való a témám. Nos a kérdésem a következő lenne szeretnék megépiteni egy elektromos bubborék gépet ez ilyen effekt lenne a bulijaimhoz csak az itt a gond hogy honan iduljak el és a ti ötletetiket és javaslatotokat szeretném elkérni hogy lehet elektromos bubborék gépet megéppiteni házilag legegyszerüben! előre is köszönöm a tanácsokat!
(#) Medve válasza Varázsló hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Hello, egy ilyennel vagy egy ilyennel el lehet indulni...Tescóból..
(#) Báddzsó válasza Varázsló hozzászólására (») Aug 5, 2008 / 1

ez szerintem magától értetődő dolog, ha te egymagad buborékot akarsz fújni akkor veszed azt a kis karikát belemártod a lötyibe és megfújod. tehát ami kell: karika, lötyi, fújás. fújás ventivel megoldható, fox 10 kairkát rárakod egy tengelyre mint a virág szirmai, félig belemerited a lötyibe, fújatod ventivel közben forgatod a tengelyt. ha ügyes vagy megoldhatod ne külön motor hanem a venti fújása forgassa a karikákat egy légcsavarral, pl.
(#) Báddzsó válasza Georgee hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

habgéphez kis megjegyzés (habpartyn voltam multhéten ) szerintem héliumot is nyomatnak a habba mert felkapsz egy kicsit és eldobod akkro felfele száll. (én is kipróbáltam)
aztán kitudja, lehet hidrogén majd legközelebb öngyujtóval kiderítem aztán rögtön party hangulat lesz... :idiota:
(#) Varázsló válasza Medve hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Igen ilyesmire gondoltam csak hogy elektromosra mivel ha menyeyetre rakom fel akkor távolból is tudjam irányitani egy kábel hoszabiton keresztül ahol egy potméter van beépitve és egy kapcsoló !
(#) Varázsló válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Én azt értem de nekem valami kis gép kell hogy azt megtudja csinállni imétlem mivel ha fel rakom a menyezetre és onnan szeretném irányitani egy kábelhoszabitót egy távkapcslóval !
(#) Báddzsó válasza Varázsló hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

hajrá! megkérdezhetem hány éves vagy?
(#) Medve válasza Varázsló hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Az a megtorlófegyver a lány kezében, elektromos...kemény két ceruzaelemmel, 2500Ft az egész.
Ha barkácsolsz, a fújásra vigyázni kell, hogy lamináris legyen. Egyébként úgy működnek a dicsós verziók, ahogy Báddzsó mondta.
(#) Tomka007 hozzászólása Jan 23, 2010 /

Utolsó bejegyzést 2éve írták azota volt aki épített házilag habgépet?:$
Kisérltezni énis gondolkodtam ezeken mert énis szeretnék egy habgépet/habágyút.De télleg drága dolog nagyon.
Olvastam olyat hogy a habfolyadék tartályba pl porszivoval belefujnánk csak azal az a baj hogy nehéz megoldani hogy a plafonrol jöjön:$
max ha átvan lyukasztva a földszinten a plafon és az emeletről levezeti... xD
Meg láttam ezt a porlasztosat is de itt nincsen szerintem
Valami nagy teljesitményü ventilátor van a hátulján szerintem.
Bővebben: Link
(vagy egy zárt tartályba pl egy vödörnek rátenénk a vászont és a csövet ugy elhelyezni hogy középen löjje ki akkor nem lehet hogy ugyanugy jön ki?:$)
Ezért kérdezem hátha valaki már épitett valami hasonlot vagy valami tapasztalatot szerzett-e.
Elöre köszi az ötleteket
(#) karakan hozzászólása Dec 17, 2011 /

Elég régen volt már szó a témáról, de nekem uj ötleteim születtek még nyáron . Házibulit szerveztem kis családi házunkban ,természetesen medencével, sörrel, nővel és habpartival. A téma hosszas utána olvasása után , fejemben összeraktam a kis habfújó szerkezetet. A raktárban volt nővérem kis 2000W-os rossz porszívója. Nem volt gond hogy csak szívni tud mert ahol szív akkor elvileg ellenkező oldalon fúj is ! öcsém régi pamut tesi trikójából vágtam egy darabot a fujó oldalra és felülről egy 2 literes palackba kevertem 1:10 víz:habfürdő keveréket. Akvárium levegőztető szilikon csővel furt lyukon bevezettem közvetlenül a folyadékot. bekapcsolás után annyi habot nyomott hogy a kis 5 m3-es puha falú medence 2-3 percen belül puposra megtelt. A probléma akkor kezdődött amikor érezhetően vmi csípte a társaság kezét lábát mikor a habhoz ért . Konkrétan kicsit áthúzott a 220 vmi nagy ellenálláson ezért nem vágott minket földhöz. vhogy befolyot a víz a motorhoz vagy az elektronikához. A buli után arra gondoltam ebből mekkora gépet lehetne csinálni egy kis átalakítással. kikaptam a kis porszívó motorját és egy 20 centi átmérőjű műanyag szennyvíz csőbe belehekkeltem. beleállítottam az egyik végébe a motort és körbe kinyomtam purhabbal. állt benne mint katiba a gyerek. bekapcsoláskor kb 2 szer akkora levegőmennyiséget nyomott ki mint simán a porszívóba . raktam a végére egy hasonló ruha rongyot bele a habfürdős víz, és semmi :O hiába próbálom különböző anyagokon átnyomni, különböző keverékekkel , vagy más cső bevezetésekkel, semmi , na erre varjatok gombot
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem