Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   276 / 276
(#) dB_Thunder válasza Istvan791 hozzászólására (») Márc 17, 2024 /
 
Idézet:
„egyfázisú 160-180 as gépeket.”

Határozottan lebeszélnélek róla!!
A hegesztésnek igencsak nagy az energia igénye! Egy ilyen gép 20-25 ampert is felvehet, és mivel a lemezes trafós gép nem szabályozott rendszer, kényes lesz a feszültség változásokra! Ez azt jelenti, hogy ugyanabban a fokozatban, lehet hogy kilukasztja a lemezt, a következő alkalommal meg csak "gilisztát" hegeszt!

Nálam egy Alfaweld kis inverteres volt tesztre, és nagyon meg voltam elégedve a hegesztésével!

A fentebb említett okokból váltam meg az 1f gépemtől, amin majdnem az összes létező tuningot bevetettem, de sose lett jó.
Mivel nekem van 3f, ezért lett egy 400-as gép, aminek van még egy nagy előnye, senki nem akarja kölcsönkérni!!
(#) Istvan791 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 17, 2024 /
 
Jobban bíznék egy trafós gépben hosszú távon. De az sem jó, ha nem fogok tudni hegeszteni vele. Invert milyet ajánlanál ami normális?
(#) dB_Thunder válasza Istvan791 hozzászólására (») Márc 17, 2024 / 1
 
Én nem fogok neked ajánlani, mert nem vagyok hegesztőgép guru!
Amit én használtam az az Alfaweld és ehhez hasonló, de más címkét viselő jószágok!
A mostani AC-DC awi-mon Free TIG felírat van.
Ezekben az a jó, hogy kommersz alkatrészekből van! Se proci, se menü, odanyúlok, és azon tekerek amin akarok, a zongorázás helyett.
(#) Baxi hozzászólása Máj 22, 2024 /
 
Sziasztok.
Kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy güdge mig/mag trafós gép. Anno át lett alakítva, a trafó illetve a házon kívül minden cserelve/fejlesztve lett benne (trafó szekunder oldala is). Most elszállt a primer oldala a trafónak. Újratekertem, de az eredmény elég siralmas lett, (nem megy nekem).
Egy új gép ára most nem fér bele a kassza költségvetésébe. Illetve ahogy elnéztem a piacot van az "olcsó" kinai 100-200e illetve a 500e hufos gépek .
Viszont van egy MMA (pálcás) trafóm.

Azon gondolkoztam hogy a "pálcás" trafóra rakok egy szekunder oldali feszültség szabályzást, járható út lehet? MMA trafó -> egyenirányítás -> pufferelés -> PWM -> "elektróda" ->fojtó.
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Baxi válasza Baxi hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Kipróbáltam szabályzás nélkül, harmat gyenge. Nagy ritkán volt az a jelenség hogy meg olvadt meg a drót, inkább csak izzik. Amikor megolvadt akkor a beeges a vasba nagyabból nulla. Hát maradt az új gép vásárlás.
Következő: »»   276 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem