Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1269 / 1270
(#) jdani válasza renegat1 hozzászólására (») Máj 8, 2024 /
 
Szia. Nem mondom hogy nem lehet rossz az alaplap, de hamarább gyanakodnék lcd hibára. Szétszedés után már függőleges csíkok is vannak..
Nézd meg az LCD szalagkábelját, nem e sérült a szétszedéskor.
(#) renegat1 válasza jdani hozzászólására (») Máj 9, 2024 /
 
Szia!
Ma reggel bekapcsoláskor pár percig működik rendesen, beállítások, minden jó. Utána viszont ez lesz, hiába kapcsolom ki és vissza.
(#) jdani válasza renegat1 hozzászólására (») Máj 9, 2024 /
 
Bekapcsoláskor se a függő se a vízszintes csíkok nincsenek?
(#) renegat1 válasza jdani hozzászólására (») Máj 9, 2024 /
 
Reggel az első bekapcsoláskor nem volt. Most minden bekapcsoláskor van csíkozás. Utána nagyon lassan betöltődik a menü rész is. Mindez csíkozódással együtt. Hol jobban, hol kevésbé.
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Máj 9, 2024 /
 
Átforrasztottam a sorkimenő környékét. Púpos kondit, nem látok.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2024
(#) kadarist válasza sany hozzászólására (») Máj 9, 2024 /
 
A video végfok tápfeszültség szűrését nézd meg. Hasonló brummos képet okozhat még a rossz helyen, nagyfeszültségű vezetékek mellett elvitt képcsőre futó vezeték is.
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Máj 9, 2024 /
 
Köszi. Rámérek.
Megnézem a vezetéket is. Kondi lesz, szerintem. Most reggelre kicsit hűvősebb lett itt a műhelybe. Több csík is lett rajta.
(#) jdani válasza renegat1 hozzászólására (») Máj 9, 2024 /
 
Jobban megfigyelve a képet, ahol a függőleges sötét csíkok vannak, nem végig fekete az egész. Azt hittem hogy sérült a szalagkábel, de nem, mert látni a fekete sávban valamennyire a menü kontúrjait is. Én inkább kijelző tipusára keresnék rá kulcsszavakkal, nincs e valakinek hasonló hibája, én kizárnám az alaplap hibáját.
(#) renegat1 válasza jdani hozzászólására (») Máj 10, 2024 /
 
Szia!
Most már csak csíkok vannak. Semmi más nem jön be. T-con hibát írnak rá, amiket találtam videókban. De itt nem találom. Alaplap, tápegység megvan. T-con panelt hova dugták ha van?
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Máj 11, 2024 /
 
Kicseréltem a kondikat. Egy kifolyt is volt. A nagyobb kapacitásúkat is kicseréltem újakra. A képe sokkal szebb lett a TV-nek, a csíkok meg vannak. Azonban azt vettem észre, hogy a TV magától kikapcsol. Belső trafója van 12 V / 5 A-as. Azt hittem csak akkor kapcsol ki, ha nincs adás rajta, de nem adással is kikapcsol, készenlétbe. De azonnal visszakapcsolható.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2024
(#) kadarist válasza sany hozzászólására (») Máj 11, 2024 /
 
Forrasztáshiba szokott ilyet csinálni. Meg kellene nézni azt, hogy a tápegység kimenetén van-e tápfeszültség akkor ha leáll.
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Máj 11, 2024 /
 
Rendben, átforrasztom a tápot.
A + 5 V valószìnűleg meg van, mert a készenléti LED villágít. Úgy van megoldva, hogy bekapcsolva, tehát van kép, akkor fényesebben. Készenlétben pedig csak halványábban világít a LED TV elejèn.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2024
(#) jdani válasza renegat1 hozzászólására (») Máj 13, 2024 /
 
T-con hibát mondanák én is, ha lenne rajta. De ezen nincs. Integrálva van magán az lcd kis nyákján gondolom.
(#) robis01 válasza renegat1 hozzászólására (») Máj 13, 2024 /
 
T-CON panel.
(#) jdani válasza robis01 hozzászólására (») Máj 13, 2024 /
 
Így is lehet mondani, de kollégánk gondolom egy cserélhető nyákot keresett, ami ebben a tvben nem megoldható. (otthoni szinten)
(#) renegat1 válasza jdani hozzászólására (») Máj 13, 2024 /
 
Szia!
Igen. Azért ezen is végig mértem mindent. Voltok megvannak, még sincs kép, csak csíkok. Itt feladtam, csak hobbi szinten foglalkozok vele. Van ami sikerül, van ami nem. Köszönöm az eddigi segítséget mindegyikőtöknek.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Szo, 19:20 /
 
Kaptam egy szürkeárnyalatos kompozit video monitort (BNC bemenet). Visszafutási csíkok vannak a képen, valamint a kép alja visszahajlik és nem hajlandó lemenni a képcső aljáig. A "V-LINEAR" állítóval ki lehet húzni a képet a képcső tetejéig, viszont ilyenkor a "V-SIZE" minimumon van és a kép alja még mindig nem ér le. A második képen úgy állítottam, hogy minimalizáljam az alján a visszahajlást.
Mit kellene megnéznem?
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 20:25 /
 
Szia!
A visszafutási csíkokat a G2 (Scren) potméterrel lehet minimalizálni. A kép centírozását a képcső nyakán lévő mágnesgyűrűk eltekerésével lehet beállítani. Beállítasz potméterekkel egy elfogadható, torzításmentes képet, majd a mágnesekkel behúzd a képet középre.
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Szo, 20:28 /
 
Holnap megnézem és vissza fogok jelezni. Sajnos típusszámmal és márkával nem tudok szolgálni, mert ezek nem szerepelnek a készüléken. Merem remélni, hogy van G2 potméter a trafón, látatlanban nem tudom.
(#) Gafly válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 20:36 /
 
Képeltérítés IC körüli kondenzátorok, ha a tápegység kondezátorok rendben vannak.
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 20:37 /
 
Először holnap megnézem kadarist javaslatait, hátha ennyivel megúszom.
(#) tufatofu válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 21:17 /
 
Ha nem a trafón akkor a képernyő paneljén van a G2, viszont nekem nem sorvisszafutási csíkoknak tűnnek, mivel a képernyő felső harmadában látható a képen csak. Inkább Gafly javaslatával kezdeném a probléma megoldását, a függőleges fokozat kondenzátorait vizsgálnám meg, beleértve a függ IC tápjának a szűrő kondenzátorát is, ami többnyire a sorkimenőről kapja a feszültséget, és a képeltérítő tekercs 1000µF körüli(470-2200uF) csatolókondenzátorát is, ha van.
(#) Udvari Zsombor válasza tufatofu hozzászólására (») Szo, 21:23 /
 
A monitor előélete teljesen ismeretlen, ma került hozzám, bár a cső nincs beégve, ami jó jel. Sikerült egész' normálisra betekergetni, csupán minden kissé tojás forma, mert a kép alja nem ér le a képcső aljára.
Először kadarist javaslatát nézem meg holnap, abból probléma nem lehet, ha leheletnyit lejjebb veszem a G2-t...
(#) tufatofu válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 21:26 /
 
Ahogy gondolod....
(#) Udvari Zsombor válasza tufatofu hozzászólására (») Szo, 21:26 /
 
Holnap jelentkezek majd...
(#) Udvari Zsombor válasza tufatofu hozzászólására (») Vas, 14:06 /
 
Feltételezem, hogy a G2 jelen esetben a "SUB-BRIGHT" feliratú trimmer, ami a hátlapon elérhető, mivel mást nem találtam arrafelé.
A készülék közepe felé van egy méretes trimmer "VR601" panel felirattal, annak hatására valamennyit zsugorodott vagy növekedett a kép mérete, ezzel lejjebb tudtam "tolni" a kép alját, viszont így az "overscan" lett nagyobb, inkább visszacsináltam.
Továbbá a készülék eleje felé van egy ferritmagos fémserleg is "L401" panel felirattal, ami csak a vízszintes kép pozíciót befolyásolja ("V-HOLD"). A képcső nyakán a mágnesek gyári pozíciójukba vannak fixálva zöld "csavarrögzítő kencével", azokat nem piszkáltam.
A visszafutási csíkok akkor válnak láthatóvá, ha a kontrasztot feltekerem, beállítható olyan állapot, mikor ezek alig sejlenek át a képen, bár a világos és sötét képrészletek aránya befolyásolja a képet.

Egész délelőtt próbálkoztam vele, de nem jutottam eredményre, ha bemelegszik, akkor vékony vonallá összekoncentrálható a kép visszahajló alja, púpos kondenzátorokat nem találtam.
(#) tufatofu válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 14:14 /
 
40 évvel ezelőtt nem volt annyira divat a púpos kondi, viszont a kapacitása ennek ellenére vidáman le tudott csökkenni. A "púp" vagy annak hiánya nem vizsgálati módszer.
A hozzászólás módosítva: Vas, 14:15
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 14:22 /
 
Ennek a melegedéses helyreállásnak a fényében én is teljes elkócserét szavazok meg, legalább a függőleges eltérítés áramköre táján.
(#) szs válasza tufatofu hozzászólására (») Vas, 14:51 /
 
Csak annyi, hogy a "púpos"-t okvetlen cserélni kell.
De nagy szerencse, amikor púposat találunk. Olyankor a csere megoldja. (Izé... meg is oldhatja)
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 23:43 /
 
Ennek a monitornak belső tápja van, vagy külső adapterről működik nálad?
Következő: »»   1269 / 1270
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem