Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FET vezérlése

Témaindító: pajty, idő: Dec 4, 2024
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Saggitarius válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

A FET-es rajz jo lenne, ha N-MOSFET-et hasznalnal (azaz ne BF 245 N-ch J-FET-et), olyant aminek alacsony a GS threshold es R on erteke, pl DIODES DMN2050L Ez azt jelentene, hogy a 2k2 munkaellenallas es 775mV bemeneti audio jelszint mellett kb 35uV lenne a kimeneti szint amihez elegendo 2V vezelo jel.
(#) Ódenka válasza Saggitarius hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

Köszönöm a segítségedet.
Az orosz KP303-ból van bőven, ezt használnám.
Ez jó lehet?
(#) Ódenka válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

Már pilledek...
Valahogy így képzelem, a konkrét tervezésnél még pár RC tag pluszban lehetséges. Ha működik, felrakom majd a topikban...
(#) erbe válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

Ez a klasszikus "Ki fedezi fel hamarabb a hibát?" feladat?
(#) Ódenka válasza erbe hozzászólására (») Feb 23, 2025 /

Vagy egyáltalán...
(#) Ódenka hozzászólása Feb 24, 2025 /

PNP bjt vs. J202 (J202 vs. J111)

Üdv!
Lenne szíves valaki szakérteni a következő kérdéseket...?
Amikor építettem még JLH69-et, olcsón láttam az egyik üzletben igen kis zajúnak hirdetett pnp tranzisztort. A JLH pnp-vel kezdődik, gondoltam rakom oda...
A típusa J202. Sosem használtam, valami közismert pnp tranzisztort tettem az elejére.
Most FET-eket böngészve a fiókjaimat, újra előkerültek. Több meglepetés is ért, nem tranzisztor, hanem N-csatornás FET.
A másik meglepetés, hogy szédítő ára van, külföldön, kivéve ibéj (Sose venném, ha most keresném, valami speciális alkatrész)
A kérdésem:
1# Használható kisjelű pnp tranzisztor helyett?
2# Lehet-e használni J111 helyett a J202-őt?
3# Lehet-e használni a mellékelt FET-es zajzárba a J202-őt? (Gondolom igen, de...)
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2025
(#) proli007 válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 28, 2025 / 2

Hello!
N csatornás de kiürítéses J-Fet. Tehát teljesen más munkaponti beállítást igényel.
Mint ahogy a zajzáradnál is, a Fet lezárásához a GND-hez képest negatív feszültség kell!
A kapcsolásodban a J111-el kb. -60dB csillapítás, a J202-vel, kb. -36dB csillapítás érhető el.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem