Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » FET vezérlése
A FET-es rajz jo lenne, ha N-MOSFET-et hasznalnal (azaz ne BF 245 N-ch J-FET-et), olyant aminek alacsony a GS threshold es R on erteke, pl DIODES DMN2050L Ez azt jelentene, hogy a 2k2 munkaellenallas es 775mV bemeneti audio jelszint mellett kb 35uV lenne a kimeneti szint amihez elegendo 2V vezelo jel.
Már pilledek...
![]() Valahogy így képzelem, a konkrét tervezésnél még pár RC tag pluszban lehetséges. Ha működik, felrakom majd a topikban...
Ez a klasszikus "Ki fedezi fel hamarabb a hibát?" feladat?
PNP bjt vs. J202 (J202 vs. J111)Üdv!Lenne szíves valaki szakérteni a következő kérdéseket...? Amikor építettem még JLH69-et, olcsón láttam az egyik üzletben igen kis zajúnak hirdetett pnp tranzisztort. A JLH pnp-vel kezdődik, gondoltam rakom oda... A típusa J202. Sosem használtam, valami közismert pnp tranzisztort tettem az elejére. Most FET-eket böngészve a fiókjaimat, újra előkerültek. Több meglepetés is ért, nem tranzisztor, hanem N-csatornás FET. A másik meglepetés, hogy szédítő ára van, külföldön, kivéve ibéj (Sose venném, ha most keresném, valami speciális alkatrész) A kérdésem: 1# Használható kisjelű pnp tranzisztor helyett? 2# Lehet-e használni J111 helyett a J202-őt? 3# Lehet-e használni a mellékelt FET-es zajzárba a J202-őt? (Gondolom igen, de...) A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2025
Hello!
N csatornás de kiürítéses J-Fet. Tehát teljesen más munkaponti beállítást igényel. Mint ahogy a zajzáradnál is, a Fet lezárásához a GND-hez képest negatív feszültség kell! A kapcsolásodban a J111-el kb. -60dB csillapítás, a J202-vel, kb. -36dB csillapítás érhető el. |
Bejelentkezés
Hirdetés |