Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3619 / 3633
(#) Landsmann válasza Feketel hozzászólására (») Márc 13, 2025 / 1

Egy ismerősünknek a szomszédja is reklamált a kakaskukorékolás miatt. A tulaj felment az önkormányzathoz, hogy hány tyúkonként lehet egy kakas? A tyúkállomány mennyiségéhez nem volt több a kakas mint a megengedett. Talán 2-3 kakas lehetett a portán. Mikor a szomszéd megint reklamált a kakaskukorékolás miatt, azt mondta neki az ismerősünk: Ha minden reggel átjössz és megb....d a tyúkjaimat, akkor levágom a kakasokat. Na, onnantól fogva érdekes módon nem zavarta tovább a kukorékolás.
(#) kaqkk válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Idézet:
„Egyébként én biztos találnék hajnali 4kor is valami túl hosszú vasat, amit azonnal rövidebre kell venni!”
Van benne "elektronika" és akár még működhet is. "tűz ellen ellentűz"
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2025
(#) kaqkk válasza Feketel hozzászólására (») Márc 13, 2025 / 1

Írd ki a kapudra hogy kakast vásárolok , lopott is lehet ... Ha a helyi erők meglátják a szomszédból is eltűnik a kakas
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2025
(#) nagym6 válasza Feketel hozzászólására (») Márc 13, 2025 / 1

Nagy hangerejű ultrahangos szerkezet hátha zavarná a kakast.
Nem igaz, hogy bármilyen hangerőt kibírna. Én ezt próbálnám.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 13, 2025 / 1

A cikk szerint 10 kHz alatti hangokat hallanak: Bővebben: Link.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 13, 2025 / 1

Hehehe, hamár fórum.
(#) mateatek válasza Feketel hozzászólására (») Márc 13, 2025 / 4

Hasonlóval szenvedtünk mi is. A szomszéd a kakast a szabadban tartotta. Nyáron fél négykor ébresztő volt mindig. Megbeszélni a helyzetet nem lehetett vele, semmilyen megoldásra sem volt partner. Négy hónapig bírtuk.
Aztán egy sötét, szeles és esős éjszaka, amikor az emberek a házaikba zárkóznak és még az ablakon sem néznek ki, mert úgy veri az üvegtáblákat az eső, elvitte a róka a kakast...
Legalább is ezt mondta a szomszéd.
(#) zolika60 válasza Feketel hozzászólására (») Márc 15, 2025 / 3

Vidéken a kakas kukorékol, a kutya ugat, a tehén meg bőg. Költözz városba. Ott csak a villamos csilingel. Egyébként ellene füldugó.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2025
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 15, 2025 / 2

A normális együttélési / társadalmi normákba az tartozna bele, hogy a szomszéd ablaka alá nem telepítünk hangos háziállatot, aztán meg füldugót javaslunk neki.
(#) proba válasza Bakman hozzászólására (») Márc 15, 2025 / 1

Falun lakom. Az elmúlt pár évben elszaporodott, a kóbor kutya, zajos szomszéd hozzászólás a helyi facebook csoportokban is. Régen mindenkinek volt állata, így természetes volt, hogy mindenki mindenkinek zajgott. Aztán a falu egyre inkább városiasodott, Már nem lehet zajogni amikor szeretnék, mert valakit zavar. Nem lehet kutyát tartani, mert ha véletlen kiszökik, ugat utolér a népharag. Régen ez normális volt, aki abban nőt fel, soha nem érti meg, a kiköltözők csendre vágynak, falusi idillre, a kiköltözők meg azt, itt soha nem lesz az amire vágynak, csak ha minden állatot kiirtunk.. Így aztán borítékolható a konfliktus.
(#) Bakman válasza proba hozzászólására (») Márc 15, 2025 / 2

Errefelé is vannak mindenféle háziállatok, nem is kevés, de nem a szomszéd ablaka alatt, merthogy erről van perpillanat szó. Ez szimpla bunkóság. Ahogy a "költözz el" és "vegyél füldugót" c. tanácsok is.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 15, 2025 1 /

A falusi normális együttélés társadalmi normáiba az tartozik, hogy aki nem bírja nem költözik oda. Egyébként a szomszéd felé nem is lehet ablakod. Maximum fürdőszobai kicsi ami a fejmagasság felett van.
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») Márc 15, 2025 /

Itt, vidéken azért az a normális, hogy tudomásulvesszük: van (azaz lehet) a szomszédnak jószága. Az pedig hanggal is járhat, meg egyebekkel. Nem mondom, hogy soha nincs összezördülés, de alapból tudomásulveendő.
Itt a tanyán traktorcsicsergést is kell hallgatni, vadászatkor puskaropogást. Nohiszen.
Valójában (én legalábbis úgy élem meg) az együttélési normákba az is beletartozik: nemcsak kakasgyűlölők léteznek, sőt, ha kisvárosba, falura költözünk, akkor erre kell készülni. Például kakaskukorékolásra.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 15, 2025 / 2

Nem kell játszani az értetlen a szomszéd felé néző ablakkal, tudod jól, miről van szó. Lehet, hogy felétek normális a már említett dolog, felénk nem. Nem mindenki azért költözik faluba mert vágyik a vidéki életre, hanem azért, mert nem adatott több neki. Ott jellemzően olcsóbbak az ingatlanok, annyira futotta. Attól még nem kell tétlenűl tűrnie a szomszéd taplóságát.
(#) Bakman válasza szs hozzászólására (») Márc 15, 2025 /

Ne legyél te is ennyire szemellenzős, ettől több van benned. ABLAK KÖZVETLEN KÖZELÉBEN. Nem tudom hangosabban leírni. Minden szomszédomnak van jószága de könyörgöm, a terület egyik oldalát nem a szomszéd házfal, előkert kerítésének egyik darabja adja.
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») Márc 15, 2025 /

De az nem taplósag a szomszedtól, ha van kakasa, amelynek hangja is van.
Igazad van, sokan élünk azert videken, mert erre telt. De ne a vidékiek váltsanak miattunk életformát, azt hiszem.
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Márc 15, 2025 / 1

Ahogyan Zolika60 is írja:
ÉN azért költöztem ide zajos/büdös városból, hogy csend és nyugalom legyen.
Itten nekem senki ne kukorákoljon, harangozzon, ugatni meg aztán végképp nem.
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») Márc 15, 2025 / 1

Ertem, csak nem hiszem el, hogy az ablak közvetlen közelében. Hallottam, tapasztaltam hasonló összemorgasokat -aztan sohasem úgy volt.
Mint ahogy a mi kutyank sem ette a kacsát (vicces volt azt is latni, mikor szándékosan itt letették, az meg hazatotyogott, a Nyúzó meg rá sem hederített. Én véletlen pont itthon voltam, és vihogtam. De azóta mar szent a béka)

Nem, nem az, és nem is írtam olyat, hogy önmagában az lenne.

Idézet:
„nem hiszem el, hogy az ablak közvetlen közelében”
Ezt nem tudhatjuk. Abból indultam ki, ami le lett írva.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2025 /

Hát ja!
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2025 /

Meg azok a rohadt repülőgépek is ott zajongnak, azok feje felett, akik odaköltöztek mellé. Afeneegyemeg
(Ezt szerintem te már többször hallottad)
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2025 /

Én meg azért, mert ennyire volt pénzem. Neked is mindent külön le kell írni?

Modnok jó példát, tegnapi/mai.
Tegnap egyik szomszéd jött és előre elnézést kért, mert ma bontani fognak. Máskor nem tudják megoldani stb. Szerinted mit szóltam? Ennyit: - Nem probléma. Múlt évben én mentem körbe, mert eső miatt csak vasárnap tudtam befejezni egy hangos melót az udvaron, hasonló válaszokat kaptam.

Azt azért remélem, hogy az ilyen tanácsokat osztogatók hasonló jó szavakat kapnak majd ha bajuk támadna.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Márc 15, 2025 /

Aludjunk rá, és holnap kitárgyaljuk...
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2025 / 2

Van mit kialudni, mert egyszerűen szelektíven olvassátok a történetet, sokadjára is. Ettől függetlenül lehet, hogy szs-nek van igaza de a leírtakból ez nem tudható.

Egészen biztos vagyok benne, neked sem tetszene, ha a hálószobaablaktól egy méterre létesülne kakasbirodalom. Ha átmennél a szomszédhoz emiatt és az költözést vagy füldugót javasolna (netán megkérdezné tőled, minek jöttél ide ha nem bírod), az mégkevésbé. Nekem sem lenne tőle jó kedvem. Itt is mindenkinek van kb. mindenféle háziállata, mégsincs belőle még csak elmítés szintjén sem probléma, mert normálisan vannak tartva, úgy, ahogy az a közösségi élet szintjén elvárható, tehát nem a szomszéd hálószobaablaka közelében.

Egyszerűen nem értem, miért nem tudjátok szétválasztani a bunkóságot a normalitástól. Azért szerencsére vannak hozzászólások, ahol ez sikerült.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Márc 15, 2025 /

Ahogy korábban írtam, az ablak és a kakas közé felhúzott zajcsillapító kerítés (mondjuk tömör beton) sokat felfog a hangból. Egyébként a kérdéses oldali kerítés az vajon kié?
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Márc 15, 2025 / 1

Idézet:
„De az nem taplósag a szomszedtól, ha van kakasa, amelynek hangja is van.”
Az viszont taplóság, ha nem tesz meg minden lehetséges dolgot a szomszédság minél kevésbé zavarása érdekében.
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Márc 15, 2025 /

Szerintem a zajt okozó csináljon -mivel speciális hangfogó kell- kerítést, mindegy melyik oldal kié lenne.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 16, 2025 / 1

Tudod hogyan csinálják ezt a japánok ( no nem okvetlenül a kakas ellen) de mindenféle madarak ellen valamennyi vasutállomáson elektronikusan mindenféle madárzajokat bömböltetnek 24/7 üzemmodban, hogy elriasszák a madarakat az állomásokról. A ricsaj elképesztö s az idegen napokig képtelen felfogni mi is akar ez lenni.

IttItt
Meghallgathatod kb a 4:00 perctöl.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2025
(#) Gafly hozzászólása Márc 16, 2025 /

Mosdó csapcsere

Most van az, hogy fogalmam sincsen hogyan tovább.
Csöpög a csap, ki kell cserélni.
Mielőtt megkérdezitek, nem segít rajta a bőrözés, szelep felsőrész csere, csapfészek marás. Merthogy maga az öntvény/szelepfészek van elrepedve.
Új csap megvan, a régit nem tudom leszedni. 32-es kulcs van, de nagyon nem lehet hozzáférni.
Következő: »»   3619 / 3633
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem