Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   137 / 137
(#) GARFIELD13 válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

Szia!
Na előkerültek. 3 féle van, ami igazából kétféle.
Csatoltam.
Üdv.
(#) GARFIELD13 válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

A harmadik (ez a lézerbe való)
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2025
(#) Gafly válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

Ez így van, a laminálóba való pedig egy másik történet.
(#) MrChandra válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 24, 2025 /

Szia!

Erre gondoltál?

Üdv:
Arthur
(#) vladcepes válasza MrChandra hozzászólására (») Márc 24, 2025 / 1

Szia!
Nem ez volt,de ez nagyszerű ,köszönöm!
Már olvasom is!
Üdv: Árpi
(#) MrChandra válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 25, 2025 /

Szia!

Szívesen! Nálam még ezek vannak elmentve, hátha valamelyik:
Nyákkészítés
Levilágító 2.
Levilágító 3.
Lyukgalván házilag
(#) kaqkk válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 27, 2025 / 2

(#) vladcepes válasza MrChandra hozzászólására (») Ápr 6, 2025 /

Sziasztok!
Ki próbáltam a levilágítót. Egy nagyon kis panelon próbáltam (ne legyen nagy kidobás ha nem sikerül). Első alkalommal, Dry fólia felrakás, vasaltam mivel nincs lamináló . Kissé nagy hőfok aztán össze gyűrődött a nyákon. Második próba 70-80 fok vasaló kb fél perc nagyon jó lett. Levilágítás 50 mp. Mikor ki vettem már látszott rajta a nyomat. Fólia lehúz, előhívás mosószóda ,tökéletes. Maratás és kész.
Most jön a kérdés: Próbáltam lemosni zsír oldóval ,96 % szesszel is de nem reagál. Csiszoló papírral menne, aztán gondoltam nem is lenne rossz ha rajta maradna (legalább nem kellene le lakkozni)(persze majd rendes panelon) ,viszont az hogy egy nagyobb nyákon forrpontoknál egyesével le kapargatni na az macerás lenne. Valami ötlet?
Válaszokat köszönöm!

1.jpg

(#) kaqkk válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 7, 2025 /

Nálam a hideg zsíroldó vált be de a nitrohígító is lehozza .
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2025
(#) Laci66 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 12, 2025 /

Szia!
Én Aceton-t használok.
(#) bbatka válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 12, 2025 /

A hidegzsíroldó előnye, hogy tisztább az eredmény és nem maszatolod össze mint oldószerekkel.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 18, 2025 /

Sziasztok !
Újabb kérdés nagyobb nyákkal. Rá vasaltam a Dry fóliát. Levilágítottam ugyan úgy 50mp-ig.
Előhívásnál látom hogy elég sok helyen (mivel most csak vékony vezető sávok vannak) jön lefele a fólia. Mi lehet a baja?
Nem lett volna rávasalva rendesen? (pedig úgy nézett ki hogy jó)
Nem lett volna elég az 50mp világítás? A kis nyák pedig jól sikerült.
Lehet veszek egy olcsóbb laminálót (csak gondolom át kell alakítani a görgőknél hogy át menjen közötte a nyák).
Válaszokat köszönöm!
(#) kaqkk válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 18, 2025 /

Ha nem tökéletes a zsírtalanítás-tisztítás - laminálás /vasalás akkor csinálhat ilyet . Először a tisztítás ,súrolópor (vim) majd tisztavíz és ezután alkoholos -féktisztítós "öblítés" szárítás . Ha ezután is feljön akkor a fólia felhordását kell megváltoztatni . Én laminálóval szárazon csináltam , de van aki a vizes felvitelre esküszik .
(#) vladcepes válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 18, 2025 /

Köszönöm! Súroló szer meg volt + tiszta víz. (az alkoholos az nem) A fólia felhordását próbáltam vizesen is ,szárazon is vasalóval is meg hajszárítóval is. (lehet a laminálásnál fogok kikötni). Valahol találni valami átalakításról leírást, videót hogy mit kell átalakítani rajta? Vagy majd ha szétszedem meglátom?
(#) kaqkk válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 18, 2025 /

Én semmit nem alakítottam a laminálón , csak a műanyag házát bontottam le (törötten vettem)
A lényeg hogy a két henger közé feszülés nélkül bemenjen a nyák , sok laminálónál csak a 0,1-0, 3mm es hely van . Ezért jobbak azok ahol mozog a felső henger és rugó szorítja az alsóhoz .
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2025
(#) vladcepes válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 18, 2025 /

Értem. Akkor körbe nézek .
Következő: »»   137 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem