Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   317 / 317
(#) szendi001 válasza zoltansz hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Meres javasolt menete: 230 Volt be, osszes futes. Anod fesz. Plusz minusz 15 Volt. Minusz 55 Volt. Ha ez mind megvan, akkor a vegcsoveknel: 2-es lab, minusz par voltnak kell lennie es allithatonak a potival. A legkisebb minusz erteken a cso elvileg lezar. Segitene az ugyon meg egy oszcilloszkop es egy hangenerator. Ha az elofok jo, az a szkopon latszik. A vegfokot meg meg lehet hajtani hanggeneratorral es ha melegedes utan lesovanyodik a hang, nagy esellyel izzanak a csovek anodjai, akkor az elofesz nem jo. Az latszik mert piros mint a cseresznye. Jo munkat!
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2025
(#) szendi001 válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

De ettol meg lehet sima kontakt hiba a a 6,3-as jacknel ... Majd tegyel fel legyszi par fotot a belerol, kivancsi vagyok, hogy nez ki.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2025
(#) zoltansz válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 30, 2025 / 1

Köszi szépen a mérés menetét, holnap teszek fel képeket.
(#) zoltansz válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 31, 2025 /

Kimértem mindent, fűtés, anód fesz, + - 15v, - 55v, 2 es láb, összes elkót, kimenőt, jack aljzatokat, minden jó, megcseréltem a két végfok csövet és a két előfok csövet egymás közt, újra mértem és minden jó, tehát marad a csövek cseréje.
(#) zoltansz válasza zoltansz hozzászólására (») Márc 31, 2025 /

A képek valahogy lemaradtak.
(#) szendi001 válasza zoltansz hozzászólására (») Ápr 1, 2025 /

Tok jo ez a holmi. Megerne egy klonozast. Van esely hogy nyak oldalrol csinalj egy jo minosegu fotot? Koszi. A munkapontokat nezd meg ha uj csovek vannak, Lehet, hogy tenyleg gazosak mar a regiek.
(#) Longa György válasza zoltansz hozzászólására (») Ápr 3, 2025 / 1

Szia! Mi elött vennél új csöveket vedd ki a mostaniakat, majd dugd vissza. Ismételd meg párszor, aztán próba. Elő szokott fordulni a cső foglalttal Hogy melegedés kor kontakt hibás lesz.
(#) zoltansz válasza Longa György hozzászólására (») Ápr 3, 2025 / 1

Köszi szépen, ez volt az első lépés, mielőtt elkezdtem méregetni.
A gitár kombó, kb 20 éves és még az eredeti csövek voltak benne, a végcsövek élettartama 4 - 6 év, az előcsöveké pedig 3 - 4 év, megérett a cserére. A csövek cseréje után, tökéletesen működik.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2025
(#) zoltansz válasza szendi001 hozzászólására (») Ápr 3, 2025 /

Köszi szépen a segítséget, itt a kép a nyák oldalról.
(#) szendi001 hozzászólása Ápr 4, 2025 /

Peavey Valve King 100

Tisztelt Kollegak!
Tegnap vegul sikerult megjavitani a Peavey VK100 csoves fejet. A problema onnan indult, hogy vetel utan elso bekapcsolaskor le fel nyomtam a ki-be kapcsolot. Azonnal lehalt a gep. Kiderult, hogy a vegfok csovek futese egyenaramrol megy. A bizttit kiverte. Itt a tervezo 1 Amperes diodakat tervezett be, amelyek zarlatosak lettek. Latszott, hogy valaki mar javitotta. Szoval vettem bele 3 Amperes diodakat, Bele tettem egy biztositek foglalatot. Kicsereltem, a diodakat es immar a biztositekot ami fix bizti volt, es elsore megszolalt a masina. Vettem bele 4 uj csovet is, de nem indokolt, a regivel is hatalmas hangero van es jol szol, szoval egyelore maradnak.
(#) szendi001 válasza zoltansz hozzászólására (») Ápr 4, 2025 /

Azt nezem, hogy nyak alapjan, ha valai kuzd vele, lehet csinalni 50 wattos csoves kompo elektronikat, a vegcsovek kivaltasaval. Jol szol amugy a masina?
(#) zoltansz válasza szendi001 hozzászólására (») Ápr 8, 2025 /

Ha 50 wattosat akarsz, akkor el 34 - es csövek kellenek, de akkor kimenőt is kell cserélni, mert más a primer illesztő impedanciája.
A kombó, épp az én hangzásvilágomnak megfelelően szól, nekem tökéletes, a hangerőt félig feltekerve, lefedi a dobokat és a basszus gitárt.
(#) szendi001 válasza zoltansz hozzászólására (») Ápr 8, 2025 /

Ez nem kerdes. 6l& vagy Pl500 valami hasonlo kellene a vegebe. Nekem azert tetszik, mert egy nyakra meg van epitve az egesz. Hasznald orommel, egyebkent nagyobb power nem is feltetlenul kell.
(#) kefe13 hozzászólása 17:59 /

Orange CR10, előfok kimenet készítése

Sziasztok.
Van egy gitárkombóm, Orange CR10, kacsolási rajza is meg van (lent . Erre kellene egy előfok utáni kimenet, hogy interfészbe, további erősítőbe csak a végfok előtti jelet tudjam küldeni. 2030-as vége van. Az inerfész illesztése kvázi lényegtelen mind nagy, kis impedanciás bemenet rendelkezésre áll, di box is. Tehát csak egy 'overdrive pedálként' szeretném rögzíteni, hangszórója természetesen lekötve lenne. Fejhallgató kimenet nem játszik. Honnan lenne érdemes a jelet küldeni? A MASTER poti 2 es lábról+gnd, vagy a 2030 as 1+2 bemenetéről? A lényeg az lenne hogy használható legyen szinte pedál helyett. Bocs a láma kérdésért még mindíg rettentő amarőr vagyok
A hozzászólás módosítva: 18:07
(#) tothbela válasza kefe13 hozzászólására (») 18:56 /

Szia!

Master poti 3-as láb +GND. Így le lehet halkítani a végfokot, de a jeled megmarad, nagyjából vonalszintű lesz.
Ha a torzító után szükséged van a hangerő szabályzóra, akkor a C13-as 100nF master potira menő lábát forraszd ki, és kösd a GND-re. Így a kimeneté a master poti 2-es lába lesz.
Én ezt a funkciót rábíznám egy jack aljzatra, vagy kis kapcsolóra. Így bármikor visszaalakítható az eredeti állapot.
Következő: »»   317 / 317
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem