Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   638 / 638
(#) lazsi válasza nagym6 hozzászólására (») Kedd, 13:52 /

Az űrhajók, rakéták esetében is a súlypont alatt van az emelőerő... Meg a helyből felszálló vadászgépek esetében is.
A megoldás, hogy nem egyetlen pontból, függőlegesen, hanem több pontban, kissé széttartóan hat az emelőerő, de természetesen megfelelő elektronika stabilizálja, ha (a tervezettől eltérő módon) dőlne.

Meg van egy olyan cucc is, ami vízsugárral kiemeli a használóját akár több méter magasba, csak nem jut az eszembe a neve... Ott is a súlypont alatt van az emelőerő, és az ember szabályozza / irányítja (sok gyakorlás után...).
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 13:57 /

Vakond ellen nálam bevált az a rózsaszínű golyóbis, amit kifejezetten vakondriasztásra árulnak. Nem pusztítja el őket!, csak nagyon zavarja, ezért inkább átmegy a szomszédba. 2-3 évig nem jöttek vissza, gondolom mostanra lebomlott / szétoszlott / kikapáltam.
A másik lehetőség, hogy nem teszel a földbe cserebogár-pajort...
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 15:51 / 1

Idézet:
„Egy ujabb agymenés.”
Technikai újdonságot/érdekességet vártam, ha már az a topik címe. Az viszont valóban érdekes, hogy nálad minden rossz.
(#) Gafly válasza lazsi hozzászólására (») Kedd, 16:24 / 1

Flyboard
Ilyet már láttam a Köröstoroknál élőben.
(#) sany válasza lazsi hozzászólására (») Kedd, 16:41 /

Itt mi emeli ki vajon, hogy ilyen gyorsan kb. 200 km/h száguldjon? Sugárhajtómű? Annak nem lenne valamilyen látszata pl. csóva? Meg a hő, mi hűti?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 16:42
(#) bbalazs_ válasza sany hozzászólására (») Kedd, 16:47 /

Ha beírjátok a google keresőbe a jet power fly (ott a La Manche átrepülése is) vagy a jet suit szavakat, meglepő dolgok jönnek.
A repülő ruhát már próbálják éles bevetésen használni, pl. egy motorcsónakról szállnak fel a száguldó hajóra érkezve. Sajnos a hangja miatt a meglepetés ereje némileg csökken
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Kedd, 17:19 1 /

Elöször is nem nálam ugy hozták ( ott van a szövegben)
Másodszor nem èrtetted a szöveget, hogy kiadnak egy drága berendezést, amit nem lehet normális körülmények között szétszedni és javitani. ( szerviz meg nincs azért hozták hozzám)
Harmadszor az USAban a berendezésre 7 eves garit kapsz cserével itt meg semmit.
Tudom, hogy nehéz a felfogásod, ha én irok valamit, de igyekezni fogok hogy megérdsd.

(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 17:39 /

Minden bántó szándek nélkül:
Ide elektronikai, elektromos, technikai érdekessegeket várunk (tehat nem nehez fórumtársunk felfogása. A modorodon viszont meg mindig csiszolhatsz)
Ez nem fogyasztóvedelmi fórum.

azt azert hozzátenném: A vállalkozó barátod nem fogyasztó. Egy vállalkozás felé egy masik vállalkozás nem köteles jótállást vállalni, csak fogyasztók felé.
Ha az a vállalkozó úgy vásárolt, hogy nem hajtott ki magának jótállást -így járt. Az amerikai ennéljobb fej nem lehetett, ha odaküldi, ő megjavítja. Nem elvárható, hogy Európába utazzon. Le kell boxolni a kereskedővel, ha lehet....

Az a ket mondat hathat érdekességként, amiből kiderül: gyártanak úgy dolgokat, hogyszinte csak a gyártó tudja szétszedni. De ez már szakállas téma.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:46
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Kedd, 18:35 /

Miért kellene a modorom csiszolni ilyen csapatban?
Amikor csak tudtok beleköttök bárkibe ( föleg ugye belém). Vagy netalán a megjegyzéseknek köze volt az elektronikához?
Senki nem köteles elolvasni a másik mondokáját és még kevésbé köteles válaszolni meg kötekedni..
A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:36
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 18:51 /

Nem furcsa, hogy szerinted rossz a csapat (és úgy egyébként minden)?
(#) nagym6 válasza lazsi hozzászólására (») Kedd, 19:04 /

Oké amit írsz, de a cikkben majd megvásárolható (gondolom bárkinek) gépről írnak. Láttam neten ember hátára szerelt rakéta hajtóműves, és víznyomásos repülő szerkentyűket, ezeket begyakorlott emberek irányították. Nem feltételezem a bonyolult technikát a cikkben lévőnél, amivel bárki nem dől el. Illetve kamu szerintem.
(#) nagym6 válasza lazsi hozzászólására (») Kedd, 19:06 /

Idézet:
„nagyon zavarja, ezért inkább átmegy a szomszédba”
Most jöttem rá, miért csak nálunk van vakond, szomszédoknál nincs. Az ember holtig tanul.
(#) Moderátor hozzászólása Kedd, 19:07

Kérjük a kötekedét soron kívül befejezni!
(#) Moderátor hozzászólása 16:13

A politikai jellegű hozzászólások eltávolítsra kerültek. Ismételten, nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy ezen az oldalon a politika, mint téma, szigorúan tiltott, minden formájában!
Következő: »»   638 / 638
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem