Fórum témák
» Több friss téma |
Nem akarok a témádnál sokat firkálni...-lehetett egy forrasztáshiba is az égett lábnál. Az állandó sercegés-szikrázás melegítette fel az ellenállást, aztán megszakadt..
A zárlatot pedig okozhatta az ic Vcc lábánál lévő kis elkó is - csak úgy sejtem, hogy ilyen a kapcsolás ?
Ennél jobb képet is lehet készíteni (csak, hogy itt legyen az "utókornak"). Netes fotó:
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2025
Nem tudom mitől durrant el az ellenállás. Működés közben egyszercsak kisült. Köszönöm az eddigi segítséget! De akkor jól olvastam a színkódot, és 2.2 Mohmos az az ellenállás.?
Érdemes rámérni a kis smd ellenállásokra is, már nem az első esettel találkoztam, hogy közelében sem volt a ráírt értéknek!
Nem csodálom hogy nem találtam rossz alkatrészt. Átnéztem átvilágítva a nyáklapot, és feltűnt egy túl világos sáv. Bár kicsit megfüstölődött, ezért nem látszott, de az egyik vezetősáv egy darabja "elpárolgott". A hiányzó részt átkötve ismét működik minden. A zárlatot egy korábbi szerelés okozta. A szivattyút kellett cserélni, és a vezetékek nem voltak a helyükön és beleért a dobba. Ez szépen lassan kidörzsölte a vezeték szigetelését és a dobon keresztül okozott zárlatot. Ezt amúgy próba közben vettem észre, mert a dobon egy fekete koromnyomot hagyott a zárlat.
Ezt azért írtam hogy más is okuljon az esetemből. Köszönöm a segítséget! AEG L98690FL hibaSziasztok!AEG L98690FL mosó-szárítógép érdekes hibát produkál. Mosás közben meg megáll, mintha valaki nyomkodná az érintőkijelzőn az érintőpanelen a pillanat állj gombot. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? A kezelőpanel nem koszos, belül sincs szemmel látható hibája, egyedül egy nagy 5,5V 0,33F-os kondit láttam belül érdekesnek, de azon is megvolt a feszültség és kikapcsolás után is tartota szépen.
Olyannal már többször találkoztam mikrosütőnél is, és telefonnál is, hogy jóindulatú tisztogatás közben tisztító/súrolószer ment a gomb mellé, és kissé beszorult, félállásban. Ez arról ismerszik meg, hogy be lehet nyomni, de kifelé nem "fickósan" ugrik. Elektromosan semminek semmi baja, viszont vicces dolgokat tud csinálni, például amit írtál.
Igen, ez valóban ilyen szokott lenni
![]() Itt viszont sima felület van, érintő képernyővel, nem tud befolyni semmi. Még mögötte is megnéztem a rugós átvezetőket is, minden tiszta és átpucolva, de mégis csinálja.
Hello! Esetleg a Reset áramkörnél lenne célszerű körülnézni, (ha van ilyen) mert az is okozhat ilyesmit.
Szia! Elég neki ha párás a környezet. Esetleg az NTC vezetékeket vizsgáld meg mert az is szokott eltörni és az is okoz galibát. A rögzítési, kábelkötegelt részeknél.
Samsung mosógép dE hibaSziasztok!Nagyon nagyon elakadtam egy Samsung mosógéppel! Az alany egy WF60F4E0N0W, dE hibát ír, az ajtókapcsoló kattan, bezár, ez arra utal, hogy alaplapon egy relé lehet a gond, van egy másik gépem, abból áttettem az alaplapot (hibátlan) semmi nem változott, áttettem az ajtókapcsolót is (az is tökéletes) és ugyan az a hiba, dE! Van még valami alkatrész ami meghibásodhat? Amit érdemes megnézni? (Visszatettem a másik gépbe az alaplapot, kapcsolót, ott tökéletesen működik) Valaki találkozott már ilyennel?
Ha az IC-t, előtétet, induktivitást, elkokat cserélted, akkor nagy eséllyel mennie kell.
Ha ezután sem megy, keress egy zener diódát a trafó primer tekercsém, ha jol emlekszem van ott egy 275V-os “túlfeszvédelem”. Sok ilyennel találkoztam, hogy az problémás. Tesztre elég, ha azt kiveszed és megpróbálod működik e. Üdv, Palkó.
Lehet már nézted és hihetetlennek hangzik, de motor szénkefe simán okoz ilyen hibát. Ellenőrizd a motort és a keféket.
Ürv, Palkó.
Életemben az első Samsung mosógép... és igen, bármilyen hihetetlen a motor volt a hibás, a jó gép jó motorjával elmúlt a hiba! Nagyon köszönöm a tippet, megnézem a rossz motor keféit, hátha az még menthető. Amúgy ezt lehet kapni?
Kicsit bosszant, hogy bármilyen fejlett is ez a gép, nem motorhibát írt, hanem ajtó hibát! Üdv, Laci
Autónál is mindig a kerék a rossz, hiszen az nem forog, ha van valami!
Szia!
Persze, lehet kapni kefét. Lehet kapni komplett hàzastól, de csak sima kefét is. Utóbbit érdemes, viszont annak cseréje kicsit macerásabb. Valószínűleg simán megoldod. Üdv, Palkó.
Köszönöm a segítséget, szétszedem, megnézem, sok őrült dolgot csináltam már, szerintem egy kefecsere nem fog kifogni rajtam.
![]() Mégegyszer köszönöm!
Ha elfogadsz egy tanácsot a szénkefe cseréhez, akkor egy kicsit reszeld meg a szénkefék kommutátor felőli rövid éleit. Az ok: nem csak a szénkefe kopik, hanem a kommutátor is, így egy sokszor elsőre nem jól látható mélyedés keletkezik. Egy új szénkefe szélei kissé felülnek a mélyedés két szélére így amíg be nem kopik, nem lesz teljes az érintkezési felület. Nagy terhelésnél ez fokozott kefe szikrázást okoz, ami kerülendő. Amúgy ajánlatos magát a kommutátort is felszabályozni (miután teljesen elkopott a szénkefe, így a végén szikrázhatott rendesen, ami nyomot hagy a kommutátoron), ezt a legegyszerűbben a helyén, forgás közben lehet megtenni. Ha érdekel, azt is, meg a kefe becsiszolást is leírom.
Indesit witp102 felültöltős mosógépIndesit witp102 mosógép bekapcsolásakor a mellékletben látható LED-ek világítanak és nem indul. A motort, fűtőbetétet és az NTC-t kimértem. Ha mindent lehúzok a főpanelról ugyanazt csinálja. Találkozott valaki ilyen problémával. Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Nem tudom, hogy ez még menthető-e vagy engedjem el, eléggé meg van kopva a forgó rész. Leírod, hogy hogyan csiszolnád be? Köszi!
AEG Mosó /szárítógép hibaSzép napot kívánok mindenkinek. Segítséget kérek szépen. Páromnak a képen látható AEG kombi mosó / szárítója van. Nem nyílt ki az ajtó. Sikerült letépni a kilincset,sem a vésznyitó sem semmi nem hatott rá. 2db bankkártyával sikerült nyitni. Megkapta az új kilincset. Továbbra sem óhajtja nyitni az ajtót. Gondolom a bimetálos ajtózár ami probléma lehet. Most viszont összesítettük a problémákat a géppel kapcsolatban.Ezek lennének. Program kiválasztása után nem indul el a gép. A kijelzőn ott egy kulcs ami villog. Dugaljból ki be kis pihenővel.. Majd gondol egyet és elindul a kiválasztott 30perces program. De random megáll és eldobja a programot és kezdődik elölről a cirkusz. Dugaljból ki - be.. Majd program választás, közben ugye az ajtót nem lehet kinyitni.. Mikor menet közben a program megáll.. A start - pause villog és semmire sem reagál, csak ki van rakva a kulcs a kijelzőre. Sem nyitni, sem programot indítani nem lehet. Csak a vésznyitóval lehet nyitni az ajtót. Eddig előforduló plussz hibák a következőek. Mivel a dobban lévő ruhákat addig forgatja centrifuga előtt, míg ki nincs egyensúlyozva, addig ugye nem indul el a centrifuga. Van, hogy ezzel órákat kínlódik mennyiségtől függetlenül. Elindul a centrifuga véletlenül, véletlenül sikerül végig vinni a programot, akkor pedig jön a több órás küzdelem az ajtó nyitásával. Semmiféle hibakódot nem óhajt a gép közhírré tenni, ebből adódóan semmi elképzelés nincs mi lehet a nyomora a bimetálos ajtózáron kívül. Nincs rajta gyerekzár, idő be van állítva, van víznyomás és villamosáramot is kap. Mivel én épület villamosságis vagyok, az elektronikai részbe nem tudok bele szagolni support nélkül. Az ajtózsanért kicseréltem, az eszközt szét és össze tudom rakni ha arról van szó. Solar szervizes is vagyok. De fogalmam sincs hol kezdjem a hibakeresést. Azt sem tudom hogy esetl g lenne-e benne rs kommunikáció (232 vagy 485).. Kerestünk szervizet aki aeg-gépet vállalná, de olyan horror összeg lenne csak a hiba feltárása, majd az egyéb alkatrészek, hogy nem feltétlenül gazdaságos. Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Szia! Ahogy írtad, az ajtózár is cserére szorul. Valamint, a vezérlőpanelon lévő reléket is ellenőrizd. Lehet, hogy egy beégett érintkező a hiba oka.
Köszönöm szépen a segítséget. Van valahol ezekhez a gépekhez kapcs rajz esetleg? A sini-n nem találtam, de néha más kütyükhöz van pl Siemens sütő..
Ha a pontos tipust beírod a google keresőbe, lehet, hogy sikerül, de, általában inkább nem, mint igen. A kapcsolási rajz egyébként feltehetően csak a szakszervizek számára elérhető, de ez nem biztos. A reléket viszont lehet javítani. A burkolatot levéve, az érintkezőket lehet csiszolni, ha szükséges. Az ajtózár szintén lehet javítható, bár, a csere biztosabb.
Este volt randim a Chatgp-vel.. Sikeresen dobott nekem egy robbantott ábrát. Illetve lett egy videó, ahol meg lehet erőszakolni egy szerviz menüvel. Körbe szaglásztam a bimetálos ajtó zárat is. Ha nem uh-va van heggesztve körbe, akkor bontható.. Ha bontható akkor ideiglenesen javítható vagy így vagy úgy.. Amennyiben az ajtó zárat működőképessé tudom tenni, legalább 3db teljesértékű mosásig, és azt a gép hiba nélkül teljesíti, úgy akkor rendelek bele új zárat. Addig sajnos képlékeny a dolog.. Úgyhogy már van remény.. Van videó.. És robbantott ábra is. A reléket és a bimetálos cuccot.. Igen csiszolni.. Volt még romet.. Simson.. Komár.. Meg zsiguli.
mosógép panel hibaSamsung ecobubble mosógépem nem indul. A konnektorba történő csatlakozás után a start gombot hiába nyomom nem kerül áram alá a gép. A vezérlő panelt kiszedtem és azon látható hiba nincs.A vezérlő panel típusa: samsung dc92 01236 A/1 30927. Valaki tud erről esetleg valamit? Kapcsolási rajz, leírás? Az interneten pontosan ezt a típust nem találtam meg, csak hasonlókat. Gondolom a tápegységgel lehet valami. Annyit látni, hogy a kapcsolóüzemű tápot vezérlő IC közelében lévő 47mikros kondi mellett minha fel lenne hólyagosodva a szilikon egy kicsit. Tovább bontani egyelóre nem akarom, mert ilyen IC-m (2QR2280Z) nincsen. Képet csatolok a panelról.
Szia szép napot. Kihámoztam az ajtózárat. Atomjaira szedtem, érintkezők, tekercs, összes műanyag cucca szét lett borítva ami nem rögzített. Mértem a tekercset, mindent mindenhez minden opcióval. Össze lett pakolva, majd kis vazelint kapott minden csúszó műanyag felület. Össze raktam. Szerviz menü, elektronikus teszt. Aztán most jelenleg forog egy 30perces programmal. Eddig hibátlanul üzemel. Este rendelek hozzá egy ajtózárat is ha a program hibátlanul lefutott,meg nem jelentkezik más hiba vág probléma. Köszönöm szépen a segítséget.
Örülök, hogy sikerült. Ha működik a gép, akkor szerintem nem szükséges cserélni a kapcsolót. Én a cserét úgy értettem, hogy mivel nem egy ökör ára az új kapcsoló, nem biztos, hogy érdemes a régivel kínlódni. Viszont, ha már időt szántál rá, sikerült megjavítani, akkor fölösleges újat venni. Majd ha ismét elromlik a mostani, majd akkor. Ez az alkatrész kapható. Ráadásul akár többször is javítható. Ha már tudod a módját, akkor meg már könnyebben megy a javítás. Sok sikert a használathoz.
QilivdKis segitséget kére...Elveszet a garancia papir a mosó száritó gépnek egy éves és meg adta magát... Se a vízet nem veszi se a motor nem indul,se hibakódot nem ír ki ...qilive tipus...ajtózár jó... érzékelők jó mágnesszelepek jók és nem akar indulni... Esetleg valaki tudna valami ötlet megköszém |
Bejelentkezés
Hirdetés |