Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ráz a kültéri medence vize
Ha szerencséd van és tudsz beszélni a szomszédokkal egy gyors ellenőrzést csinálhat a szerelőd náluk is .
Valahol még a forgómorgó is fickándozhat, nemde?
![]()
Szia! Azt hogyan kell értelmezni, hogy: " - Áramtalanítottuk az egész telket ..." Végül is hiába áramtalanítod de a PEN-t azt nem lehet megszakítani semmivel hiszen azt a szolgáltató a bejövő részen azonnal "leteszi" föld potenciálra (a földelő szondára) és onnan adja vissza az elosztóhoz, hogy ott lehessen szétválasztani Nullára és védővezetőre. Ha nem megfelelő a lakóház földelőszondájának az ellenállás értéke akkor a PEN hozhat létre olyan potenciál különbséget egy medencénél ami kellemetlenséget okoz. A mérés idejére a szonda kötődobozában le kell választani a szondát, hogy az ne tudja létrehozni a potenciál különbséget és ha ekkor nem mérhető a medencénél az a kellemetlen néhány volt akkor bizony a szonda értéke nem elegendő a vizesblokk használatához. Bővebben: Link
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2025
Igen, valami ilyesmit a szakember is mondott, de mivel nem értek hozzá, ìgy nehéz felidézni. Valòszìnűleg a földelés a probléma, mert egy elosztòra is rámért a teraszon és ott is mutatott a műszer 2V-ot. Viszont nem tudja biztosan, hogy a +2 szonda megoldja-e a problémát, mert nem találkozott még ilyennel. Ezért is pròbálok segìtséget kérni itt is, hátha hamarabb megtaláljuk a megoldást.
Szia!
Van-e a telken /hálózatodon; hidrofor, bojler, szivattyús szenyvizátemelő? (mint leginkább gyanusak?) ezenfelül; Elosztó +földelés +EPH megfelelő-e? Mikor volt karbantartva? (laza érintkezések ) Mennyi szivárgóáram mérhető a PE és EPH vezetőn.? A FI/RCD relé lecsapódik-e? S már csak a "kis hibás" (elromlani készülő! ) nagy háztartási gépek érdekesek.mosó, száritó ,ágapritó,körfűrész stb A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2025
Idézet: „Viszont nem tudja biztosan, hogy a +2 szonda megoldja-e a problémát, mert nem találkozott még ilyennel.” Lehet nem csak földelőnyársat, hanem villanyszerlőt is kellene cserélni. ![]()
Szia!
innen;"Lehet nem csak földelőnyársat, hanem villanyszerlőt is kellene cserélni. " NEm a lehet--Hanem a Biztos szóval kellene kezdeni. Vannak nagyon egyszerű villanyszerelők .(vés,csövez vezetéket húz,beköti --ami ezen túl van ,megugorhatatlanfeladat) Vannak jobbak --megtalálja az egyszerű hibákat. S vannak az ügyes/gyakorlott ,tapasztalt szerelők is --de ez a legmagasabb árkategória?
Szia!
Ehhez a leggyorsabb út; egy 12V akku 12v/45W és 12V21W izzó+ voltmérő .Az egyik oldalán 1m , a másikon 20m vezetékkel.Mi -mihez vezet/nem vezet? S gyorsan egymáshoz mindent megnézni--hamar kiderül a rossz készülék.
Azért ha a végeredményben nem biztos, de a jó úton halad, még mindig jobb, mintha nagy mellénnyel hangoztatna valami baromságot.... Volt már ilyen "rázós" téma, és voltak határozott szerelők akik elkullogtak a megoldás legkisebb jele nélkül sok sok költség után.... Ő legalább korrekt, nem ígér biztosat.
Az nem derül ki a hozzászólásból, a plusz szonda hova kerülne, de emlékszem a régi rázós medencék környékét is telepakoltatták volna a fórumozók szondákkal....
Köszönöm az épìtő jellegű hozzászòlás. A kérdésre ennyi informáciòval nem tudsz válaszolni, viszont azt sikerült megállapìtani, hogy villanyszerelőt kellene cserélni……
Egyébként az ùj 3 fázisù vezeték lett zárlatos, ami az òrátòl jön hátra a kert végébe. Terhelték is előtte 2 nappal a szemem előtt, több òrán keresztül. Még szerencse, hogy ez egy segìtő csoport……
Biztos sokan-sokszor úgy vannak vele, inkább csak olvasnak mint hozzászólnak. Mert a végén már nem lehet eldönteni, sírni vagy nevetni kéne.
Idézet: „Egyébként az ùj 3 fázisù vezeték lett zárlatos, ami az òrátòl jön hátra a kert végébe. Terhelték is előtte 2 nappal a szemem előtt, több òrán keresztül.” Akkor meg is lett a gond, hála az új villanyásznak. ![]()
Kismegszakító, ÁVK , hogy nem kapcsolt le?
![]()
No, dehát voltak olyan informacióid, amiből nem tudtunk mire vélni.
Peldául en is felvetettem a zárlatot (igaz, szivattýval, azaz hidroforral példálózvan, hiszen mi úgy járunk.) Elvetetted, megértettem. (Végül mégis zárlat lett, csak nem szivattyúnál, ha jól értem) Az sem érthető volt, hogy átamtalanítva is ráz a víz. Ilyen ez a "tavsegítség", nem mi vagyunk ott. Mi csak ötleteket tidunk adni, saját tapasztalatokról beszámolni. A villanyszerelő cserélése is cak abból vetődhetett fel, hogy azt közölted: "ő még nem látott ilyet". Ha ezt mondta valóban, akkor tényleg érdemes másikkal is konzultálni -szerintem. Elsőre nekem is rosszul jön ki néhány hozzászólás, de nem bántasból írják. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2025
Az eredeti kérdés a későbbi magyarázatok nélkül szebb volt. Így már nagyon sánta valami.
Esetleg ötletem lett volna még, újraindítani a medencét. Leereszteni a régi vizet és újjal feltölteni, hátha...
![]()
Tudom , most már meg van hunyó, de :
Még nem olvastam végig a z összes hozzászólást, de biztos felvetették már, hogy FI reléd van? És az jól van bekötve? Mert engem egyszer az mentett meg, egy zárlatos keringető szivattyú" megsimogatásánál". Ha jól van bekötve,akkor egyszer ráz,egy rövidet, akkor azonnal áramtalanít. És ott is kizárásos alapon a fogyasztókat egyesével visszakapcsolgatni, amelyiknél megint lekapcsol, az a hunyó, vagy rázogatós. |
Bejelentkezés
Hirdetés |