Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hát be sem kapcsol gondolom a védelem lekapcsol mert még mindig valahol gáz van ?
Atkotott releve a nagy trafo indithato izzoval! Csak a DC fesz kisebb lesz, kb 15-18V,ami lehetove teszi a vegfok mereset! Kijelzo allapota ebben az esetbe nem szamit, vegfokokat tudnad ellenorizni! Keszulek tobbi reszenek nem kell mukodnie, kisebb DC szintrol merheto mindegyik vegfok,osszehasonlito meresek is sokat mutahatnak. En mindig igy inditom ha hazimozi erosito valamelyik vegfoka javitasra szorul.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2025
Átnézném az összerakást, minden vezeték, minden csavar helyén van-e?
Igen minden vezeték a helyén van nem hagytam ki amit a multkor,csavarokat meg felcimkézett zacskóba raktam stóval minden a helyén.Nem lehet hogy ebbe válogatott tranzisztorok kelllenek vagy nemtudom,mióta beraktam az újakat nem indul el.Annyi hogy a végeket nem Toshiba gyártotta hanem valami ISC.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2025
A javítás alatt álló csatorna két esetben gátolhatja a működést. Az egyik a kimeneti egyenfeszültség (az ID+/- tüskéken éred el), a másik a Q6072 túláram figyelő tranzisztor nyitott állapota (a kollektor feszültsége nincs a pozitív táp közelében).
Hogy tudom megmérni ezeket ha be sem kapcsol?Kb 1s-ra kapcsol be.
Ha a Q6072 rosz lenne az kiderült volna az ellenállásokkal?
A Q6072-ről csak az derült ki a segéd-ellenállásos összeállításban, hogy nem zárlatos.
Alább a táp rajza. Berajzoltam az izzót amit CHZ ajánlott. Ha nem fut fel vele a táp legalább ±40 V-ig, akkor kösd át.
Kössem át a relét izzóval ugye?100w-os izzó elég lesz?
Igen, az átkötést megpróbálhatod 100 W izzóval. Akkor lesz ez elég, ha felfut a tápfeszültség az említett értékre és az izzó fénye elhalványul, szerencsés esetben ki is alszik.
Eddig azért kapcsolgatott az előtétizzóval, mert a relé tápja leesett a trafós táp rákapcsolásakor és bontott a relé.
Első indításkor mikor próbáltam teljes fényerőről indult az izzó.Tegnap lejebb tekertem a trimmert a javított oldalon és már csak halvány.
Köss voltmérőt az ID+ és ID- pontokra. A trimmer segítségével állíts be kb. 5 mV-ot, az 10 mA nyugalmi áramnak felel meg.
Kötöttem voltmérőt az ID pontokra a trimmer tekerésére nem mutat semmit a multi csak 0.00v-ot.Az izzó csak parázslik.A trafón 2x38v AC-t mértem szerintem az elég.Egyenirányítás utan bőven meglehet a 40v.
Így már mérheted az ID pontok egyikét testhez képest (kimeneti egyenfeszültség gyanánt), valamint a Q6072 tranzisztort. A Q6072 állapotát megmutatja a kollektorához kapcsolódó R6162 33k ellenálláson esik-e feszültség.
A kimeneti egyenfesz 0.08mV.Az r6162 kb elérhetetlen egy kábelköteg alatt van,mérőtüskével nemtudok oda benyúlni
![]()
A kimenet hibátlan. A Q6072 kollektor láb elérhető? Aközött és a pozitív táp között is mérhetsz. Pozitív táp van például a Q6052 végtranzisztor hűtőzászlóján.
A kollektor lábra nem igazán mutat semmit a mérőműszer pedig tuti érintkezik.Ha mutat is akkor össze vissza ugráló mV-kat.Lehetséges hogy szakadt az r6162?Az normális ha a hűtőzászlón 22.5V van csak?
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2025
A Q6072 kollektor lábat a testhez képest, vagy a pozitív táphoz (NPN végtranzisztor hűtőzászló) képest mérted?
A végtranzisztor hűtőzászlón a tápfeszültség mérhető, a PNP-n a negatív jelenik meg. A ±22,5 V valószínűleg kevés. A kijelző mutat valami életjelet?
A Q6072 kollektor lábát a pozitiv táphoz mértem.A kijelzö semmit sem mutat.
Szerintem valahol máshol lesz a hiba mert bekapcsolaskor azonnal ki is kapcsol szerintem még az erösitö rész sem kapcsol be olyankor.Vagy valami vezeték nem jól erintkezhet vagy nemtudom,úgy csinál mind amikor multkor nem dugtam be az egyik vezetéket de most az bevan söt az összeset ujra csatlakoztattam...Mitöl lehet csak 2x22v?Túl kicsiny neki a 100w izzó? A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2025
A mérések szerint a center csatorna nem generál tiltást.
A 100 W izzóról sejtettük, hogy kevés lesz ide, de a jelen vizsgálathoz elegendőnek bizonyult. Az összerakás helyességét egy nap pihenő után nézném át újra. Ennyi munka után - magam legalábbis - könnyen átsiklom valamely részleten.
Akkor holnap délután megiszok egy liter kávét azt nekiugrok még egyszer szétkapom és összerakom hátha,aztán majd jelentkezem a fejleményekkel.
Újra összerakás után is ugyanaz a probléma...Kivancsi lennek ha kivenném a végeket be e kapcsolna
Ha nem mérhető feszültség az ID± között, akkor a végtranzisztorokon nem folyik áram, olyan mintha ott sem lennének.
Ami elő szokott fordulni nagyobb javítás után: az ón, vagy folyató szer nem kívánt átvezetést okoz, vezetősáv repedés a cserélt alkatrész forr-szeménél, vagy a nehezen járó csatlakozó tüskéjénél.
Az a baj hogy még standby módba sem akar kapcsolni.Ha a védelem kínlódna akkor kiírná a display-re hogy mi a kínja de az be sem kapcsol.Annyit csinál hogy megnyomom a bekapcsoló gombot kattan a relé azt isntant ki is kapcsol.Mi kell ahhoz hogy legalább a standby megvalósuljon?Kivettem a meghajtók panelét de úgy is ugyanaz a helyzet.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2025
A HDMI PC BOARD-on (SM. 39.oldal K6 mező) található STANBY csatlakozón kell a feszültségeket ellenőrizned. A rajzon látok M34...M46 mérőpontokat, ha megtalálod, azokat használd értelem szerűen.
A +9 V és +12 V nem eshet be az indítás során. A fölé húzott SW POWER a bekapcsoló jel. Negált, tehát a magas szint a ki. Az MPOWER a relé tekercs negatív oldala. Ennek kell test közelében lennie üzem közben, készenlétben +12 V körül tippelem.
Szerintem én befejeztem ezzel a kínlódást sikerült alul a mérőtüskével összeértetnem véletlenül két forrasztási pontot és persze a kondik fel voltak töltődve a q6002 közelében át is ment szépen zárlatba meg még kitudja mi halt meg.
ErősitőSziasztok!Be üzemeltem ezt a kis méreg zsákot. Szól olyan jól meg szépen. D osztály el bújhat mellette. 2X22V Ac ról járatom nagyon jó. Számoltam 32V Dc van most rajta erről a feszültségről tud 8ohm-on 128W-ot 4 ohm-on 256W-ot. Meg kapná a neki való táp feszt ami nem lesz nálam egyenlőre. Egy videó róla Bővebben: Link
Privát videó.. nem sok embernek működhet
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |