Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok!
olyan kérdésem lenne hogy egy cd4030 xor ic-t szeretnék 230v rol járatni de nem akarok trafot mert el sem férne, van egy elképzelésem de velemi hibázik mert a zéner el pukkant az élképzelésem a rajzon vároma tippeket.
Hali
Attól függ hogy tényleg mekkora helyre kell mert szerintem az ujabik fajta kis pici kapcsolóüzemű telefontöltő elég kicsike. PL.:Én láttam már egészen piciket is kb 2cm széles és 4-5cmhoszú a magassága az meg akkora mint egy 25V 47µF kondié mert az volt benne a legmagasabb alkatrész.
az már kicsit sok alkatrés és több hiba lehetőség, menni kellene ennek is elvileg mert régen látam egy kapcsit asszem fényorgona amiben müködött a telo töltö meg amugy is csak 5 v.
Arra is gondoltál, hogy mi történik akkor, ha fordítva dugod be a hálózati csatlakozót, miközben a földön állsz, és véletlen megfogod a negatív 'tápot' azaz a fázist? Életveszélyes rajz. Minimum egy leválasztótrafó kell hozzá, anélkül be se kapcsold így.
Az elképzelésed jó,működnek is így készülékek.
Pl.: a Ganz GIF,GIM,stb időzítői,szürkületkapcsolók. Ezeket kellene megnézni,pontosan hogy is néz ki a kapcsolás.
fixen van bekötve nem dugom be forditva amugyi ip44 es dobozbeűan lessz
Mérd meg a berendezésed áramfelvételét és olvasd végig a LED rákötése 230V-ra topikot. Az alkatrészek méretezése ott jól le van írva.
Hali
Nezd meg a Mikrocsip AN954 es TB008 doksijait. Errol szol. En hasznalom ezeket 110-re es 220-ra. Udv Vili |
Bejelentkezés
Hirdetés |