Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3648 / 3649
(#) tufatofu válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Te tudod, viszont jellemzően a roncstelep nem motorhibás autókkal van tele főleg, hanem az összes többi, "vállalható"hibák miatt.
(#) szs válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

A "vállalható" hibákat leginkább az hangsúlyozza, aki rásózta másra a ronvsát.
A vevő pedig nem hiszi el, hogy besz...ttak, ezert ismetelgeti: vállalható.
Perszehogy vállalható -ha bírja a pénztárcy.
Nejdm tavaly dobott ki egy kisautót. Mert "vállalható" hibái voltak.
A "vállalható" áron vett másikat. Az sem világklasszis-de két év műszakival. Es nem "vállalható" dolgokat mondak neki. Csak annyit: ezért a pénzért két évig autózol.
És vidáman használja -ma is azzal voltunk.
(#) tufatofu válasza szs hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Igazad van. Én is "vállalható" hibákkal, kiváló motorral zúzattam le legutóbb az autót, pedig "csak" az ajtózárakat kellett volna cserélni és hegesztgetni, amit nem úsztam volna meg annyiból mint amennyiért vettem helyette egy jóval jobb állapotút....
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Júl 12, 2025 /

Ne csináljátok utánam

Kaptam egy hifi-t, hogy az enyém lehet, de sajnos felülről beledőlt valami, ezért cserélték le. Óvatosan megpróbálva a készülék mutat némi életjelet, pár másodpercre próbálna felállni, de egy hirtelen kattanással leold benne a védelem és lekapcsol. Elkezdtem kipucolni: fogkefe, fültisztító pálcika, szivacs, a kézkrémes tégelyben pedig esővizet hoztam be, a ventilátorral szárítom. Szerencsére a panel egyoldalas, a felső oldalán csak átkötések és alkatrészek vannak, melyek lábai nem lettek korrodáltak.
Ne csináljátok utánam, hogy esővízzel pucoltok bármiféle készüléket, én így tudom megoldani.
(#) szikorapéter válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Én fürdőkádban szoktam alaplapot mosni, ha elég ideig szárítod semmi baj nincs vele.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Oké. Nem fogom utánad csinálni.
(#) Udvari Zsombor válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Akkor semmi baj, ezek szerint nem csak én vagyok ilyen "elvetemült".
A ventilátor reggelig fogja szárítani, utána meglátom, hol kellhet még pucolni a készülékben.

XT alaplapot szárítottam korábban radiátoron, hagyni kell neki száradási időt rendesen és akkor biztos nincs gond, na meg jobb úgy dolgozni valamin hogy nem csupa piszok. Amíg nincs áram alatt míg vizes semmi gond nincs, a statikus elektromosságra kell figyelni azért.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Minek a ventillátorozás?
Nem kell.
Volt mar, hogy desztillált vízzel tisztogattam -keves kell, és akkor nem kell szárítgatni.
Denaturált szesz is beválik, szivaccsal is, azt sem kell ventillátoroznk.
Es van, hogy semmi sem válik be.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2025

@szikorapéter ‒ nem kell aggódni, ki van húzva a konnektorból a hifi.
@szs ‒ A ventilátorral forszírozom a szárítást, hogy gyorsabban száradjon, nem akarok "napokat" várni.

Biztonsági okokból én megvárnám azokat a napokat, ne siess sehova a kapkodás még nem javított meg semmit, inkább rontott.

Holnap látni akarom, hogy hol kell még pucolni a készülékben, persze próbálok óvatos lenni, amennyire ezen eszközökkel lehet. Ez egy műhely, ahol van, hullámpala a tető, ami nyáron alaposan át szokott forrósodni, tud ott bent meleg lenni.

Esetleg hogy ne is kapjon hősokkot de száradást is segítsd elő hajszárítóval átmelegíteném , annyira hogy foghatóak legyenek kézzel az alkatrészek, így a kondikat de főzöd meg, de a víz párolgását elősegíted.

Holnap reggelig marad ez a "forszírozott szárítás", holnap folytatom a készülék takarítását.
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Idézet:
„A ventilátor reggelig fogja szárítani,”

Egy kompresszor leröviditené az időt kb 5 percre...
(#) Udvari Zsombor válasza Jonni hozzászólására (») Júl 13, 2025 / 1

Nincs kompresszorunk, mindent úgy oldok meg, ahogy tudok, a lényeg, hogy a készülék sérülése nélkül célt érjek.
(#) jani1987 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Nekem is csak a 12 voltos autós van. A minap kapott új csövet és fejet.
(#) Udvari Zsombor válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Sajnos úgy tűnik, hogy lehet, hogy nem nagyon éri meg foglalkozni vele. "Kenwood RXD-550" lenne a hifi, de sajnos eléggé instabil, hátulra csatlakoztatott hangszórókkal pár másodperc után lekapcsol.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Akkor meg kell keresni, hogy hol van az a hiba, ami a túlterhelést okozza?
(Ami miatt védekezésképp lekapcsol?)
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Tudod, ilyenkor jön, hogy mérsz... Például megnézed, hogy milyen IC-k állítják elő a szükséges tápfeszültségeket, előkeresed az adatlapjukat és megméred te mit kapsz (óvatosan!). Nekem Thomson házimozi erősítő került a kezem közé, amiben csak a 7905 volt cserés (persze ehhez szét kellett szedni gyakorlatilag az egész készüléket, mert máshogy nem fértél hozzá). Minden esetre a méréshez alig kellett megbontani, csak a csere volt nyűgös
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Ennek a Kenwood-nak már úgyis mindegy, a CD rész azt hiszi, hogy "Open", pedig csukva van és nem reagál semmire és most már semmilyen forrásról se szól ‒ lehet, hogy időközben egy-két alkatrész megfőzte magát. Nyilván az ártott neki, hogy egyszer a tetején lévő rácson keresztül beledőlt valami innivaló. Készenlétben indítva végig megy a kijelzőn a demo, de most már rádió adókat se talál és "aux" bemenetről se szól ‒ így már elengedtem.
Ezzel együtt egy régebbi "AudioTon MC-3000" hifit is kaptam, ez működne, csak az összes szíjat cserélni kellene ‒ nagy lapos szíj a lemezjátszóba, két kisebb és két picit nagyobb átmérőjű szabvány szíj a kazettába ‒, más baja nincs. Ez még menthetőnek tűnik, csak nem tudom, hogy honnan szerezhetnék szíjakat...
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Idézet:
„csak nem tudom, hogy honnan szerezhetnék szíjakat...”

Bontsál...
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Idézet:
„csak nem tudom, hogy honnan szerezhetnék szíjakat... ”

Próbáld meg a "vásárlás, hol kapható" topikban, úgy, hogy leírod a pontos(!) típust, méretet is veszel róla, fényképet is teszel fel. Úgy még sikerülhet.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2025
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

A szíjkalkulátort megnézed a segédprogramok között, amit tudsz megmérsz, majd egyszer eljutsz a HQelektronika boltjába, ahol bőven válogathatsz. Vagy simán megrendeled tőlük postán.
(#) jani1987 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Az erősítő része működik, a többit nem teszteltem mert nem hallgatok rádiót. Ha kéred itt van.
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») Júl 13, 2025 / 1

Ha kerek szíjak vannak rajta, azt O gyűrű néven bármelyik csapágyboltban kapsz méret alapján. Töredék áron.
(#) szs válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Ez igaz lehet. De nem kell nekem.
Azaz: nem nekem kell (így pontosabb)
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Bocsánat. Természetesen Zsombornak írtam, csak mellé ment.
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Mivel ez a
Idézet:
„Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik”

Így (politikamentesen is) beilleszteném: igenis, hallgass időnként rádiót. És pont azt, amit (a jelenlegi nézeted miatt) nem szeretsz. Nem véletlenül van, nem véletlenül tartják.
Remélem én is, hogy nem jön el a helyzet, amiért figyeljük.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Hé, 11:43 /

@bbb ‒ Keszthelyi vagyok, így ez nekem nem jó. A közelben kell keresnem olyan lehetőséget, ahova elvihetem az ékszíjakat, megnézik és adnak helyettük másikat.
@zolika60Az igaz, hogy nem nekem válaszoltál, de nem csak kerek szíjak kellenének nekem, hanem a lemezjátszó részbe egy jó nagy lapos szíj is.
@jani1987 ‒ Nem másik készüléket kerestem, csupán szíjakat. Két különböző hifit kaptam (hangszóróik nélkül), az egyik tönkrement, mert egyszer véletlenül beledőlt valami innivaló (nálam "lehelte ki a lelkét"), a másik viszont működne, csak szíjak kellenének bele.
Következő: »»   3648 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem