Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás (Kőrösi Csoma Rádiós) börzék időpontjai: Bővebben: Link
Mostanában aktuális: » VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2025. június 14 (szombat), Békéscsaba Korábbi: » ELBAFTA - ELső BAlatonFelvidéki TAlálkozó, 2024. május 11 (szombat), Balatongyörök » Viharsarki tali - VII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2024. június 15 (szombat), Békéscsaba
Szerintem nyugodtan egyétek meg szombaton, ha gondolod, én nem tudom sajnos hogyan kell elkészíteni, még sosem csináltam ököruszályt. A Pincepörkölthöz meg majd veszek csülköt, és lapockát. A lapockát majd elő kell sütni egy kicsit, majd Kálmánnal beüzemeljük a tárcsát is.
Jó az akkuval sorban egy 12V-os 25W-os autóizzó, úgy csak két Amper körül fog tölteni, vagy kell sorban egy 2mm vastagságú 160-180 miliOhmos Konstantán huzal. Az én töltőmben ilyen huzal van, keresztapám ilyet épített bele, és a trafót is Ő tekerte hozzá, 14,5V jön le róla váltóban.
Kézifék javítás, gumi csere, kutya ivartalanítás (mondjuk a mai nap után már késő), műszaki vizsga, menet stabilizátor vizsgálat, kipörgésgátló vizsgálat, lambda szonda figyelése és már csak másfél hónapom van hátra.
Gery: érdekelne egy teszt az áram-akku állapot összehasonlításról. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2025
Nyugodtan megesszük, kell a kalória a létrázáshoz és pamacsoláshoz.
![]() Idézet: „már csak másfél hónapom van hátra” Dokinénim hasonlót jósolt. Mikor mondtam neki, hogy ha én is ennyire hülye és púpos leszek, akkor most adjuk fel. Mit mondjak, nem lettem a szive csücske. ![]()
Ezeket a kérdéseket:
Idézet: „Az akksi hajlamos nagy áramokat felvenni így alu huzallal korlátozom. Gery: érdekelne egy teszt az áram-akku állapot összehasonlításról.” illene a saját topikjaban (pl valamelyik akkusban) feltenni. Az alatrész, szigetelő, stb. kéréseket pedig ugyancsak a saját topikjába.
Jelentem megettük az ököruszályt, hírmondó sem maradt belőle.
Sajnos egyöntető véleménnyel arra jutottunk, hogy inkább dolgozzunk és ne tököljünk bográcsolással. Köszönöm a megjelenteknek segítséget. ![]()
Ilyen brigáddal könnyű.
![]() Hozzánk is jöhettek, igaz az egy kicsit measzebb lenne, mint a főváros. ![]() Főzzök nektek én is. ![]()
Hát nagyon szívesen.
Sajnaáom azt, hogy nem pont annyi lett kész, mint terveztem -de hát jövő vasárnap az is meglesz. Jó kis program volt -és a szakács se volt kutya. ![]()
Tőlem még lehetne is, de Granpa és Gery78 össze van nőve, külön nem mennek sehová.
Most huszadikán lészen a szent villanyóra ünnep, aztán már el is repült a nyári szünet (Granpának 6 hetes szervízperiódusa van). Következő együtt állás November közepe, gyors sírnézés. Meg ottalvós buli, ha bármit is akarunk csinálni. Ahhoz meg mindenkinek külön hálószoba, meleg kaja, stb... Tavasszal választások lesznek, az azért nem jó, utána meg Békéscsaba , és sutty, már el röppent egy év megint...
;
![]() Várlak Titeket novemberben. ![]() A legnagyobb baj, hogy itt Csongrádon nem tudunk elmenni sehova. Esetleg Szentes vagy Hódmezővásárhely. ![]()
Egy kis infó szombatra.
Kérnék szépen mindenkitől egy visszajelzést, aki biztosan jön Vasárnap a RÁHEB 2025-re Gaflyhoz. Holnap mennék el bevásárolni, és tudni szeretném, hogy hányan jöttök, hogy a mennyiséget nagyjából be tudjam lőni.
![]() A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:49
Én itt leszek, egész nap dolgozok, ki szerencsével szs fórumtársunk segít festeni és hasonlók.
Meghirdetés alapján a szervező (aki Gery78), hoz mindent, és főz. Az lesz amit hoz, és azt esztek/isztok amit hoz/főz. Az jön akit meghív, szervező felelőssége. Kéretik mindent hasonlóan tisztán visszaszolgáltatni, ahogyan átvettétek, az nem ér hogy "majd a kutya kinyalja", meg hogy ezt itt hagyjuk nektek vacsorára, és társai. Kutyát nem engedhetitek ki!!! Gery78 nagy bográcsot kért, van. Addigra előszedem. Granpának az szent 3F villanyóra már itt van, a két műszer is, sok elektroncső is. Torta helyett sós süti (az sajnos még nincsen, de gondoskodom róla) lészen a 76 szülinapjára.
Jelen 2 fővel. Segítetek befejezni a nagyfesz tápot bontott alkatrésszel? 360 körül van a kiinduló fesz.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:42
Szervező gondoskodik szerintem a KÖKI szállításról, és kondenzátorról is.
Gyere, de csak ha már százas vagy és papírod is van róla.
Az igazat megvallva, jól rám rettenettél. ![]()
Milyen nulláról? Semmi nincs hozzá? Még tervrajz sem?
![]() ![]() ![]() Így elég nehéz alkatrészt válogatni hozzá. ![]() A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:11
Na de hát azt írtad, hogy "Befejezni" a nagyfesz tápot... Vagy nemsokára kész van, már majdnem elkezdtük?
![]() ![]()
Egy nagyfeszt elviselő fet. A rajzát többször is kitettem. Már fejből megy.
Amiket Granpától gyűjtöttél az nem lett jó?
![]() Utólag mondta, hogy Ő mindent eltesz, ugyanolyan dobozban vannak a hibásak és jók is. Középső szekrény, bal oldal, de hogy második, vagy harmadik polc, az nagyon nem ugyanaz. ![]()
Nem. Ezért gondoltam, hogy mást kellene kitalálni. A potin változott a feszültség csak a kimenet nem.
Kőleves lesz az, szerintem.
Jani ad követ, ti meg sót, borsot, paprikát, zsírt, hagymát, sonkát, kondért, fát, tüzet, meg egyebet, ami kell még hozzá... ![]()
Most nem találom a rajzot, hogy hová tetted ki, de nem írtad meg a célt, hogy mihez kell a nagyfesz táp. Mibe szeretnéd beépíteni, illetve mi fog róla működni, mit hajt meg. Mekkora teljesítmény kell, pontosan mekkora feszültség, mekkora áram. Stabilizált feszültség kell, vagy elegendő egy diódahíd és egy kondi? Ezen paraméterek ismerete nélkül nem lehet megfelelő tápegységet építeni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |