Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás (Kőrösi Csoma Rádiós) börzék időpontjai: Bővebben: Link
Mostanában aktuális: » VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2025. június 14 (szombat), Békéscsaba Korábbi: » ELBAFTA - ELső BAlatonFelvidéki TAlálkozó, 2024. május 11 (szombat), Balatongyörök » Viharsarki tali - VII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2024. június 15 (szombat), Békéscsaba
Szervező szerint:
Idézet: „Legalább 2kg kellene.” Úgy gondolom, hogy ennyinek elégnek is kellene lenne...
Jó mert már úton vagyunk fehérvárra megvenni amit kell.
Kenyér letudva. Már csak várni kell holnapig.
Elkérhetem a helyszín pontos címét ? Üzenetben.
Már nem emlékszem rá. ?
Valóban nem szivesen írnám ki a fórumba.
Annyian tán még a Bókay-ban sem voltunk.
![]() Idézet: „Kanalat vinnénk.” És akkor onnantól szürcsölnünk kell a levest...
Feltéve, ha hoznak döglött patkányt (a hozzáapplikált madzaggal.)
Vagy fél almát.
Jelentem a kaját előkészítettük, krumpli megpucolva, felszeletelve, előfőztem a perkeltet, hogy ne tartson olyan soká a főzés, mint a múltkor, de a bográcsban folytatjuk holnap. Még egy kicsit kell főzni a hús részét, beízesíteni, belezuttyantani a krumplit, és belefőzni. Jó eséllyel időben (12h-13h körül) várható lesz az ebéd.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2025
Na, az jó -bár én utoljára sem sokalltam az időt. Tulajdonképp a bográcsolásnak az a varázsa, hogy közben a résztvevők megbeszélhetik az élet fontos dolgait
![]() Némi alkoholmentes sört (különféle ízű), némi alkoholost (különféle), nnéhány őszilét és Pepsi-t viszek, meg érdeklődőkedvűek szőlőpálinkát is kóstolhatnak. A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2025
Végülis akár rendelhetünk házhoz tálat is, vagy pizzát.
De akár rendel mindenki magának, akkor utazni sem kell, és majd küldünk fényképet, hogy milyen volt. ![]() Ez inkább "vicces-mókás" volt, de hát a találkozón (természetesen) személyesen jó megjelenni ![]()
Természetesen fogunk bográcsolni, csak előkészítettem a perkelicét, hogy ne tartson soká a főzés. 6 órát tartott az előkészítés, szerintem nem örült volna senki, ha ott állok neki szeletelni, és estére lesz kaja. Természetesen nem panaszkodom, és örömmel csináltam, hiszen én vállaltam, és így időben tudunk majd ebédelni. Egyébként még 2-3 órát biztos elpepecselünk vele, amíg megfő teljesen a hús is, és tökéletes lesz. Addig is, és előtte is, és utána is, rengeteget beszélgethetünk az élet nagy és kicsi dolgairól is, legalább nem leszek olyan elfoglalt, és több minőségi időt tölthetünk együtt.
Itt is készült valami.
Még forró, de isteni. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2025
Tyűű, nagyon jól néz ki, holnap megvizsgáljuk közelebbről.
![]()
Még az a jó, hogy nem én szervezem, és nekem nem kell semmit a világon rákészülnöm.
Legalább nem lesz melegetek.
![]() Ennyi bográcssal akár főzőversenyt is lehetne csinálni. ![]() Kellemes időtöltést nektek!
Alakul a Pincepörkölt.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2025
Mint főzésben jártas szakértőt kérdezlek, látva a rozsdamentes bográcsot.
Befolyásolja a bogrács anyaga a benne készülő kaja milyenségét? Nekem egy "fekete" (mindenféle bevonat nélküli, ezért alapesetben belül kicsit rozsdás, kívül nagyon kormos) bográcsom van, és eddig még elfogyott amit főztem benne. Viszont kóstoltam már zománcozott bográcsban főtt kaját, és rozsdamentesben készültet is. Mind finom volt, de éreztem némi sterilitást a rozsdamentesben készült étel kapcsán. Mintha a hiányzott volna belőle az edényre jellemző tökéletlenség. Van ennek értelme, vagy csak a pszichózis rabja vagyok?
Akkor folytatom.
A hozzászólás módosítva: Hé, 4:58
Moderátor által szerkesztve
Hetvenedik szülinap.
Bár a kérdés nem nekem szólt, annyit tudok hozzátenni a leírtakhoz, hogy a rozsdamentes anyagú és a zománcbevonatú között nem éreztem különbséget. Nagyon régen ettem öntöttvas bográcsban készült ételt, így nem tudom igazán összehasonlítani a többivel, de emélkezetem szerint komolyabb eltérést az ízben annál sem éreztem.
Nagyon örülök, és köszönöm, hogy mindannyian eljöttetek a GERHEB2025-re, én nagyon jól éreztem magam Veletek, szuper buli volt.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2025
Megmondom őszintén, én sem sokat bográcsoltam eddigi életem során, mindig csak otthon főzök, a gáztűzhelyen, nagyon ritkán adódik alkalmam erre. A vas öntvény bogrács tudtommal a legjobb, Gafly szerint hozzátesz valamit az étel ízéhez, bár ezt nem mindenki szereti.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |