Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Lapozás: OK   248 / 249
(#) jani1987 válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 19, 2025 /
 
Akkor 2 kilót hozzak?
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 19, 2025 /
 
Szervező szerint:
Idézet:
„Legalább 2kg kellene.”

Úgy gondolom, hogy ennyinek elégnek is kellene lenne...
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 19, 2025 /
 
Jó mert már úton vagyunk fehérvárra megvenni amit kell.
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 19, 2025 / 1
 
Kenyér letudva. Már csak várni kell holnapig.
(#) Inhouse válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 19, 2025 / 1
 
Most kel a tészta?
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Júl 19, 2025 /
 
Elkérhetem a helyszín pontos címét ? Üzenetben.
Már nem emlékszem rá. ?
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 19, 2025 /
 
Valóban nem szivesen írnám ki a fórumba.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 19, 2025 / 2
 
Megjelennénk 150-en. Kanalat vinnénk.
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 19, 2025 /
 
Annyian tán még a Bókay-ban sem voltunk.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 19, 2025 /
 
Idézet:
„Kanalat vinnénk.”

És akkor onnantól szürcsölnünk kell a levest...
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 19, 2025 / 1
 
Milyen gyorsan kifestenének.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Júl 19, 2025 / 1
 
Feltéve, ha hoznak döglött patkányt (a hozzáapplikált madzaggal.)
Vagy fél almát.
(#) Gery78 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 19, 2025 / 3
 
Jelentem a kaját előkészítettük, krumpli megpucolva, felszeletelve, előfőztem a perkeltet, hogy ne tartson olyan soká a főzés, mint a múltkor, de a bográcsban folytatjuk holnap. Még egy kicsit kell főzni a hús részét, beízesíteni, belezuttyantani a krumplit, és belefőzni. Jó eséllyel időben (12h-13h körül) várható lesz az ebéd.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2025
(#) szs válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 19, 2025 / 1
 
Na, az jó -bár én utoljára sem sokalltam az időt. Tulajdonképp a bográcsolásnak az a varázsa, hogy közben a résztvevők megbeszélhetik az élet fontos dolgait

Némi alkoholmentes sört (különféle ízű), némi alkoholost (különféle), nnéhány őszilét és Pepsi-t viszek, meg érdeklődőkedvűek szőlőpálinkát is kóstolhatnak.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2025
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Júl 19, 2025 /
 
Végülis akár rendelhetünk házhoz tálat is, vagy pizzát.
De akár rendel mindenki magának, akkor utazni sem kell, és majd küldünk fényképet, hogy milyen volt.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Júl 19, 2025 / 1
 

Ez inkább "vicces-mókás" volt, de hát a találkozón (természetesen) személyesen jó megjelenni
(#) Gery78 válasza szs hozzászólására (») Júl 19, 2025 / 2
 
Természetesen fogunk bográcsolni, csak előkészítettem a perkelicét, hogy ne tartson soká a főzés. 6 órát tartott az előkészítés, szerintem nem örült volna senki, ha ott állok neki szeletelni, és estére lesz kaja. Természetesen nem panaszkodom, és örömmel csináltam, hiszen én vállaltam, és így időben tudunk majd ebédelni. Egyébként még 2-3 órát biztos elpepecselünk vele, amíg megfő teljesen a hús is, és tökéletes lesz. Addig is, és előtte is, és utána is, rengeteget beszélgethetünk az élet nagy és kicsi dolgairól is, legalább nem leszek olyan elfoglalt, és több minőségi időt tölthetünk együtt.
(#) mnyugger válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 19, 2025 / 4
 
Itt is készült valami.
Még forró, de isteni.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2025
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 19, 2025 /
 
Már a látvány is nagyon ott van!
(#) Gery78 válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 19, 2025 /
 
Tyűű, nagyon jól néz ki, holnap megvizsgáljuk közelebbről.
(#) Gafly válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 20, 2025 /
 
Még az a jó, hogy nem én szervezem, és nekem nem kell semmit a világon rákészülnöm.
(#) sany válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 20, 2025 /
 
Legalább nem lesz melegetek.
Ennyi bográcssal akár főzőversenyt is lehetne csinálni.
Kellemes időtöltést nektek!
(#) Gery78 válasza sany hozzászólására (») Júl 20, 2025 / 2
 
Alakul a Pincepörkölt.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2025
(#) Alkotó válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 20, 2025 / 1
 
Mint főzésben jártas szakértőt kérdezlek, látva a rozsdamentes bográcsot.
Befolyásolja a bogrács anyaga a benne készülő kaja milyenségét? Nekem egy "fekete" (mindenféle bevonat nélküli, ezért alapesetben belül kicsit rozsdás, kívül nagyon kormos) bográcsom van, és eddig még elfogyott amit főztem benne.
Viszont kóstoltam már zománcozott bográcsban főtt kaját, és rozsdamentesben készültet is. Mind finom volt, de éreztem némi sterilitást a rozsdamentesben készült étel kapcsán. Mintha a hiányzott volna belőle az edényre jellemző tökéletlenség.
Van ennek értelme, vagy csak a pszichózis rabja vagyok?
(#) sany válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 20, 2025 / 1
 
Nagyon guszta!
(#) jani1987 válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 20, 2025 / 2
 
Akkor folytatom.
A hozzászólás módosítva: Hé, 4:58
Moderátor által szerkesztve
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 20, 2025 / 2
 
Hetvenedik szülinap.
(#) Frankye válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 20, 2025 /
 
Bár a kérdés nem nekem szólt, annyit tudok hozzátenni a leírtakhoz, hogy a rozsdamentes anyagú és a zománcbevonatú között nem éreztem különbséget. Nagyon régen ettem öntöttvas bográcsban készült ételt, így nem tudom igazán összehasonlítani a többivel, de emélkezetem szerint komolyabb eltérést az ízben annál sem éreztem.
(#) Gery78 válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 20, 2025 / 2
 
Nagyon örülök, és köszönöm, hogy mindannyian eljöttetek a GERHEB2025-re, én nagyon jól éreztem magam Veletek, szuper buli volt.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2025
(#) Gery78 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 20, 2025 /
 
Megmondom őszintén, én sem sokat bográcsoltam eddigi életem során, mindig csak otthon főzök, a gáztűzhelyen, nagyon ritkán adódik alkalmam erre. A vas öntvény bogrács tudtommal a legjobb, Gafly szerint hozzátesz valamit az étel ízéhez, bár ezt nem mindenki szereti.
Következő: »»   248 / 249
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem