Fórum témák
» Több friss téma |
Felénk úgy rémlik 25A-ig nem kellet semmi, 32A hoz meg egy jogosult szerelő nyilatkozata, hogy alkalmas a hálózat. A 6mm2 vezetéket majdnem kevésnek gondolom.
Szia!
látod, pont ellentétes a tapasztalatom. Vidéki házaknál 1 Bergmann cső végig a padláson , minden konnektor, kapcsoló, lámpa felett 1-1 doboz. S vajon hol kötöttek ? Persze az egész beásva a sáros tapasztás nevű hőszigetelésbe . Mikortól bejött a betongerendás+ kefnis mennyezet --onnan lett a plafon alatti 20cm-l vésve a csönek.
Igen, úgy néz ki lesz másik szerelő. Jó, ha megúszom az egészet 200ezer alatt, de lehet több lesz... mert a 6-os vezeték nem elég, 10-es kell. Kérdés már csak az, hogy a gerinchálózat - ami az óráig jön, a méretlen oldalon hozzám, milyen keresztmetszetű... ha az is csak 6-os, akkor még több lesz a buli. Elméletileg 10-el kéne már mindenhova kiállni... lesz plombabontás is.
Jópofák ezek a válaszaid csak éppen semmi közük a mai korhoz.
Vigyél egy elektromos sütőt, egy főzőlapot, vasalót, mikrót, mosógépet egy ilyen házba. Azon már rég túlléptünk, amikor a legnagyobb fogyasztó két-három izzó volt az egész házban, 2025-öt írunk.
Szia!
Tudom, hogy túléptünk--vagy mégsem? Még mindig találkozni ilyennel, nem 1-3db hanem min 50 el az elmúlt 3 évben. Ezek a fogyasztók is be vannak barkácsolva holigy -hol úgy . Persze meghibásodik ,ezért hivnának ! Na mindegy .....ez csakmellékszál mint a TT-s áramszolgáltatás! még az is van.
Értem, hogy sok ilyen is van. Sokan viszont alkalmazták azt is, hogy bár a padláson (is) mennek a vezetékek, de a kötések nem ott vannak.
A szomszédnál, (akinél kigyulladt a tető) valószínűleg nem ilyen megoldás volt...
Még annyit: itt mindenki villanyszerelőt javasolt, hogy hívjak. NEM! Itt kérdezek, mert Veletek tovább tudok lépni!!!
![]() Lásd előző esetem: Társasházban villanyszerelők, sok-sok pénzért felújították a gerincvezetéket 3 éve. A mostani villanyszerelőm azért szívódott fel, mert most jött volna a biztosítékcsere az óránál... Itt írtátok, hogy a 6-os vezeték nem elég. És ez így van, 10-es kell az órából már kilépni kb 5-10 éve, ez a szabvány. Ezt az a szerelő mondta aki jön a jövő héten. és sok-sok pénzért plombát bont, szerel, és plombál... 3 éve ezt nem tudta senki???? Ezen az 50cm-es vezetéken múlott minden, ami az órától bejön a lakásba, hogy valami olcsóbb legyen???
Újabb kérdésem van, kérem Segítségeteket:
Csapos, fésűs fázissínhez hogyan lehet megoldani - szabályosan - egy sodort vezeték csatlakoztatását a kismegszakító csatlakozásánál? A csapot és az érvéghüvelyezett vezetéket együtt be lehet kötni, vagy egy érvéghüvelyben a csapot, és a vezetéket? Vagy egy soroló sín vezeték csatlakozót be lehet fogatni a fésűs fázissínhez?
Szia!
Erősen függ a kismegszakitő meg a fésűs sin kivitelétől. Ennél a tipusnál a legegyszerűbb; A csavar feje alá megy a sin villája , és az érvéghüvely a rendes helyére. Más kivitelnél macerás is lehet , v akár lehetetlen is.
Nem tudom segít e, a fésű a megszakító tetejénél csatlakozik a csavar alá, a vezetéket meg az alsó lyukba kell dugni. A kettő együtt is működik ( szerintem)
Egy lyukba csak egyvalamit illik dugni... Vezetéknél max két szál iker érvéghüvellyel. Ahány készülék, annyiféle megoldás. Nem tudjuk mit használtál, mert van pár amin egyáltalán nincsen másra lehetőség. Például az Acti9-en csapos sínt lehet használni és a sín felett van külön hely a vezeték számára, ezt a legátláthatóbb bekötni. Viszont a Resi sorozaton az egyik oldalon csak egy csatlakozási hely van, a másikon meg villás sínt lehet bekötni a csavarfej alá. Más készülékeknél pl. Eaton villás sarut és fésűs sínt lehet használni a csavarfej alá, de ott meg mind a kettő oldalon. Aztán hiába fogadnak különböző gyártók mind villás sínt, nem lesz azonos magasságban...
A hozzászólás módosítva: 14:28
|
Bejelentkezés
Hirdetés |