Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kis teljesítményű 3 fázisú betáppal 1 fázisú nagy teljesítmény kivétele
Témaindító: fefe9, idő: Júl 26, 2025
Van 3 x 16 ampere. Akkor miért kellene csökkentenie a szerződött értéket. Találkoztam a szomszéd utcában 6 - 10 - 16 amperes elosztással (ő sajnos 3F hasogatógépet akart üzemeltetni).
Fefénél hasonlóan 6 - 10 és 32 A-rel megoldódna a gond. Bővítés nem kell, csak kismegszakító csere, no meg kis átrendezés a lakáselosztóban. Egy kiszállás az áramszolgáltató részéről meg egy szerelő, aki átköt.
A csökkentés az visszafejlődés. A mai világ a teljesítményről szól. Mikor a fiam építkezett ő is egyből 3x25 A-ert igényelt a szolgáltatótól a lakásába és ő sem bánta meg.
Nekem 3x25 A hobbi célra, családi házban teljesen kielégítő.
Igaz négy mérőből kellett összelegóznom az "Ampereket", meg ugye rendes mérőhely kellett, viszont bővítésre nem fizettem semmit.
Nagyra tartalak bennetek srácok,hogy a nyomi gondommal foglalkoztok,van időpontom a szolgáltatónál,mindennkép be kell mennem,más gond miatt,erre is rákérdezek,de tudom,hogy a szembe szomszédomnál sem engedtek 15-ról 25-re fejleszteni,abba az utcába az utca végén van a trafó, és már most allig bírja...Tudom,hogy az lenne a legjobb megoldás,hiszen csak lehetőséget kérnék,nem kinlódnék, sőt.... mivel visszatérő problémám szó nélkül fizetnék nagyobb összeget, csak oldják meg...de tudtommal nem engedik....
Amit én írtam az nem bővítés csak "átszervezés".
...ha csak ilyen egyszerű lenne: átszervezés... Nem láttuk a mérőhelyet. Ha régi, esetleg még fadobozos, alu vezetékekkel, akkor regisztrált szerelő ( egyébként is kell minden esetben ) , mérőhely szabványosítás... Ha nincs 10-es MKH, akkor nem teszik fel a 32A-es kismegszakítót. A régiben biztosan nincs megfelelő vezeték.
Írjátok, hogy miért kellene csökkenteni, meg hogy visszafejlődés.. Ha csak 3x16A van és van egy 32A-t kérő gépe, de nincs pénz bővíteni 3x32A-ra, akkor mi a megoldás, hogy üzemeljen a gép? 1db 32A, a többi meg annyi amennyi marad. Az 1x32A többet ér a 6-10-16A-nél vagy a 3x10A-nél. De ha nem az övé az ingatlan, akkor teljesen mindegy. Marad a gépcsere.
"de nincs pénz bővíteni 3x32A-ra".... te olvasod a topicot? Írta a topic nyitó, hogy nem a pénzen múlik + nem 3x32 A-es bővítést igényel a gép hanem az egy fázisú így elég lenne az is amit Erbe ajánlott azaz 32-10-6 A-es megosztás is tökéletes megoldás lenne.
Persze, azt off-ba is írtam, mert írták hogy visszafejlődés, meg hogy miért kell csökkenteni. Általában mert nincs pénze a tulajnak. Erbe megoldása tökéletes, csak nem egyszerű "átszervezés", ahogy írja, hogy kimegy a szolgáltatótól egy szerelő és kicseréli a kismegszakítókat.
Szia!
De ez az "átrendezés "sincs ingyen. A Szolgáltató munkadija kb 50 eFt + a 25A ig elég a reg.szerelő ránézése. De 32Aig már kell az EBF jegyzőkönyv, földelés, esetleg egy szabványositás is ? ez egy másik 50-100eFt + még 300-400 eFt (szabványositás ) Tehát a 32 A teljesen ingyen van !Nincs rajta HFH. Ezt azért sok helyen megeszik . |
Bejelentkezés
Hirdetés |