Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Jut eszembe, a StackExchange, StackOverflow esetében is van támasz, ott sem egy személytől származik az információ: ott áll a szavazás-értékelés a válaszok mellett (nem az elfogadásra gondolok, az egyéni). De azt ne rajtam kérd számon, hogy csak valószínűségek vannak és semmi sem biztos száz százalékig.
A szakmai kérdéseben nyilván azért jobbak a modellek, mert az ilyen helyeken elég jól ellenőrizhető indoklások szerepelnek, pl. a számítástechnikában kódsorok. Siglent SDS1104X-ESziasztok!Nézegetek szkópokat, lehet megveszem életem első "komolyabb" példányát. Szembe jött velem is a FNIRSI 1014D készülék, de itt nem nagyon találtam olyan személyt, aki ajánlotta volna. ![]() Nekem főleg mikrokontrolleres fejlesztésekhez kellene, nem ismétlődő, szabálytalan, rövid (µs) analóg jelek mérésére. Tehát mondjuk egy néhány µs-os jelalakot kellene látnom, illetve mérni tudni pontosan a feszültségét (mármint, ahova éppen viszem a kurzort). Persze mást is néznék vele, de ez lenne a legkritikusabb pont, mert sima digitális jelet tudok nézni a párezer forintos logikai analizátorral is. Periodikus jeleket nem nagyon fogok nézegetni, arra van egy Hameg HM 203-7 szkópom. ![]() Egyelőre ezzel szemezek: Siglent SDS1104X-E Illetve még nézegettem a DS1054Z-t is, de a Siglent jobbnak tűnik. A Hanteket is néztem, de azt lehet inkább kerülném. Egyszer használtam még régebben, de nagyon fapadosnak tűnt. Hacsak árban nem jobb annyival. Ja, apropó! Használtan érdemes venni? Ha igen, hol? Bár a gari miatt lehet inkább újat kéne. Előre is köszönöm! ![]()
Kiegészítés:
Ja igen, korábban még szemezgettem ezzel is: UNI-T UPO1104. Papíron jobbnak tűnik gyors ránézésre még a Siglenttől is, ami gyanús. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2025
Szia!
Köszönöm! ![]() Egyébként a 1204-el meg vagy elégedve? Vagy mi az, amit esetleg kevésnek érzel benne? Ha jól látom, a SDS804X csak annyiban különbözik a 814-től, hogy 100MHz helyett 70MHz-et tud. Lehet annyi is elég lenne.
"Ha jól látom, a SDS804X csak annyiban különbözik a 814-től, hogy 100MHz helyett 70MHz-et tud."
Már azt kivéve, hogy érintőképernyős, 12 bites és 2 Gsample/s? A Siglent-ekben egyébként nem hardveres a sávszélesség limit csak szoftveres, így feloldható (aki keres az talál). ![]() Az egyetlen hátránya (szvsz) a 8xx-nek, hogy nem lehet hozzá USB-s Wi-Fi modult csatlakoztatni.
Na várj, én most a 804 és 814 közötti különbséget írtam hogy 70MHz vs 100MHz.
Az általad felsorolt különbségek (touch, 12 bit, 2GSa/s) a 1204-hez mérten plusz extrák. ![]() Ez világos, hogy ezekkel többet tud a 800-as széria. Viszont azt nem tudom a gyakorlatban ez mennyire jelentkezne nálam, mint igény. A Wi-Fi modul legyen a legkevesebb. ![]()
Csak megjegyzem, mert nem esett szó róla, hogy a mintavételnél nem azt érdemes nézni, hogy az maximum mennyi ("up to"), hanem hogy csatornánként mennyi, ha mindegyik használatban van, mert úgy látom, kifejezetten négycsatornást akarsz venni. Ezek közül talán a Rigol, amelyiknél négy az osztó (250 Msps), vagyis nincs legalább csatornapáronként külön A/D benne, de lehet, hogy valamelyik másik volt, már becsuktam - a leírásnak higgy, ne nekem.
Ha jól emlékszem van valami limit a Siglent-eknél, hogy egyes funkciók csak a 100 MHz-es verziótól működnek.
Nem szabad lebecsülni a Wi-Fi sticket mert amilyen kicsi, annál sokkal többet tud vele a gép. ![]() Illetve amit tki említett, hogy csatornánként megvan az 1Gsample/s, míg a 1x04-nél csak a fele. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2025
+ img: köszi!
![]() Egyelőre próbálom magam meggyőzni, hogy ha már lúd... ![]()
Még egy szavazat Siglent SDS814 szkópra, 12 bites.
Ha már a Siglent SDS1104X-E szóba került, akkor én mindenképpen a 12 bites Siglent SDS814X HD venném. Kis árkülönbség, de eléggé jobb. Sőt az általad felsoroltaknál is messze jobb. Sokat ér a 12 bit. Nekem "csak" 10 bites van, mellette egy 8 bites, de a 10 bit is már jócskán részletgazdagabb ábrázolást ad, nem pixeles-kockás a kép. Számításoknál és főleg FFT-nél is. ui. A12 bites kijelző felbontása is nagyobb, jobban részletgazdagabban elfér a 4 csatorna egyszerre. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2025
De ha nincs szükséged az extrákra akkor megveheted a fullextrásra felpimpelt 1204-emet.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2025
Na már kezd elég jól körvonalazódni a termékpaletta.
Most kb. úgy érzem magam, mint kisgyerek a csokoládébolt előtt... ![]() Neked milyen van? Idézet: Anyúúú mindet kérem. „kisgyerek a csokoládébolt előtt...” Siglent a 8 bites, Rohde a 10 bites. A Siglentet -SDS2000- is 10 bitesnek adják, de sumák módon csak interpolálva 10 bites, A/D csak 8. Hát nem is olyan a képe, mint a Rohde valódi 10 bitese. Mint írták némelyik Siglent feloldható, az enyém is, így full tudománya van, legolcsóbb változatot véve. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2025
Egyelőre hagyom ülepedni az infókat és vágyakat magamban.
![]()
Na jó nem tudok nyugodni.
![]() Innen vennétek? Banggood - SIGLENT SDS814X-HD Gondolom ilyenkor a garanciáztatás buktavári, meg ahogy látom, hónapok mire megérkezik. Kérdéses, hogy a brutál hosszú szállítás (dobálás, rázkódás) nem-e viseli meg.
Esetleg itt megvenni? https://www.siglent.eu/ Sőt lehet, hogy van magyar partner is - keresni kell a honlapon.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2025
Azt honnan veszed, hogy honapig jön. Ma már a leglassabb szállitmány is megérkezik egy honap alatt, ha raktáron van az áru. ( ha meg nincs azt látod a megrendeléskor). Ráadásul pontosan a Banggood sok ilyen berendezést már europai raktárrol szállit. Akkor napok kérdése a szállitás. 43
Persze bármi bármikor közbe jöhet. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2025
Mert oda van írva, hogy
Szállítás: Ingyenes szállítás nak nek Hungary keresztül Európai Vasúti Közvetlen Posta Becsült szállítás: Sep 20th-Oct 15th, 2025. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2025
Veheted a batronix-nál is, ott van gari, csak ott 600 euró.
+ Ge Lee:
Igen ezeket néztem, viszont a Banggood annyira jó áron van, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni. Volt kollégám sok cuccot rendelt anno onnan, és nem volt velük gond. Csak tényleg azt nem tudom, hogy a 2 hónap hánykolódás, mire megérkezik, mennyire tesz jót neki. img: Hát ez poén, köszi! ![]()
Ja, ez mindig nagy dilemma, pont akkora a különbség, hogy ne legyen egyszerű. Én szoktam kockáztatni, használt cuccokkal is, de ezzel mégsem tenném, zsigerileg utálom a távol-keleti nagy, boltszerű kutyulmányokat. Egyébként a nem távol-keletieket is. Az átcseszési mutató nálam ott a kiugróan legmagasabb, igaz, mindig vissza is kaptam az árát.
Kivételt akkor szoktam tenni, amikor látom, hogy az eladó az adott készülék, fejlesztőpanel stb. gyártója, és az árulja a termékeit a saját "boltjában", közvetlenül. Ennél a szkópnál (vagy az egész Banggood-on?) nem látom még az eladó nevét sem, de lehet, hogy én vagyok béna. A legjobb, amit tehetsz, hogy vársz pár napot, nem foglalkozol vele (holnap is meglesz és a jövő héten is), és meglátod, hogy a kezdeti lelkesedés után hogyan fogod gondolni - ez sokszor segít. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2025
Eddig én is hasonlóképp voltam, de utóbbi időkben amiket vettem cuccokat itthon, full hivatalos boltokban, hát csalódnom kellett.
Példa. Aqua-ban telefont vettem 130 ezerért, és gyakorlatilag alkalmatlan telefonálásra. Szó szerint. Annyit sikerült kiderítenem, hogy ez a széria valószínűleg Indiában készült, mert azoknál jelentkezik ez a hiba. Na, ez itt már nagyon off, visszamegyek ON-ba. ![]() Mindenesetre megfogadom tanácsod. ![]()
Azt én nem látom, hozzám aránylag gyorsan jöttek a dolgok, igaz már régen rendeltem, mert a konkurencia jobb lett. Ezektöl, mostanában csak akkor rendelek, ha europai raktárrol jön.
A Hameg szkópot eladhatod, nincs szükség arra a 12 bites új mellett, semmi előnye.
Már jártam pórul a Banggood-on, plusz a refundhoz teljesíthetetlen dolgokat kértek (pl. csináljak videót arról, hogy egy akku kisebb kapacitású mint ami rá van írva), azóta nem vásárlok onnan.
Hát szerintem amennyiért megvennék, inkább porosodjon nálam itthon.
![]() Viszont most nézem, van a Banggood-on más szállítási mód is, az már jóval barátságosabb. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |