Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Egyfázisú motor forgásirány váltása mágneskapcsolóval
Témaindító: Pedrobácsi, idő: Jún 12, 2008
Témakörök:
Itt van kissé "helyretorzítva" az adattábla. Az elején van "HP 1/2 adat. Az alján 50 Hz-es üzemben használható adat. "HP 1/3.
A feszültséget és áramot össze lehet szorozni, de abból még nem lesz teljesítmény. Ahhoz kellene még két adat. A hatásfok és a Cos FI. Ezek nincsenek rajta az adattáblán. Ezekkel is fel kellene szorozni még a helyes eredményhez. Minél kisebb egy motor, általában annál rosszabb a hatásfok. Egyfázisú motornál a Cos FI is rosszabb szokott lenni, mint 3 fázisúnál. Mindkét adat 0,7 táján lehet. Szorozd be. Mi jön ki a végén?
Szivattyu motor csak levettem a szivattyu részt működik. most látom ige 1/3 LE ( nem tudtam volna mi az) alatta az amper 7,8 / 3.8 az első gondolom100-120V a második a 200-240V mivel nálunk 230Vvan 230x3.8 A hát a magam eszitől vettem nem az eladó a hibás ezért kellett volna előszőr kérdezni Ha elmagyaráznátok megköszönöm mit nem tettem jól?
Szerintem semmi nem egyértelmű azon a cimkén. A feszültséget miert nem Volt -ként kiirja az érték után mint az Amps. Mit is jelent az a Amps merthogy ekkora áramot max leterhelve sem vesz fel ekkora motor. Nem néztem, van-e normális egyértelmű adatlapja....
Szia!
Nincs ezekkel gond; Amps =angolul az Amper. V = Volt ahol kétféle feszültség is van 110 és 220 v 120-240 V Az ilyen motorok a rossz üresjárási cos φ miatt látszólag nagyobb áramot vesznek fel mint terhelve. (de az itthoniak is !PL; IMI ) Ráadásul még a 60HZ és 50Hz is ront rajta. rosszabb cos φ és rosszabb hatásfok 50Hz ról. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2025
Öreg fejjel értem én a mértékegységeket, csak senki nem használja összevissza egyidőben... hol elől, hol hátul, meg hol röviden, hol hosszan. Ezek után nekem erősen kérdéses hogy a ráírt felirat mit is jelent, mint régebben a PC hangszórókra ráírták a 60W-ot szemrebbenés nélkül, értem én belekerült véletlenül a gyártáshoz használt páka teljesítménye is
![]()
Szia!
Ez is igaz .... Sok régi 3f motornál tapasztaltam ; üresjáratban 1,7A megterhelve 1,3..1,5A mindez 380V mellett. Persze a lakatfogó nem mérte a hatásos/meddő /látszólagos arányt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |