Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   311 / 312
(#) Suba53 válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 11, 2025 / 1

Látom Alkotó szortiment dobozai másutt is sikert arattak.
(#) CIROKL válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 11, 2025 /

Igen , csak egy darab van , ajándékba kaptam a mestertől!
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Ápr 1, 2025 /

Kipróbáltam ezt az (számomra) ismeretlen labortápegységet. Működik ugyan, de nem "százas"...
Végül belenéztem a belsejébe...hátha, így már felismeri valaki. A neten ilyen nyákkal nem láttam Fok-Gyem tápot.
IC nincs benne, egy 2N3055-tel szabályoz...
(#) Gafly válasza uniman hozzászólására (») Ápr 1, 2025 /

Nem illik a más micsodájával...
(#) uniman válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 1, 2025 /

Bővebben lehetne? Típusszámmal, nyák fotóval? A rajzok mutatnak némi hasonlóságot, de...
Egy néhai, a gyárban dolgozó szaki készüléke volt...sajnos már eltávozott.
Van benne kettétört kis dióda, szénné égett lyuk a dióda hídnál (átvezetékezéssel kijavítva)... Meg egy fehér kábel (220V-os?!) megy a hűtőbordához, de el van vágva...
Talán megjavítanám, de az is lehet ez majd az új gazdájára vár...
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2025
(#) Suba53 válasza uniman hozzászólására (») Ápr 1, 2025 / 1

Nagyon valószínű, hogy ez nem egy kereskedelmi készülék, hanem az akkoriban nagyon népszerű országos mozgalom, a gyári FUSI egy remek darabja.
(#) KoblogPerGyok válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 1, 2025 /

Azért a "ződsárga" hiányzik belőle, ha már hobbielektronika. De ha ez nem innováció, akkor nem tudom mi az!
(#) KoblogPerGyok válasza KoblogPerGyok hozzászólására (») Ápr 1, 2025 / 2

Amúgy nálam is készül a műhely sarok a pincémben, de még porolok egyelőre. Linux PC, mini cnc, szkóp, rádió, kávéfőző, fűtés, világítás, íróasztal, sörpult (sör is van), boros hordó, székek már pipa, az elszívót kell még elkészítenem a forrasztás miatt.

Lehet, hogy a kelleténél többször látogatom meg a műveleti területet, mert a sörből fogyott egy két doboz.

Lehet teszek fel majd képet, de a fal jelenleg kissé kopottas, ki kell meszelnem újra. Nem nagy dolog, de nekem megfelel majd.

Nektek a képek alapján sokkal jobb, szebb műhelyetek van mint nekem lesz, de ennek is örülni fogok, ha kész lesz végre.
(#) Ferkógyerek hozzászólása Aug 3, 2025 / 8

Műhely bemutató

Sziasztok!

A hozzászólás és a fényképek apropója, hogy rendet raktam a műhelyasztalon .
Amire azért került sor, mert bővült egy emelettel, amit mint láthatjátok nem is sikerült még belaknom.
Ekkor jutott eszembe, hogy már 4 éve elkészült az új műhely és én még be sem mutattam.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2025
(#) Gafly válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Aug 3, 2025 /

Ha fizetünk egy millát, akkor ezt is át tudod rendezni?
(#) elektrorudi válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Aug 3, 2025 /

Ez a rend már egészségtelen. Történik itt bármi is?
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Aug 3, 2025 /

Ez nem műhely, hanem raktár. Igaz,kissé rendezetlen.
(#) elektrorudi válasza Gafly hozzászólására (») Aug 3, 2025 /

Én vállalom!
80 ezerért rendelek egy 8m3-es konténert, a többi pénz az enyém.
(#) sany válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 3, 2025 /

Tudtam valami nem stimmel.
Ez részlet az asztalomról. Ez is egészségtelen, csak mas szemszögből.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2025
(#) Gafly válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 3, 2025 /

100 ezerrel beszállok a közös költségbe, ha tök üresre ki lészen pakolva, és kap egy tisztasági fehér meszes festést ebben az évben...
(#) Ferkógyerek válasza Gafly hozzászólására (») Aug 3, 2025 / 2

Nem biztos hogy elég lesz egy milla, bár egy kis fehér festék csodákra képes.
elektrorudi: egy hét múlva már nem így fog kinézni az asztal, viszont azt a képet nem vállalom
(#) david87 válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Aug 3, 2025 /

Szép műhely bár csak nekem is lenne egy ekkora helyem.
(#) elektrorudi válasza Gafly hozzászólására (») Aug 3, 2025 /

Bocs, elvesztettem a fonalat. Hogy lett 100eFt az egy millából? Vagy félreértettem?

Sajnos én pincém is pont így néz ki. A mennyezet béléstest, dexionsalgó polcok, kupi, stb.
Kb. a 80%-a fehérre van meszelve (ahol utólag, a beköltözés után még hozzáfértem a falhoz, mennyzethez).
(#) Gafly válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 3, 2025 /

Innen:
Idézet:
„Én vállalom!
80 ezerért rendelek egy 8m3-es konténert, a többi pénz az enyém.”

Amúgy szerintem öt milla reálisabb ár ekkora lomtalanításra Balatonparton.
Nekem egy százast megér ha látom hogy ki van pakolva, átválogatva, kimeszelve, és visszapakolva.
(#) elektrorudi válasza Gafly hozzászólására (») Aug 4, 2025 / 1

Jaj, jaj, jaj. Kezd rossz irányba menni az alku. A képet elnézve, egy megoldást láttam: Mindent bele a konténerbe, és utána egy tisztasági meszelés. Ennyi. Erre adtam "ajánlatot".
Most meg valami egészen másról beszélsz. A végén még az is benne lenne, hogy minden lomot megjavítva, működőképesen, kisuvickolva, katalogizálva, ÁBC rendben elhelyezni az újrafestett polcokon? Hm...
(#) Gafly válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 4, 2025 /

És a gazt is leborotválni.
(#) Alkotó válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 4, 2025 / 1

Pontosan ez az "apró" változás szúrt nekem is szemet. Elsőre egy üres és tiszta helység elvárását vizionáltam, ami utóbb alaposan átalakult. Előbbire időnként lehet találni jelentkezőket, akik akár a bennlévő holmik fejében megoldják a lomtalanítást.
(#) Izeg. hozzászólása Vas, 16:14 / 14

Műhely

Sziasztok,

20+ éve, hogy egy normális helyre vágytam a hobbihoz. Volt hogy lakószobában, majd kiszorultam egy fűtetlen lemez műhelybe, most végre a sok év építkezés után ez összeált. Nincsen sok márkás és spéci műszerem, de ami van az nekem nagyon jól jön. Az asztalt is, a fali tartókat is saját magam raktam össze.
Kettészedtem a tevékenységemet. A fejlesztés, forrasztás mérés és az új/apró alkatrészek kapnak itt helyet. A dobozolás, fúrás-faragás-festés, trafók, bordák, bontott ezaz meg lent van a garázsban.

(Persze most éppen rendet raktam... )

Kábeltartónak nincs valakinek jó ötlete? Én a felakasztgatjuk és ott lóg kinézettől megkukulok. Fiókba nem annyira optimális... nem találtam rá igazán jó és esztétikus megoldást.
(#) tufatofu válasza Izeg. hozzászólására (») Vas, 17:33 / 1

Engem inkább műtőre emlékeztet
(#) exabit válasza Izeg. hozzászólására (») Vas, 17:45 / 1

Helyes. A Perry kézikönyv legyen is mindig elöl.
(#) Izeg. válasza exabit hozzászólására (») Vas, 18:49 /

Van ott Römp lexikon is a monitor mögött. Ha már ez a szakmám.
(#) Izeg. válasza tufatofu hozzászólására (») Vas, 18:50 /

Annak örülök, mert a következő kisérletezgetésem EKG lesz
(#) somitomi válasza sany hozzászólására (») Vas, 18:53 /

Az jutott eszembe, hogy dolgoztam egy ideig műszerészként, na a munkahelyi asztalomon általában olyan rend volt, amilyen az otthonin sose. Egyrészt mert nagyobb készülékekhez muszáj volt elpakolni az útból, másrészt meg amikor nagyon nem volt kedvem dolgozni, akkor nekiálltam rendet rakni meg a szerszámokat rendezgetni.
(#) nagym6 válasza Izeg. hozzászólására (») Vas, 19:48 /

Frankó. Bentlenni most az az érzés, ami soha többet nem lesz. Mármint ilyen rend nem, tipikus esetet feltételezve.
(#) compozit válasza Izeg. hozzászólására (») Vas, 23:08 /

Szép. Meg rend van. Meddig? De egy smd alkatrészt megtalálsz ezen a fekete asztallapon? Annak világos, matt szinünek kellene lennie. Értem, hogy aláteszel egy világos lapot, de mi van, ha már fél nm-t eltakarnak az adott mérésben résztvevő kütyük?

Kábeltartónak én két hosszabb csavart használok, a Dexion-Salgó polc oldalában. Ezek kiállnak és erre lehet lógatni a mérőzsinórokat. Azért kell kettő, hogy kevésbé hajoljanak meg a szinórok. ( Pl: szkópszinór. )
A hozzászólás módosítva: Vas, 23:11
Következő: »»   311 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem