Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronyika orosz digitális órák
Lapozás: OK   29 / 29
(#) tiborati válasza Walterd hozzászólására (») Ápr 2, 2025 / 1

Én inkább NTP órát építettem, ha már új kijelzőt vettem.

NTP_Clock.jpg

(#) tiborati válasza tiborati hozzászólására (») Ápr 2, 2025 /

Itt találsz sokmindent róla. Fordító a barátod. Nyák elérhető a PcbWay-en. 10 példányban elkészült, gyakorlatilag elsőre indult mindegyik. A VFD meghajtó IC kényes a forrasztáskor a statikus feszültségre. Csak jó pákát használj.
(#) Udvari Zsombor válasza tiborati hozzászólására (») Ápr 3, 2025 /

Sötét színben sokkal jobban nézne ki, nem véletlenül szoktak sötét színűek lenni a digitális órák.
(#) tiborati válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 3, 2025 /

Van belőle piros, kék, fekete. Csak a fehér volt az első prototipus ( és a fotó elről készült ), mert fehér filament van legtöbb otthon.
(#) tiborati válasza tiborati hozzászólására (») Ápr 3, 2025 /

Illetve azóta le lett festve zöld üvegfestékkel. Az sokat segített a láthatóságon.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2025
(#) tiborati válasza tiborati hozzászólására (») Ápr 3, 2025 / 2

Az elektronika ugyanaz ( csa fűtéssel kell játszani) .
(#) Udvari Zsombor válasza tiborati hozzászólására (») Ápr 4, 2025 /

Értem, "az ember abból főz, ami van otthon".
(#) ptibor válasza tiborati hozzászólására (») Júl 8, 2025 /

Szia!
Van ébresztő funkciója az órának?
Webes felület nélkül lehet éleszteni, beállítani vagy használni?
(#) szepyl válasza Walterd hozzászólására (») Júl 14, 2025 /

Szia, nekem van egy felesleges, ingyen odaadom. Nincs rossz állapotban, de sajnos a kijelzője hibás, szakadt a fűtése. Ha így is érdekel, keress meg.
Üdv.
Laci
(#) tiborati válasza ptibor hozzászólására (») Júl 14, 2025 /

Web nélkül nem megy, onnan veszi az időt.....

Ne könnyű a kommunikáció vele, első bekapcsolásnál okostelefon kell a beállításhoz, utána meg matatni kell az IP címek között hogy megtaláld és be tudj jelentkezni.
(#) pipi válasza tiborati hozzászólására (») Júl 14, 2025 /

Hali!
Jobb routerekben be lehet állítni hogy adott MAC címhez milyen IP címet adjon automatice, így nem kell mindig keresgélni hol van egy-egy áramszünet után...
(#) tiborati válasza tiborati hozzászólására (») Júl 14, 2025 /

Igaz olyat nem próbáltam, hogy csak a ds3231-ről fusson. Az volt a lényeg, hogy pontos idő legyen. Én az ébresztőt nem forszíroztam, az elérhető fórum oldalon, mintha lenne rá lehetőség.
(#) nox72 hozzászólása Aug 16, 2025 /

VFD hiba?

Sziasztok! Van egy elektronyika órán. Az IC-k szépen működnek. A VFD lábain ott a feszültség, szkóppal ellenőriztem. A fűtőszál nem szakadt és meg is kapja a 6,4V-os AC feszültséget. Mi lehet a baja? Esetleg mégis VFD hibás?
(#) Atis57 válasza nox72 hozzászólására (») Aug 16, 2025 /

Szia!
Igen,,Gyakori a ponthegesztés elenged 40 év után......
Ha nyomkodod a lábait , szerencséd is lehet.
(#) madzagos válasza nox72 hozzászólására (») Aug 17, 2025 /

Sötétben nézd a fűtőszálat hogy halványan dereng-e. Ha nem akkor a cső halott.
(#) kaqkk válasza madzagos hozzászólására (») Aug 17, 2025 / 1

A fűtőszál épsége egy ellenállásméréssel is megállapítható .
(#) nox72 válasza Atis57 hozzászólására (») Aug 17, 2025 /

Megnéztem, és 54mA-t vesz fel a fűtőszál, ami jó a katalógus szerint. Ezért nem az lehet a gond. Az anódok megkapják azt a jónéhány 10V-os feszültséget. De mégis sötét a VFD. Lehet olyan, hogy ettől függetlenül nem működik? Sérültnek nem tűnik, de nem biztos, hogy látni lehet.
(#) nox72 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 17, 2025 /

Köszi a választ! Igen, az megtörtént. Működik is. 54mA-t vesz fel, megmértem.
(#) nox72 válasza madzagos hozzászólására (») Aug 17, 2025 /

Szia! A fűtőszál 54mA-t vesz fel, de nem dereng a sötétben. Ez fura nekem is. Mindjárt megpróbálom külső tápról kiadom neki az 5-6V-ot és meglátom mit csinál.
(#) nox72 válasza madzagos hozzászólására (») Aug 17, 2025 /

Szia! A cső fűtőszálára adtam 4-7V-ig feszültséget. 30-55 mA-t vesz fel, de nem dereng. Azt nem tudom mi vesz fel akkor, de valószínűleg a cső a rossz.
(#) Gafly válasza nox72 hozzászólására (») Aug 17, 2025 /

Fűtése akkor rendben van...
(#) proba válasza nox72 hozzászólására (») Aug 17, 2025 /

A fűtésnek hiába adsz külön feszültséget, annak a szegmensek feszültségéhez is kapcsolódnia kell. Szokott lenni a rendes táp meg a fűtés között egy kondenzátor, vagy egy ellenállás, esetleg a két táp össze van kötve..( egyik rajznál pl a fűtés tekercsközép közös az egyik táppal) Ha a fűtőáram megvan, és a szegmenseken rendesen változó feszültségeket mérsz, ott érdemes keresgélni.
(#) kisgeri válasza nox72 hozzászólására (») Aug 18, 2025 / 1

Az is lehet, hogy levegős a cső, ez megmagyarázná azt is, hogy miért nem látsz minimális izzást sem. A képen nem látom jól, a getter milyen állapotban van? Egyébként ha fűtőfeszre odafigyelve ráteszel egy random másik VFD-t (nem kell értelmes dolgot mutasson a lábkisztások miatt), ki fog derülni, hogy azzal mutat-e bármi életjelet.
Következő: »»   29 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem