Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kis teljesítményű 3 fázisú betáppal 1 fázisú nagy teljesítmény kivétele
Témaindító: fefe9, idő: Júl 26, 2025
A csökkentés az visszafejlődés. A mai világ a teljesítményről szól. Mikor a fiam építkezett ő is egyből 3x25 A-ert igényelt a szolgáltatótól a lakásába és ő sem bánta meg.
Nekem 3x25 A hobbi célra, családi házban teljesen kielégítő.
Igaz négy mérőből kellett összelegóznom az "Ampereket", meg ugye rendes mérőhely kellett, viszont bővítésre nem fizettem semmit.
Nagyra tartalak bennetek srácok,hogy a nyomi gondommal foglalkoztok,van időpontom a szolgáltatónál,mindennkép be kell mennem,más gond miatt,erre is rákérdezek,de tudom,hogy a szembe szomszédomnál sem engedtek 15-ról 25-re fejleszteni,abba az utcába az utca végén van a trafó, és már most allig bírja...Tudom,hogy az lenne a legjobb megoldás,hiszen csak lehetőséget kérnék,nem kinlódnék, sőt.... mivel visszatérő problémám szó nélkül fizetnék nagyobb összeget, csak oldják meg...de tudtommal nem engedik....
Amit én írtam az nem bővítés csak "átszervezés".
...ha csak ilyen egyszerű lenne: átszervezés... Nem láttuk a mérőhelyet. Ha régi, esetleg még fadobozos, alu vezetékekkel, akkor regisztrált szerelő ( egyébként is kell minden esetben ) , mérőhely szabványosítás... Ha nincs 10-es MKH, akkor nem teszik fel a 32A-es kismegszakítót. A régiben biztosan nincs megfelelő vezeték.
Írjátok, hogy miért kellene csökkenteni, meg hogy visszafejlődés.. Ha csak 3x16A van és van egy 32A-t kérő gépe, de nincs pénz bővíteni 3x32A-ra, akkor mi a megoldás, hogy üzemeljen a gép? 1db 32A, a többi meg annyi amennyi marad. Az 1x32A többet ér a 6-10-16A-nél vagy a 3x10A-nél. De ha nem az övé az ingatlan, akkor teljesen mindegy. Marad a gépcsere.
"de nincs pénz bővíteni 3x32A-ra".... te olvasod a topicot? Írta a topic nyitó, hogy nem a pénzen múlik + nem 3x32 A-es bővítést igényel a gép hanem az egy fázisú így elég lenne az is amit Erbe ajánlott azaz 32-10-6 A-es megosztás is tökéletes megoldás lenne.
Persze, azt off-ba is írtam, mert írták hogy visszafejlődés, meg hogy miért kell csökkenteni. Általában mert nincs pénze a tulajnak. Erbe megoldása tökéletes, csak nem egyszerű "átszervezés", ahogy írja, hogy kimegy a szolgáltatótól egy szerelő és kicseréli a kismegszakítókat.
Szia!
De ez az "átrendezés "sincs ingyen. A Szolgáltató munkadija kb 50 eFt + a 25A ig elég a reg.szerelő ránézése. De 32Aig már kell az EBF jegyzőkönyv, földelés, esetleg egy szabványositás is ? ez egy másik 50-100eFt + még 300-400 eFt (szabványositás ) Tehát a 32 A teljesen ingyen van !Nincs rajta HFH. Ezt azért sok helyen megeszik .
Kis teljesítményből soha az életben nem lesz nagy teljesítmény. Ez az energia-megmaradás törvényének megszegése lenne.
Mindegy mit trükközöl.
Kis teljesítményű 3 fázisú betáppal 1 fázisú nagy teljesítmény kivétele...
Na de 3 (fázisonként) kis teljesítményű már kiad egy nagyot.
Használjatok villanyórát. Ha keveritek a teljesítményt az árammal az meg nem tartozik rám.
Rajtad kívül mindenki tudta értelmezni a feladatot.
Csak azt nem mondta még senki a kérdezőnek hogy ha 3 fázisa van akkor 3 fázisú inverteres hegesztőt kell(ett volna) vennie és probléma letudva.
Azt hogy egy 230Vac ra méretezett inverteres hegesztő hogy reagál ha a bemenetére 230V lüktető egyenáramot kap nem tudom. Ez így már barkácsolás. A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2025
Au Effektának van 3/1 UPSe. 3 fázis be, 1 ki.
Nem olcsó de az Effekta sem az.
Itt javasolták: Bővebben: Link.
Ettől függetlenül nem ez volt a kérdés hanem az, hogyan lehet három fázis teljesítményét összegezni valamivel, hogy a valami kimenete egy fázisnak felejen meg.
Erre is le lett írva a válasz: háromfázisú egyenirányító (6db dióda, de készen is kapható 5 lábú tokban soksok amperre)
Az is le lett írva, miért nem jó: Bővebben: Link.
De nem három greatz kell hanem csak egy de 3 fázisú. És átalakítani -hozzáértően- az invertert 3fázisúvá, vagy ahogy írták eladni és venni új 3 fázisút.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2025
Nem jó. Csak diódákkal (tehát nem három fázisú egyenirányítóval) erősen korlátozott megoldás létezik, ahogy itt leírták már ezt is: Bővebben: Link.
Olvasd végig a témát (perpillanat laza két oldal), lassan minden hozzászólást linkelnem kell. ![]() Idézet: Nem ez volt a kérdés. „átalakítani -hozzáértően- az invertert 3fázisúvá, vagy ahogy írták eladni és venni új 3 fázisút.”
Elnézést hogy én a megoldást kerestem..
Le lett írva minden, többször is (három hete), azokat ismételgetted. Javaslatok is voltak másik irányba de igazi megoldás, miszerint három fázis telejsítményét összegezni adott feltételek mellett, nem nagyon volt, kivéve Joe_001 válaszát.
"3x 230 egyenyítva,pufferelve,onnan"
Az 230*gyök(2)≈320V és az egyutas egyenirányítás (3db dióda) ami kerülendő, ezért javasoltam a kétutas egyenirányítást (6db dióda). Igaz ilyenkor 538V lesz. Nehogy azokra hallgass akik 1millióért akarnak veled ups-t vetetni ![]() Ezért kéne pontosan ismerni a mostani belső felépítését, mit bír, bizonyos részei nem igényelnek-e mindenképp 230Vac-t (elektronika vezérlés), jótállás kell-e. A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2025
Ismerjük a belső felépítését, 540 VDC-t biztosan nem fog bírni. Le lett írva ez is, nem véletlen javasolta erbe kolléga is az olvasást.
Keresd tovább a megoldást, mert amit leírtál, butaság és veszélyes is.
Most esett le a tantusz. 230 VAC gépre rákötni 540 VDC-t => tüzijáték.
![]()
Ne keverjétek össze az ac-t a dc-vel!
Pont azt mondtam hogy csak úgy nem köthető rá, de ha ért hozzá átalakíthatja ha megvan a kapcsolás. Egyébként azzal kezdtem hogy adja el és vegyen 3fázisút. (más is mondta ezt) De csak az volt a válasz erre hogy nem ez a kérdés. A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2025
A személyeskedést, és a meddő vitát kérjük mellőzni!
Nem lehet, hogy más út is járható? Ha "egy hegesztési melóra" kell az említett teljesítmény,
én számba venném, hogy inkább elvégeztetem ezt a "melót" egy erre szakosodott céggel. Lehet még úgy is olcsóbban megúsznám, ha oda vissza szállításért is fizetni kell. Esetleg érdemes lehet ilyen irányba is tapogatózni, a mókolás helyett... ![]() Persze írom én ezt úgy, hogy gőzöm sincs, mit is akarsz hegeszteni ekkora teljesítménnyel... |
Bejelentkezés
Hirdetés |