Fórum témák
» Több friss téma |
Nálad nincs REcovery partition (mint nálam), ezért nemis lehet megnövelni..
![]() Én ilyet (partíció hiány) csak w10 iot kiadásnál láttam. Home/pro esetén nincs is ilyen hiba.. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2025
Igen, w10 iot ltsc. Abban bíztam, hogy talán kevesebb a sallang benne... Meg az ltsc elvileg támogatott még egy ideig - mondjuk ha nem tudom frissíteni, akkor ugyanúgy megette a fene...
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2025
Nálam van helyreállítási partíció. Az Op rendszer ugyanaz. De én nem friss telepítést csináltam, hanem a meglévőre raktam rá, így átvett mindent, ami ott volt.
1. Rakd újra, de előtte egy fusi: telepíts egy Win10 Pro-t, majd arra az IoT LTSC-t. Így biztos, hogy lesz helyreállítási partíció. vagy 2. Win10 Prof telepítő USB > „Javítás” opció, ez automatikusan vissza tudja állítani a WinRE-t. Ez csak ötlet, mert ha látja, hogy nem ugyanaz a Win verzió, nem fog működni. vagy (ChatGPT javaslat) Új helyreállítási partíció létrehozása 1. Szabadíts fel helyet a lemez végén (legalább 800 MB). Zsugorítsd a C: meghajtót. 2. Hozz létre egy Új partíciót, ne adj neki meghajtóbetűjelet. Formázd NTFS-re. 3. Adj neki Recovery címkét. 4. Hozz létre ezen a partíción egy Recovery\WindowsRE mappát. 4. Másold bele a WinRE.wim fájlt. Ez általában itt található: C:\Windows\System32\Recovery\Winre.wim 5. Regisztráld újra a WinRE-t: Powershell (rendszergazda joggal): reagentc /setreimage /path R:\Recovery\WindowsRE reagentc /enable (Itt az R: az új partíció betűjele, amit átmenetileg hozzárendelhetsz a Lemezkezelésben, majd később eltávolíthatod.)
@tki ‒ Elvileg áthelyezni már nem lehet a tálcát és pontosan ez lenne az egyik, ami fontos lenne nekem.
Gyanítom, ha feloldod a tálca zárolását, akkor már nem tudod átrakni a tálcát egérrel húzva, ugye? @Skori ‒ Ha azt vesszük, hogy mennyi beállítás már nem érhető el és miket lehet hallani a biztonsági frissítésekről, akkor a 11 az még "hulladékabb tákolmány", mint a 10, az biztos.
Kerestem, de nincs Winre.wim fájl a gépemen.
Ha ezt lefuttatom, de utána leveszem a betűjelet, akkor nem lesz belőle anomália? reagentc /setreimage /path R:\Recovery\WindowsRE reagentc /enable Amúgy az R fogalalt - egy ramdiszk-nek, de bármilyen betűjel esetén okozhat gondot ha utána a betűjel megszűnik nem?
A ChatGPT adta az R: nevet, én csak idemásoltam amit írt. Hogy őszinte legyek, ha így meg tudod csinálni, gratula.
![]() Adott egy tanácsot, hogy lehet kiszedni a winre.wim-et a telepítő ISO-ból, hát nem egyszerű. Ha rákérdezel, leírja. Ha ezeket a tökölődéseket együtt nézem, talán egyszerűbb egy Win10 Prof telepítés 10 perc alatt, és arra rá az Iot LTSC. Nekem az volt a csoda, hogy nem kellett újra telepítenem a Win-t, mert mindent megtartott, és lett egy egyszerű, 7 évig támogatott Op rendszerem. De próbáld meg a ChatGPT tanácsot. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2025
Én helyedben felfüggeszteném ~32 napra a frissítéseket, aztán majd kiderül mi van. A lemezkartantartóval is törölj mindent admin módban.
Az oprend.hu-n van olyan win10 iot ltsc amibe elvileg integrálták a frissítéseket, mennyire veszélyes ezzel próbálkozni, használható?
Minek, amikor van egy eredeti MS telepítő? Az első futtatásnál letölti amit kell, és kész. Ezek a beleintegrált verziók lehetnek hibásak is, arról nem beszélve, hogy rosszndulatú belenyúlás is lehet, amit észre sem veszel.
Gondolom mert nincs hivatalos magyar iso, és az utólagos nyelv váltás nehézkes.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2025
Csináltam egy új telepítést a Win10 IoT LTSC-vel. Nálam települt a Helyreállítási partíció 510 MB mérettel a C:végére. Így még módosítani is könnyű.
A 16 MB-os kis negyedik partíció már nincs ennél a Win-nél, három maradt. Nem értem mi van nálad, mert ugyanazt a telepítő ISO-t használtad, amit én.
A 16MB kis partíciót a win lemezkezelő nem mutatja, legfeljebb a diskpart list disk.
Feltettem egy sima win10 pro verziót. 16Mb-os particiót ez sem csinált, de Helyreállítási partíciót igen, 800MB körülit.
Ha később kap egy újabb esélyt az iot ltsc verzió, akkor ahhoz egy másik SSD-t rakok majd be kísérletezni... Az oprend-ről töltött iot ltsc verzióban, nálam a start menü nem működik, van gomb, de nem csinál semmit. Próbáltam feltenni a hiányzó rendszerkomponenseket, de sikertelen volt. Nem tudom hogy azért-e mert a korábbi rendszerre tettem fel, vagy ez eleve ilyen. Nálad frissül az iot ltsc verzió hibátlanul?
A start menü még könnyen orvosolható, a "Classic Shell Start Menu" programot lehet telepíteni, Win7 felépítésű start menüt tud nyújtani teljes funkcionalitással.
Igaz, de lehet, hogy vannak további bugok is, amelyeket csak később venne észre az ember...
Majd még kísérletezek ilyen iot-s verzióval, de kicsit óvatosabban. Lehet, hogy megtesztelem majd, hogy pl. virtuális gépen hogyan viselkedik.
Esetleg a meghajtó típusa mérete miatt másképp particionál? (pl. NVME / SATA )
Idézet: „Az oprend-ről töltött iot ltsc verzióban, nálam a start menü nem működik” Na, pont ezt írtam. Belenyúlnak, és olyan frissítés kerül bele, ami nem oda való. Az MS honlapon egy-egy KBxxxx frissítésnek van hat-nyolc változata is. Idézet: „Nálad frissül az iot ltsc verzió hibátlanul?” Kb. fél éve raktam fel, minden hónap második szerdáján (nem kedden!) frissít korrekten. Volt hogy három KBxxxx frissítés ment fel egyszerre.
Csak megjegyzem hogy nálam egy jó hete fordult ez elő hogy nem működött a start menü win11pro 24H2-n (megnyílt de pár másodperc után becsukódott, kattintani nem lehetett rajta semmit, leállítást se) de szerencsére pár nap után hirtelen megszűnt e hiba, pedig semmi frissítés nem volt.
-Csak 16GB ramom van, úgyhogy nincs AI a gépemen.
-nem volt wu frissítés. -Minden más hibátlanul futott akkor is (keresőmezőből vagy ikonról indítva), most is. A válasz arra szólt hogy Gombszemnek win10-en volt gondja, nekem meg win11-en. Ugyanazzal. Idézet: „Gombszemnek win10-en volt gondja” Nekem nem volt gondom, Skori panaszkodott.
Azt a nevet én adtam neki. Amúgy valami 250 Gb-os Toshiba winyó lenne.
Már langyosodik, de még ez sem azonosítja egyértelműen.
Szia! Én rendszeresen töltöttem le onnan telepítőket, már a Win7 óta. Soha semmi gond nem volt velük. Illetve nem mindig onnan szoktam letölteni, mert lassú és több részre szedett, hanem ott csak megnéztem, milyen van és az ncore-ról meg letöltöttem gyorsan. Ugyanarra a fájlnévre rákeresve rendszerint az ncore-on is fenn volt. A régebbiek mind xx.Kori névre végződtek, tökéletesek voltak. Azért nem volt mindegy egy gyengébb 2-4 magos gépen, hogy fél-háromnegyed óra telepítés után még legalább ugyanannyit elvacakolt a frissítés letöltésével, telepítésével, stb. Rengeteg időt megspórolt az ember. És tényleg hibátlanok voltak. Nem kamu a leírás, amit ott írnak...
Tomi Laptop, hardver hiba? Vagy valami más?Sziasztok van egy párhónapos X150VA-BQ1136VW Asus Vivobook ami furcsa hibát produkál időnként. Képtelen vagyok rájönni hogy hol keressem a hibát kiváncsi vagyok a ti véleményetekre.Ha valakinek bármi ötlete van kérem ne tartsa magában. Egy video a hibáról: Hiba Kb 0:49-0:59 között látható az egyik hiba . A video minőségétől tekintsetek el kérlek ,a tulaj készítette Nálam 3 nap alatt nem produkált semmi hibát a masina . Ha valamit nem jól csináltam elnézést előre a moderátoroktól.
Itt egy másik video hátha ez segít valamit : Hiba 2
Először touch pad hibára gyanakodtam de azt kikapcsolva ugyanúgy előjött a hiba.
Beragadt billentyű. Frissíts mindent (firmware, driver), s ha utána is előjön, akkor mehet egy livelinux rendszer beindítása. Ha azon is előjön a hiba, akkor hardveres és pattintsátok vissza garanciába.
Akkor az nehezen okozza.
![]() Próbáld meg amit bbb javasolt. RDP / AnyDesk / Teamviewer van használatban? Táveléréssel is előidézhető a jelenség ha valaki vicceskedni akar (ebben az esetben nem mindig tapasztalható a tünet), vagy ha hibás ezen programok billentyűzet / egér drivere (ebben az esetben bármikor előfordulhat, akár folyamatosan is). Tehát minél többször és folyamatosabban fordul elő annál valószínűbb, hogy driver hiba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |