Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quantum véletlenszámgenerátor

Témaindító: blikkk, idő: Aug 20, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Josi777 válasza Skori hozzászólására (») Okt 16, 2025 /

Néztem az oldaladat és azt vettem észre, hogy néha "akad", mintha nem frissülne 1-1 adat, de nem mértem, nem tudom eldönteni. Talán te mérted a készüléked kimenete és a HTML felületen való megjelenés között. Milyen érték jött ki? Ez azért érdekel, mert rég óta foglalkozok bizonyos jelenségekkel (ezért is érdekel ez az irány, amit elkezdtél), és ennek egyik oldalága, a biofeedback. Ez ugye egy tanulási folyamat, amiben a visszacsatolás ideje fontos. A tudati működés, pongyola meghatározással, két részre bontható, miszerint a meglévő és a tanult. Most ne ragadjunk le szerintem a megfogalmazáson, mert ez nem pontosan így van, de az érthetőség kedvéért vettem így külön. A lényeg, hogy ha túl nagy az idő, akkor a tanulási rész nem elég hatékony.
A befolyásolás tanulási lehetőségét ebben a formában, ahogyan megjennek az adatok az oldaladon, nem tartom célszerűnek, de ezt a gondolatsort nem folytatom, csak ha érdekel a téma.
(#) Skori válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 16, 2025 /

Az időnkénti akadás az aszinkron átvitel miatt van. Van már rá megoldásom, de még nem volt időm átírni ill megírni másképp a programokat.. Jelenleg az ESP dolgozza fel az adatokat és küldi a webszervernek másodpercenként. A html oldal pedig szintén másodpercenként frissül, de a kettő között nincs szinkron, tehát ha összejön egy elcsúszás, akkor plusz 1 másodperc késés beugrik.

Ettől függetlenül az adatok megjelenése a webfelületen 1...2 másodpercnél nem késik többet.

Fejben már alakul a következő hardver, ami legalább 10x annyi mintát tud majd feldolgozni, és amihez majd ügyesebb program is készül reményeim szerint.

A felmerülő ötleteket megvitathatjuk itt nyugodtan.

De jelenleg sokkal nagyobb problémák jöttek szembe az életben, amikkel foglalkoznom kell.
(#) Skori válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 17, 2025 /

Igen, a diagram abszolút értéket mutat .a működés olyan, hogy az 1 bit növeli, a 0 bit pedig csökkenti az adott számlálót. Tehát igazából csak a nullától való eltérés az érdekes, az lényegében mindegy, hogy milyen irányban tér el.
A naplózásra ill. a naplózás megírására nem volt még kapacitásom - ezt már valószínűleg csak a következő hardver verzióval fogja tudni. Ez jelen pillanatban félkész terv, és fogalmam sincs mikor lesz rá éppen időm.
Tudati ráhatást eddig nem sikerült bizonyítani, globális hatásokhoz meg nagyon hosszú idejű vizsgálat kellene (évekig tartó futás) naplózással együtt, hogy utólag elemezhető legyen.
Összességében szívesebben mennék abba az irányba, hogy legyen kellően jó ahhoz az eszköz, hogy realtime észrevehető legyen ha van valamiféle ráhatás. A következő hardver alapból egyenletesebb eloszlású TRNG-kből fog állni, gyorsabb mintavételt fog lehetővé tenni, és talán többféle módon is lehet majd elemezni a kapott adatokat.
(#) Josi777 válasza Skori hozzászólására (») Dec 17, 2025 /

Bocs, de miután alaposabban elolvastam a leírást a honlapon, megkaptam a választ, ezért töröltem a feltett kérdést. De neked így is sikerült rá válaszolni, GZ
Amúgy lenne még ezzel kapcsolatban hozzáfűzni valóm, de még alaposabban átgondolom, nem szeretném elkapkodni, mint az előbb. Néha eszembe jut ez a téma és foglalkoztat, szóval számomra nincs lefutva. Az új véletlenszám generátorod is érdekel.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem