Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A netes képek alapján Audio Technica AT 3600 L van ebben a készülékben. Ennek az adatait tudom idemásolni: Type: MM Fixing: Half-inch mount Output voltage: 3,5mV bei 1kHz, 5cm/sec. Amplifier-connection: Phono MM Frequency range: 20-20.000Hz Compliance: Material: diamond, bonded Stylus type: spherical 0.6 mil Tracking force range: 3,0-4,0g Tracking force, recommended: 3,0g Recommended load resistance: 47 kOhm Recommended load capacitance: 100-200pF Weight: 5,7g Dimensions: 17,0 (H) x 16,3 (W) x 31,0 (L) mm Tehát 3,0g-vel kellene "karistolgatnia" (sajnos szó szerint) a lemezeket a lebegés helyett. Ha csak a napokban vetted, akkor én kihasználnám gyorsan az alkalmat és visszavinném, hogy nem lehet a lemezjátszót használni. Az árát elnézve ennyi pénzből azért egy normális használt rendszert össze lehetne hozni, ami szerintem simán lezenélné ezt a készüléket minden fronton. A legtöbbet az rontotta nálam az első körös megítélését, hogy egy ilyen alapadatot nem közölnek, nálam itt már bukott az egész rendszer, mert ennyit ér (nem ér). Megnézve a képeket sem kaptam hozzá kedvet... Sorry, de én a régebbi, készülékeket kedvelem, ezért ez a morgós kieg. A döntés joga viszont a tiéd. Üdv.
Kézzel le lehet nyomni a kart a lemezig? Az ellensuly már tul közel van a vertikális tengelyhez. Szertintem ott valami hiányzik a kar hosszabbik végén.
Ha az ellensúly rajta van a karon, akkor nehéz lenyomni kézzel. Az ellensúly lehetne a kar végén, de akkor még nagyobb lenne a távolság a tű és a lemez között.
Nem raktad forditva fell az ellensulyt a fekete skálának talán külsö végen kellene lennie.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:19
Köszönöm, hogy utánanéztél a tűnyomásnak.
Ha nem jutok előbbre a beállítással, szerintem írok a cégnek, akiktől rendeltem.
Ahhoz elöbb a tünek kellene leereszkednie a lemezre. Lehet, hogy pehelykönnyü a Pickup, nem erre lett méretezve, de ezen lehet segiteni. Már leirtam hogyan
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:28
Már próbáltam úgyis, hogy az ellensúly a külső végén volt a karnak. Sajnos úgy sem éri el a tű a lemezt.
Köszönöm a javaslatot!
Nem a kar külsö véger kell tenní hanem forditva,,hogy a csillogos része nézzen a tü felé.
Probáld ki valamilyen apro nehezékkel ( régen voltak alumium érmék) mennyit kell a fejtartora rakni, hogy a kar lesüllyedjen a lemezre. Ha ezt tudjuk akkor talán sikerül segiteni. Nem a kar külsö végere kell tenní hanem forditva, hogy a csillogos része nézzen a tü felé. Megnéztem a gyári képet, neked valami nagyon hiányzik a kar pickup végéröl. Nem volt ott valamilyen alkatrész fogantyu stb amit nem szereltél fel? Az ellensulynak majdnem a kar másik végén kellene lennie az egyensulyhoz neked meg nagyon közel van a vertikális forgotengelyhez. Ez nem jo. A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:59
50 forintos kell a fejre, hogy elérje a tű a lemezt.
Sajnos nem volt az ellensúlyon kívül semmi a dobozban, amit a karra lehetne helyezni.
Ha a képen jól látom, a kar ellensúlyi oldalán van egy hosszirányú horony felül.
Az ellensúly feliratozott fekete tárcsájának értelemszerűen veled szemben kell lennie, senki nem állítgat tűerőt berendezés mögé bújva ![]() Állítsd a tárcsát 0-ra. Hátul legyen a fém racsnis vas. Lift le. ELLENŐRIZD, hogy a lift és a kar között van e hézag!! Ha van, próbáld meg „lebegő” egyensúlyi, állapotba állítani a hangkart. Ha nincs az gáz, Gyári hiba. Ha sikerül, és nagyjából középen van az ellensúly, félsiker, elvileg be lehet állítani a tűerőt. MM hangszedőhöz tényleg túl sok 3-4 g. Mellesleg pontos beállításhoz gyakorlatilag ingyen (pár ezer forintért) utánad dobnak egy tűerőmérőt, természetesen nem a hígend kereskedők. Ékszermérleg néven kell keresni a neten
Akkor most probáld azzal a fekete izével az ellensulyon, hogy be tudsz-e olyan állapotot állitani, hogy a kar lebeg ( az 50 forintossal rajta),,azaz felemelkedik a lemezröl, de ha ráfujszt akkor vissazabillen, Ha igen akkor azt a fekete korongot ha lehet forgatni állitsd nullára ( talán van rajta ilyen jel). Elvileg azok a jelek a fekete korongon 1-1 grammot jelentenek azaz ha most elforditod az ellensulyt az egyik irányba akkor süllyed a kar, a fekete korongon 2 osztás lesz 2 gramm nyomás. Ha ez müködik akkor két hiba lehet vagy valami hiányzik a pickup tartobol ( a kar azon végéröl) vagy tényleg nagyon könnyü a pickup, vagy az ellensuly nincs jol felszerelve. Ha semmi ilyesmit nem találsz, akkor nem marad más hátra odaragasztani az 50 forintost. Itt pár grammokról van szo igy a legaprobb részlet is gondot okozhat, és ahogy a kolléga is irta meg a gyári foton is van, az ellensulynak a hordozo csö kb közepén kellene lennie a lebegö egyensulyhoz.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:15
Nem akad a kar csapágyazása? Állítósúlya teljesen levéve, akkor lemegy?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |