Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektromechanikus falióra
Idézet: „később a nyugat európai időzónára tér át.” ...Dehát a nyugat-európai időzónában vagyunk... Pont annyi az idő, mint Berlinben, Párizsban, stb. Csak nem Oroszországban/Törökországban használod, hogy 2 óra az eltérés? Vannak olyan rádióvezérelt órák, amelyeken lehet állítani zónaidőt. De vannak olyanok, amiket csak ott (abban a zónában) érdemes használni, ahol vetted. Pl most találtam ilyet Auriol IAN 321928 használatiban: Idézet: „Megjegyzés: A Romániában, Cipruson, Bulgáriában és Görögországban értékesített modellek kijelzője az „01:00“ értéknél leáll” tehát ennél nem állítható az időzóna. (az itthon vásárolté 12 00-ra kell álljon) Ha ezen sem lehet, akkor marad a kismutató arrébbcsalogatása. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2024
Vannak azok a mutatós faliórák amelyek automatikusan beállnak a pontos időre, rádiós esetleg wifis, erről szeretnék infót hogy hogyan léptet, hogyan találja meg a nullpontot?
Csendes fali óraSziasztok! Van a fürdőszobában egy analóg fali óra, és nemrég az egyik unokám panaszkodott, hogy fél attól a hangos klattyogástól, amit bent hall. Elég hangos a lelkem, ráadásul visszhangos, néha engem is zavar.Tudom, hogy van olyan óramű, ami nem másodpercenként ránt egyet a szerkezeten, hanem magasabb frekvenciával léptet, és halk, sima járású a másodperc mutatója. De nem tudom hol keressek ilyen fali órát, mert a paraméterek között nem nagyon találtam erre utaló adatot a leírásokban.
Nálunk a falióra másodperc mutatóval szerelt verziósnál, szétszedve a fogaskerekek kaptak némi olajzást, és eltávolításra került a másodperc mutató, mivel anélkül szinte megszünt az a zavaró kattogó hanghatás.
Épp az imént készítettem egy órát amiben ilyen ONIX óramű van amit keresel.
Egyszerűen csak vegyél egy megfelelőt, és cseréld ki a régit.
Ez is egy megoldás. Évekkel ezelőtt láttam olyan órákat, amiknél a másodperc mutató nem ugrott, hanem folyamatosan mozgott, és semmi hangja nem volt. Hasonlót keresek, de nem tudom mi a keresőszó, hogy olyanokat listázzon a Google.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |