Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   661 / 662
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 18:49 /

Ugyanezt tettem én is. Föleg hazai eredetü fali aljazatok gyerekvédelme egy katasztrofa. Az ujjonnan is csak a véletlennek köszönheti, ha müködik.
Mechanikailag egy katasztrofa.
Én amikor még a Szu-ban dolgoztam, akkor egy 5 mm-s furo volt nálam. Náluk a stekkerekben a lyukak csak 4 mm-sek voltak, amibe az europai villásdugo nem ment be. A anyag meg minöségi bakelit volt, amit nehéz volt furo nélkül kitágitani.
(#) Gafly válasza Kera_Will hozzászólására (») Hé, 19:26 /

Ha segítőkre van szükség, akkor egy fél napot bevállalok.
Karácsonyi bakancstúrára befizetem Granpát (úgysem sok ötlet van neki a fa alá).
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Hé, 19:36 /

Alapból nincs igazán bajom a gyerekvédelmes aljzatokkal, csupán nehezebb bármit beéljük dugni, mert sokkal erősebben kell nyomni. Viszont olyan helyeken, ahol esetleg kosz juthat beléjük eléggé felejtősek, mert beragadhat csukott állapotban a gyerekvédelem. Szerencsére az általam említett dugasztápon kívül nincs másom, aminek olyan hülye felépítésű lábai lennének.
Idézet:
„Föleg hazai eredetü fali aljazatok gyerekvédelme egy katasztrofa. Az ujjonnan is csak a véletlennek köszönheti, ha müködik.”
Te mit tapasztaltál? Amit én eddig láttam az egy formás műanyag elem, amit a dugó lábai rugó ellenében arrébb nyomnak, ami ha nincs mindkét lukban egyformán nyomva, akkor nem is tud arrébb menni az útból.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 21:49 /

Az lenne a feladata amit leirtál csak elkepesztöen primitiven van kivitelezve. Annak a müanyag nyelvnek a kivitele meg a csapágyazása meg a primitivtöl is rosszabb. Söt a használt puhább müanyag gátolja a müködését.. Tegnap kidobtam a szemétbe ami a gondot okozta majd még egy másikbol kiveszem akkor berakom a fényképét meg lehet jol rágni.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Sze, 9:15 /

Az ember mindig tanul. Karácsony közeledik, a fényfüzérek évszaka. Tegnapelött egy vagy 10 éves fényfüzér dobta be a törülközöt.
Elöször azt hittem viz került a vezérlöjébe. Igy behoztam kiszáritani, de nem igen segitett a bekapcsoláskor elindult majd elaludt minden fény. Ennek meg külsö 24 V AC trafoja van ami müködik. Nem maradt más hátra belenézni, hogy mi is a baja. Természetesen ehhez szét kellett vágni a dobozát, ami sikerült is, benne egy elképesztöen raffinált modon felépitett gyufásskatulya méretü 3 dimenzios NYÁKot találtam, tökéletesen száraz volt, csak az AC bemenet körül láttam kikristályosodott viz nyomokat, ami lehet akár pára lecsapodás is, mert ugye van rajta egy gumigomb a 8 üzemmod változtatására. Lehet, hogy az nem volt egészen légmentes. Pedig a konstruktör mindenre gondolt, a gumigombnak belül 2 kerete is volt, a nedvesség beáramlását gátolni.
Elöveszem a voltmétert, ott van a 24 V ezt követi egy beforrasztott biztositék, szintén megvan utánna a 24 Volt, majd jön egy kb 4 mm széles 20 mm hosszu NYÁK folia a zöld vetöréteg alatt a diodákig, de ott már nincs. Elö a nagyitot, talán szakadt, nem látni semmit. Üsse fene, elö egy 2 cm-s drotot összekötni a diodákat a biztositékkal. S nicsak azonnal müködik mind a 4 kimenet. A kimeneteket extra FETek hajtják kimenetenként 0,375 mA-el. Le a fejjel a tervezöi elött, a kimenetek meg a bemenet a NYÁKon kialakitott extra tüskesorra csatlakoznak, hüvelyes rugos hüvelyekkel. ( nem éppen a legolcsobb megoldás a tüskék 1,2 mm átméröüjek, azaz nagyon egyediek.) a doboz összerakni is sikerült a mechanikus sérüléseket ragasztoszalaggal leragasztottam, majd az egész dobozt beraktam egy átlátszo müanyagzacskoba amit szintén összeragasztottam. Igy került ki megint a kertbe.
De, hogy hol és miért szakadt meg a széles folia, az rejtély marad. Esetleg a nedvesség okozta szivárgás égette el a foliát?.
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Sze, 12:02 /

Én inkább a hőtágulásra gondolnék... Ha kint volt télen-nyáron sok éven át, akkor lehetséges...
Esetleg nem maga a fólia szakadt meg, hanem a forrasztás vált el a fóliától. Tapasztaltam már ilyet, és sajnos csak erőteljes mozgatásra lesz látható a hiba. A plusz vezeték beforrasztásával a forrasztási pont is "felfrissült".
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Sze, 14:27 /

Ez maradt egy drága márkás Jack dugobol, amikor kihuztam a PCböl.

IMG_8244.jpeg

(#) tki válasza Massawa hozzászólására (») Sze, 14:38 / 4

Lehet, hogy a PC csatlakozója márkásabb volt. : -)
(#) Massawa válasza tki hozzászólására (») Sze, 16:08 / 1

Nincs kizárva…..
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 9:05 / 2

Ezt nézzétek meg ( föleg ha tudtok angolul). Egy közismert eszköz agoniája mutatja sok minden mai dolog gondját.

Benzinkanna
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 10:06 / 1

Azért van három füle, mert így két katona is tudja vinni a szélsőknél fogva, meg egy is a középsőnél.
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 10:33 /

Igen ez is az egyik lényege a konstrukcionak.
De van még egy tucat, amit még 5 év alatt som tudtak megérteni meg lemásolni. ( és ott van az übermensch mentalitás is: ami nem amerikai találmány az nem lehet jo….. ).
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 15:58 /

Itt van egy stekkerböl a gyerekvédelem. Azért meg lehetne kérdezni az alkotojától, hogy mitöl is müködne ez a zár ha 5 mm a dugo lábainak az átméröje. Az a ferde nyelv nem elég ferde ahhoz, hogy lábhoz viszonyitva a meröleges sikban oldalirányu erö keletkezzen és az egész zárnyelvet a dugo még inkább az alatta levö felülethez szoritja, igy az meg sem tud moccanni. Egy 4 mm-s láb még meg tudja mozditani, de a szabványos 5 mm-s már nem.
A nyelv felsö része a rugok felett a ferde sik, aminek az lenne a feladata, hogy összenyomja a rugokat. Azaz meg a faék müködéset sem sikerült jol megérteni.

Egy tixo szalaggal le kellett ragasztani, hogy ne repüljön szerteszét.
A hozzászólás módosítva: Csü, 16:00

IMG_8245.jpeg

(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 16:16 /

Amivel én találkoztam, az még ennél is kevesebb anyagból van, csak a két luknál tartalmaz ferde részt, mindkét lapos aljzatnak külön-külön piros műanyag darabka két-két rugóval biztosítva, nálam a kosztól prímán be is ragadtak, tiszta erőből se bírtam bedugni semmit.
Egy ilyen elosztó-közdarabban található, ha kíváncsi vagy rá.
(#) pipi válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 16:37 /

Nincs ezzel baj, a célt még túúl is teljesíti, nemcsak a gyerek, de a felnőtt sem tudja beledugni az odavalót
(#) tki válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 17:34 /

Ez zseniális, köszi.

Egyébként be lehet állítani hozzá magyar feliratozást.
A hozzászólás módosítva: Csü, 17:36
(#) Massawa válasza pipi hozzászólására (») Csü, 18:47 /

(#) Massawa válasza tki hozzászólására (») Csü, 18:48 /

(#) tki válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 19:21 /

Hasonlót még az átkosban is lehetett kapni - egyik osztálytársamtól kicsit tartottak a szülei, így mindenhova ilyeneket raktak. Mondjuk, így meg kihívássá vált kulcs nélkül kihúzni őket, amit az illető, azt hiszem, sikerrel teljesített is.
(#) Massawa válasza tki hozzászólására (») Csü, 19:27 /

Én is inkább ezt választanám, de ma már egyikre sincs nagyon szükség.
(#) zolika60 válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 19:43 /

Régen sem volt. Az öcsém például (60-as évek) egy körömvágóollóval vágta el a bedugott éjjeli lámpa vezetékét. Szerencsére az áramkör az ollón záródott. Így őt meg sem rázta. A biztosíték kiolvadt, (akkoriban nem volt mindig automata) az olló szétégett, de szerencsére neki nem lett baja.
(#) Udvari Zsombor válasza zolika60 hozzászólására (») Csü, 20:07 /

Régen az egyik macskánk rágta el állandóan a különféle számítógépes kábeleket (hang, egér, stb.), nem tudtuk leszoktatni, így sajnos ki kellett tiltanunk a házunkból. Szerencsére azóta más macskánk nem csinál semmi ilyesmit, eszükbe se jut.
(#) zolika60 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 20:14 /

Nekünk egy villanyszerelő nyulunk volt. Csak olyan vezetéket rágott el, ami nem volt áram alatt.
(#) Udvari Zsombor válasza zolika60 hozzászólására (») Csü, 20:15 /

Vajon hogyan szagolta ki, hogy áram alatt van-e?
(#) Rosszmáj válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 20:56 /

Az orrával
Ahogy egyes állatok érzékelik a Föld mágneses terét, akár nyuszkó-muszkó is lehet eleven fázisceruza. Ha fiatalabb lennék és biológus, most ráugranék a témára.
A hozzászólás módosítva: Csü, 20:56
(#) Frankye válasza Rosszmáj hozzászólására (») Csü, 21:49 /

A méhek konkrétan érzékelik az elektromos áramot.
(#) nagym6 válasza Frankye hozzászólására (») Csü, 22:20 /

Érdekes lenne tudni, az evolúció folyamán ez miért alakult ki náluk.
(#) tki válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 22:36 /

Én sem tudom, de az biztos, hogy vagy a kajához vagy a szexhez volt köze.
(#) nagym6 válasza tki hozzászólására (») Csü, 22:50 /

Vagy hobbi.
(#) erbe válasza Frankye hozzászólására (») Csü, 23:21 /

Úgy tudom, a mágneses tér is segíti őket a tájékozódásban. De több vándorló állatot is.
Az áramnak meg ilyenje is van.
Következő: »»   661 / 662
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem