Fórum témák
» Több friss téma |
A Rádiotechnika újság nem szabad mű, így utánközlése a kiadó írásos beleegyezése nélkül tilos. A topik, egy elfeledett cikk idejének-helyének megkeresésére fenntartott, nem szkennelt változatok utánközlésésre.
Köszönjük!
Én a papír alapú Rádiótechnikával faragtam rá. Előfizettem a 2024 évfolyamra, s csak a felét kaptam meg. Az e-mailes és telefonos elérhetőségük megszűnt. A még fellelhető honlapuk szerint megjelent minden szám. Elvileg volt digitális változata is, nekem azt se sikerült megszereznem.
Rádiótechnika Rádióvilág Hobby elektronika Ham bazár vásárolhatóAKCIÓ VAN!
Később sikerült elérnem a szerkesztőjét magánban. Megkereste a hiányzó számokat s személyesen elhozta.
KeresnémKeresném a Rádió Technika 1979 Évkönyvét.Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2025
Nekem megvan papír formában, ha megmondod melyik cikk kell belőle, akkor szivesen szkennelem és elküldöm.
Köszönöm,ne fáradj! Meglett.
![]() Különben a színes TV Pongról szóló cikket. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2025
Rádiótechnika újra?A Rádiótechnika 2022-es megszűnése után az új köntösben megjelent szűk másfél évet (2023-2024) megélt folytatás nem sok jót kínált az olvasóknak. Aki nem találkozott vele az ITT megtekintheti a szegényes tartalomjegyzéket. Sok mindenről nem maradt le. A hírek és újdonságoktól eltekintve, ami maradt az leginkább Varsányi Péter írásai. Azok vagy hasonló tartalmak szerencsére Péter honlapján rendezett formában is elérhetőek, abba érdemes belenézni, de sok más nem igazán volt benne.A radiotechnika.hu oldalon viszont megjelent egy felhívás, hogy az újság jogai egy új tulajdonos kezébe került, aki egy felkészülési időszak után 2027-től szeretné újra indítani a lapot. Kis országunkban az egyre inkább digitalizált világban ehhez megfelelő tartalom kell, reméljük ez is meglesz, nem csak a lelkesedés. Az RT újság első változatát 1936-ban adták ki először. Többször is megszűnt, és újraindult. Ez lenne az ötödik széria, ha megvalósul. Kedvcsinálónak múlt év végén kiadtak egy ingyenes Jubileumi különszámot A magyar rádió-műsorszórás első 100 éve címmel, avagy a 2025-ös évkönyvet. Ez ingyenesen kérhető a szerkesztőtől email-ben vagy a fenti linken. Még nem volt időm olvasgatni, de a 113 oldalas digitális kiadvány első átlapozásra is messze felülmúlja az előző próbálkozás színvonalát. RTNavigátorSziasztok!Nem tudom volt-e már, de megosztok veletek egy kis adatbázis programot. Ez egy tartalomjegyzékek gyűjteménye a Rádiótechnika, Rádiótechnika Évkönyv és Hobbi Elektronika folyóiratokból. Olyasmi mint a KaNyi a Rádióvilág kiadásában. Aki nem ismerné, annak röviden annyi, hogy a kapcsolási rajzokról egy adatbázis. Magát a rajzot nem tartalmazza, csak azt, hogy melyik folyóiratban található. 1968-2009 ig tartalmazza témák főcímeit. Remélem hasznotokra válik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |