Fórum témák
» Több friss téma |
Tv okosítókról nem találtam fórumot...
Segítség kellene Mecool M8S Pro L Android TV boxhoz. Évek óta használom, meg ugyanilyen van egy ismerősömnek is. Hangvezérlésses távirányító van mindkettőhöz. Egy ideje az ismerősömnél a hangvezérlés már nem működik, nálam pedig rendben teszi a dolgát. Gond az, hogy hiába rakom rá ugyanazt a firmware verziót az ismerősöm készülékére, ami az enyémen rendben működik, a hangvezérlés azon nem megy. Az én boxxom mindkettő távval rendesen működik, tehát a távirányítók jók. A táv RF, csupán az on/off IR. Most az az ötletem,hogy a boxomról a firmware-t lementeném és ráraknám a másikra. Ehhez a művelethez kérnék ötleteket, hogy milyen külső windowsos programmal tudnám ezt megtenni. Ezeket a boxokat annak idején sima és hangverérlős távval is forgalmazták... (Majd lesz egy másik kérdésem is, hogy sima távos boxra hogyan lehetne hangvezérlős távirányítót ráinstalálni) Köszönöm a válaszokat!
Ez nyugodtan mehetett volna szerintem az Androidos okos telefonok topikba.
Ott szokott szó lenni FLASH -elésről is, már amennyiben jól értem a célod... Ha szétszeded és tudod a CPU típusát, az alapján lehet keresni hozzá FLASH szoftvert.
Persze, csak ott zavaró lenne, ebben nincs SIM és telefonálni sem szokás vele...
Meg aztán a később elvész a sok beírásban, nehéz rálelni. Külön akartam, hogy legyen ilyen...így könnyebb keresni. Szétszedés nélkül az USB kábel és PC segítségével kéne az egyikről letölteni és azt egy másik példányra ugyanígy rátölteni. Ez a cél. A fellelhető összes firmware-t begyűjtöttem az évek során, de azzal, úgy hogy a boxra feltöltöm USB-ről, nem tudom elérni a cél...ezért reménykedem a "COPY"-ban... A linkemen ott van a lényeg: S912 8-core Amlogic CPU + Mali T820 GPU Bővebben: Link A kérdés, hogy melyik programmal lehetne (és hogyan) átmásolni az egyikről a másikra a box teljes "beltartalmát"... Gyanúm szerint, sajnos kevesen vannak otthon e témában... A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2025
Putty vagy más terminálemulátor használata szerintem elengedhetetlen a művelethez és az ehhez kapcsolódó parancssori ismeretek. A konfigurációs beállításokat a dtb.img tartalmazza a boxon belül az androidban is(processzor, ram, távirányító stb. függvényében).
Én inkább ilyesmi műveletre gondoltam: Bővebben: Link
Még USB-A papa-papa kábelt kell összeraknom a próbához...meg megtudni, hogy a készülékről hogyan lehet mentést csinálnom. Teljesen egyforma (verziószámú) firmware van mindkét boxxon... Még érdekes az is, hogy a problémás boxxon is van youtubon hang alapú keresés, de az több gombnyomással a mikrofonra rákattintva érhető el a keresőmenüben. Míg a másikon elég a távon megnyomni a hangkeresés gombot és azonnal bedogja a hang alapján a találatokat. Ez mindkettőn működött, de az egyiken már nem. A firmware újratelepítése sem javított ezen, amit a box menüjéből lehet USB pendrive-ről betölteni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |