Fórum témák
» Több friss téma |
Igaz, hogy ez elektronika fórum, és a közölt kapcsolások további célokra is sokkal praktikusabbak, de meg lehetett volna említeni, hogy pusztán láttatni a fázissorrendet, az 2 izzóval együtt összesen öt alkatrész kérdése (2 ellenállás egy kondenzátor).
Valóban tökéletes, a lehető legegyszerűbb megoldás. A rajzon egy hiba van, ami a működést nem, csak a kijelzést befolyásolja. Az R3 ellenállást közvetlenül az L3 fázisra kell kötni. Így tennék a többi LED-del is, R1-et az L1-re, R2-t az L2-re. Ekkor a relék érintkezőitől függetlenül mutatják a LED-ek a fázisok állapotát.
Egy a sok közül HRN-55N Fázissorrend és fázis-kiesés figyelő relé amit felesleges barkácsolni mert készen van és arra jó amire kitalálták.
Egy ilyen eszköz belső kapcsolása elérhető valahol? Szívesen megnézegetném.
Ez a HRN-55N fázisfigyelő része. A tápja kapcsolóüzemű, ami a 3 fázis egyutas egyenirányításával van megtáplálva. Ergó, ha 1 fázis és a N adott, akkor már jelzi a hibát. Ha pusztán ezt a részt megépíted amit rajzoltam, és a végére teszel egy optocsatolót, akkor van egy galvanikuan leválasztott jeled, ami akkor aktív, ha hiányzik egy fázis, vagy nem jó a fázissorrend.
Bocsi, nem forgatta el a telefon
Ennek a kimeneti jele közvetlen megy az MCU analóg bemenetére a HRN-ben, ami aztán a beállított hiszterézis függvényében kapcsolja a kimenet reléjét. Ugye ha a 3 házis feszültség azonos, a csillapont eredő feszültsége 0V. Ahogy eltérés adódik, feszültség jelenik meg a kimeneti ponton. A HRN max 10% feszültség eltérést enged, azt átlépve egy potméterrel beállított időintervallum után (0.1-10s) letilt, míg a fesz vissza nem kerül a tűtésmezőbe.
A hozzászólás módosítva: Szo, 19:27
Azt neked kell megcsinálni...
Köszi. Évek óta nem írtam a fórumra, sokat felejtettem, mit hogy kell álligatni.
(Szivesen... Letöltöttem a képet és külső programmal történő "farigcsálás" után kész is.)
Köszönöm. Bennem fel sem merült, hogy Microkontroler van benne.
Az a kapcsolóüzemű táp is érdekes lehet, azt is szívesen megnézném. (Ezek a belső kapcsolások nem nyilvánosak.(?) Kutakodtam utána de nem találtam semmit.)
Nem nyilvános, én szétszedtem egyet és visszafejtettem a kapcsolási rajzot, meg az alkatrész értékeket.
Anno lerajzoltam a tápját is, de azt a papírt nem találtam meg. A fázisfigyelő része forszírozott engem annó, saját mikrovezérlős projekt részeként.
TNY255-ből készült step-down konvertert már kipróbáltam 650V-ról és simán ment...: Bővebben: Link
Gondolom a TNY szériából a többi is menne így. De pl. a gyűrűvasmagos rezonáns táp is vidáman menne egészen nagy feszültségről is, csak megfelelő feszültségtűrésű FET (vagy IGBT) kellene bele (meg a puffer stb...). Bővebben: Link Gondolom egy MCU-nak bőven elég az IC-s megoldás is. A hozzászólás módosítva: Hé, 20:24
|
Bejelentkezés
Hirdetés |