Fórum témák
» Több friss téma |
Erre tippelek én is hogy valami belső szabályozó rész nem engedi hogy kintről szabályozzam. Nem tudom hogyan csinálja a makita de a csak egy sebességgel működő flex is ugyanezt játssza. Először épphogy megy aztán ahogy tekerem fel hirtelen max teljesitmény. PWM szabályzással esetleg kiküszöbölhető lenne a probléma?
Most esik le a dolog. Gyaníthatóan a kapcsolásod nem elég jó. A mellékletben lévőt építsd meg, azzal jónak kell lennie.
Ahhoz többet kéne tudni arról, hogy pontosan milyen motor van benne, és miféle a saját szabályzója. Az biztos, hogy kétféle szabályzó estén kicsi az esély az együttműködésre
A PWM szabályzás csak egyenáram esetén használható, de erről csak a saját szabályzó ismeretében lehet nyilatkozni.
Hello! Két sorbakötött Triac-os szabályzó hülyét csinál egymásból. Attól hogy a flex egy fordulaton jár, még lágyindító lehet benne..
Hát nem tudom ez a flex nemhinném hogy lágyindítós a típusa Makita GA 5030. A hőlégfúvó pedig HG6030 as. Tegnap próbálgattam a hőlégfúvóval, de vagy szinte teljesen leszabályoz és épphogy mormog vagy ahogy tekerem felfelé hirtelen maximális teljesítményre vált. A ventillátor és a fűtőszál is. Estére még kipróbálom a Bakman által mellékelt kapcsolást.
Két kérdésem lenne:
1. A szűrőkört is építsem meg a tekercsel együtt vagy a próba kedvéért elég most csak a többit? 2. 1N4007 diódák jók lesznek a hídba? Esetleg a működéséről mondasz pár szót mit csinál ez a dióda híd? A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2021
Nem kötelező a szűrő. Beépítése esetén csökkenti a hálózatba visszajutó zavarokat. Jó lesz az 1N4007-es dióda is. A dióda híd gyorsan kisüti a kondenzátort polaritásváltáskor. Itt találsz egy részletesebb leírást: Bővebben: Link.
Köszönöm! Mindjárt attanulmányozom és estére teszek egy próbát. Remélem ez már fogja szeretni a hőlégfúvómat
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2021
Köszönöm szépen mégegyszer! Valóban így már működik a kapcsolás és szabályoz szépen. Teljesen 0 ra így nem tudom letekerni de a szükséges tartományt így is átfogja.
VillogásSziasztok. Van egy ilyen fényerőszabályzóm, de a probléma az vele, hogy az izzó berreggve-villódzva világít. Lehet gond kondenzátor kapacitás vesztés?
Szia!
Ha gyári a cucc, forraszd át az összes helyet. Néha még nagyítóval is nehéz meglátni a hibát. Főleg a fojtónál..
Ez nem kontakt hiba, állandó villódzás. Úgy írnám le, mintha a hálózati 50hz villogasat lehetne észrevenni.
Akkor olyan, mintha a triac csak pl. a pozitív félhullámokban gyújtana be?
Érzéketlen lett, vagy a diac lett kicsit kuka? Nincs ott olyan sok alkatrész..1-2 ellenállás és a poti, valamint kicsi kondi, ami rásül a gate-re.. Azt nem írtad le, hogy a poti minden állásában ez a jelenség, illetve a fényerő egyáltalán változik tekeréskor? A hozzászólás módosítva: Sze, 17:22
Ha nincs kedved veszkődni vele, épp ma láttam a Lidlben ilyent 3eFt-ért:
Tekergetős fényerőszabályozós konnektor. A hozzászólás módosítva: Sze, 17:55
Nemtudom híg, minden állásban, nem az enyém. Azt tudom hogy a triak volt cserélve, de a hiba változatlan.
Így nehéz téma...még akkor az se biztos, hogy "izzót" szabályoznak vele.
Wolframos izzó.
Egyszer én is építettem egy ilyen triakos vezérlést, nagyon egyszerű kapcsolás volt, de tudom ott is ez volt a baj, fényerőtől független, hogy a Wolfram nem egyenletesen világított, hanem berregve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |