Fórum témák
» Több friss téma |
Szeretnék olyan kapcsolást megépíteni, ami jeladó révén jelzi az autó menet 45-55 km sebességét kijelezve piros-zöld leddel. Mi kell hozzá? Köszönöm, Zoltán.
Egy GPS-szel, vagyis egy telefonnal megoldható, annak más előnye is van. Applikációt és Bluetooth-szal ellátott perifériát még mindig lehet barkácsolni hozzá, ha muszáj.
Nekem két sebesség limiterem is van a kocsiban, de persze felül tudom bírálni mindkettőt. Az egyik az gyárilag beépített, a másikat meg 32 éve vettem feleségűl. Ez alapból női hangon jelzi hogy "Már megint gyorsan mész!"
Más funkciója is van, mert navigáció is egyben. "Menjűnk be az üzletbe!" Egyedüli probléma, hogy tankolás után a fizetési opció bugos, így azt nekem kell manuálisan megoldanom.
Egy speciális leírást tudok ajánlani az egyik, női hangon instrukciózó limiter hatékonyabb használatához.
Sajnos már 32 évet késtél a használatával, de legalább tudd, hogy van. Címe: Kézikönyv a Nők elsárkányosodásáról. Sajnos én előbb olvastam kb 20 évvel, de már én sem tudtam hatékonyan applikálni... Hiába is tagadnám, sírva olvastam,mert szinte minden pontja elevenembe vágott. Vagyis én voltam a szenvedő alany, A Megengedő, és nem tettem semmilyen intézkedést ANNO... Így visszaszorultam, mire észrevettem, már a Nyelőcsőben voltam... A másik elektronikus megoldás pedig egyszerű.(Aki már csinált ilyet.) Mennyire értesz az elektronikához?Mert akkor olyan szintű ajánlást igyexek IGYEKSZEM tenni. Persze a géjárművekhez is kéne szagolni, pl a blokkolás gátló jeladóját cmos icvel meg lehet csapolni.Itt nagyon vigyázni kell, nehogy a gyárit elhangold. De egy másik jeladót is tehetsz mellé.Innen már csak matekolni kell. Egy kerék fordulatra hány jelet ad, és mekkora a kerék kerülete. Arduino-PIC mikrovezérlővel csak programoznod kell, de huzalozhatod is az elektromos áramkört.Itt te tervezed meg, hogy mit mutasson, pl Kilométer/ órát, vagy mikrométer/nanosecundumban jelezzen. A felső határ a Csillagos ég, vagy amit rá akarsz, mersz szánni. A jártasságodhoz igyexek IGYEKSZEM majd szakirodalmat ajánlani... Mert a rászánt időd a mérce, a többit meg lehet oldani. Boy A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2026
Moderátor által szerkesztve
Mondom én hol tartok a Limiterrel:
Öt KHUF-ért vettem egy TOMTOM-ot, gyengélkedő aksival. Ez csak szivargyujtóról üzemel, egész Km / órát mutat. Ha nem állítok uticélt, akkor Nem Szól bele a vezetésbe, csak rosszallóan mutatja a sebesség túllépést, pirossal km/órában. Ezt úgy állítottam be, hogy 10 km/órával az adott helyen még ne szóljon. Mostani érvényes beállítások mellett +15km/ó nál csattan a trafi. Ha észre veszem, illetve a Csendes Tom úgy van állítva, hogy a fix trafikat hangosan jelezze 1 km-ről.Ez elég a belassításhoz. Szerencsére ezek csak vagy 50-80-t látnak. Az út mellett állók csak rutinnal vehetők észre, de ezek sem látnak 100-200m-nél messzebb. Szerencsére optikailag nem tudják a rendszámot olvashatóan fotózni, mert a lézer az akár több km-ről meg tud(na) mérni. Vagyis ha az ellenség lőtávolságban van, akkor én is.Mire kiszúrom a kocsit,addigra megmért. Az olcsóbb lézer elhárítók nem sokat használnak, de ha tartósan gyorsan és sokat mész,akkor a bírság helyett a több százezres blokkolók olcsóbbak, és nem pontoznak ki... A másik, női hangon szóló limiter pedig még az evést, ivást, alvást is tiltja a kocsiban, és nem tudom csendes üzemmódba kapcsolni... Hááát ez van, ezt kell szeretni... A pécsváradi leányvásárban megpróbálkoztam egy 50-est két 25-ösre cserélni, de sehol se cseréltek, sőt venni se lehetett újjjjaaabbbb ÚJABB verzjót.Pedig végig jártam minden standot! Kérlek ne Röhögj Hangosan! Ha valaki megtalálja a " Lánclevél Férfiaknak " című irományt, kérem tolja át privátban! Köszönöm. Boy A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2026
Moderátor által szerkesztve
Szóval szerinted:
Idézet: „Az út mellett állók csak rutinnal vehetők észre, de ezek sem látnak 100-200m-nél messzebb.” Na, akkor mutatok fényképet (én kaptam, azaz a munkáltatóm). 407 méter Nem sűrűn esik meg, tizenéve volt ezelőtt az utolsó ezelőtt |
Bejelentkezés
Hirdetés |