Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádiófrekvenciás (RF) jelgenerátor
Lapozás: OK   13 / 13
(#) szendi001 válasza szendi001 hozzászólására (») Kedd, 19:34 /

G4-76a nem R4-76a....
(#) elektroncso válasza szendi001 hozzászólására (») Kedd, 19:41 /

Sajnos én nem találtam, két oldal volt ahol elvileg volt rajz de mind a kettő 404. Oroszul próbáltam keresni (google fordító segített valamennyit) de mivel nem ismerem az idevágó keresőkifejezéseket elég nehéz. Eddig minden CCCP cuccomhoz sikerült így megtalálom a doksikat de ez most kifogott rajtam. A műszer megvan és a paramétereit is megtaláltam de más semmi.
Meg persze azt is hogyan kell belőle kinyerni a nemesfémeket...
A típust ciril betűkkel írtam, nem r hanem г. Latin átirattal soha nem találtam meg semmit azt már rég elengedtem.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:42
(#) Gafly válasza elektroncso hozzászólására (») Kedd, 22:13 /

Szerintem van nyelvtudó a fórumon, aki segíthet megoldani keresést, mint ahogyan Te is segítettél már hasonlóban.
Meg ha ugyanazt a panelt mindkét oldalon lefényképezed, visszarajzoljuk.
(#) elektroncso válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 23:24 /

Jó lenne. Most rászántam még egy órát a keresésre, még a darknet-en is megnéztem (google találatok 2. oldala ) de semmi.
Mondjuk én a belsejét is erősen nézegetem és keresem benne a generátort mert nem nagyon van benne olyan. Bár gyanús hogy mikrohullámú üregrezonátor vagy valami hasonló lesz benne, mert több benne a cső meg a mechanika mint az elektronikus alkatrész és 400MHz-től 1200MHz-is egy tartományban sávváltás nélkül hangolható azt meg tudomásom szerint csak keveréses módszerrel lehet.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 23:24
(#) elektroncso válasza elektroncso hozzászólására (») 0:24 /

Alaposabban megnézve mit rejt a mély olyan mintha klystron lenne benne, de kicsit fura az egész. A netes képeken a reflex klystronnak két ürege van ezen meg csak egy ráadásul az "egydrótos" végén lévő drót sem úgy néz ki mint amin több száz voltos anódfesz rohangálna, bár ki tudja a 230V-os betáp is ugyan olyan dróttal van kötve. Nem vagyok otthon annyira a mikrohullámú technikában, sajnos lefotózni nem tudtam (nagyon bent van és nem tudom kiszerelni, szinte a teljes műszert le kéne hozzá bontani) de megpróbáltam lerajzolni. A mozgató mechanika csak "skicc" nem pont így néz ki, de az összefüggés talán látható. Egyrészt hangolás közben a koax1 bütykét mozgatja ki-be (kb. 1cm a teljes sáv alatt) és a cső "egydrótos" végénél is csinál valamit legalábbis gyanúsan ott is vaskos a fogaskerekeket és tengelyeket bezárva tartó doboz. A koax1 a fő kimenet ami innen egy mikrohullámú szűrőre megy (ezt felismerem) onnan egy csillapítóra majd az előlapi kimenetre. A szűrő végében van még egy kicsatolás ami egy vékony árnyékolt kábelen megy a panelek felé, gondolom valamilyen diódás feszültségmérő. A koax2 egy közvetlen kimenet az előlapon annak a bütykét egy másik forgatógombbal lehet állítani ki/be.
A harmadik csati (aminél a piros K betű van) az belül csak egy kis fém hengerhez csatlakozik amiből egy szál sima drót jön ki.

U.i.: Szóval semmilyen keveréses elvű oszcillátor nincs ebben.
A hozzászólás módosítva: 0:25
(#) Gafly válasza elektroncso hozzászólására (») 7:40 /

Eredeti szakmám szerint mikrohullámos lévén, szerintem azokat ne szedjed szét, mert utána (még egyszer) nem rakod össze úgy, hogy rendesen működjön.
Panelekből meg nem minden hiányzó alkatrész tranzisztor...
(#) elektroncso válasza Gafly hozzászólására (») 15:53 /

Jókor szólsz, már egy csomó csavart kitekertem, de még mindig nem jött szét. Volt egy csomó csavar ami nem is tartott semmit, csak úgy bele voltak tekerve a vakvilágba. Elég furcsa finom menetes csavarok ezüstözve talán. Na jó akkor nem bontom tovább, a végén tényleg teljesen tönkreteszem. Amúgy csak marháskodok, nem is kezdtem el szétszedni, ennyit azért konyítok a mikrohullámú cuccokhoz hogy ha egyszer szétszedem (pláne ha szovjet) akkor azt még egyszer működőre nem tudom összerakni.

De azért ennél a pangásnál nagyobb érdeklődésre számítottam. Értem én hogy nem elektromos autó meg lítium akku, most meg az a menő, de talán ez is elég érdekes egy kis beszélgetésre, ötletelésre. Nekem legalábbis a fülemen jön ki hogy két hetente e-autó vitatkozás van a fórum nagy részében.
Következő: »»   13 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem