Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rádiófrekvenciás (RF) jelgenerátor
Témaindító: hakapeszimaki, idő: Okt 30, 2008
Témakörök:
Sajnos én nem találtam, két oldal volt ahol elvileg volt rajz de mind a kettő 404. Oroszul próbáltam keresni (google fordító segített valamennyit) de mivel nem ismerem az idevágó keresőkifejezéseket elég nehéz. Eddig minden CCCP cuccomhoz sikerült így megtalálom a doksikat de ez most kifogott rajtam. A műszer megvan és a paramétereit is megtaláltam de más semmi.
Meg persze azt is hogyan kell belőle kinyerni a nemesfémeket... ![]() A típust ciril betűkkel írtam, nem r hanem г. Latin átirattal soha nem találtam meg semmit azt már rég elengedtem. A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:42
Szerintem van nyelvtudó a fórumon, aki segíthet megoldani keresést, mint ahogyan Te is segítettél már hasonlóban.
![]() Meg ha ugyanazt a panelt mindkét oldalon lefényképezed, visszarajzoljuk.
Jó lenne. Most rászántam még egy órát a keresésre, még a darknet-en is megnéztem (google találatok 2. oldala
) de semmi. Mondjuk én a belsejét is erősen nézegetem és keresem benne a generátort mert nem nagyon van benne olyan. Bár gyanús hogy mikrohullámú üregrezonátor vagy valami hasonló lesz benne, mert több benne a cső meg a mechanika mint az elektronikus alkatrész és 400MHz-től 1200MHz-is egy tartományban sávváltás nélkül hangolható azt meg tudomásom szerint csak keveréses módszerrel lehet. A hozzászólás módosítva: Kedd, 23:24
Alaposabban megnézve mit rejt a mély olyan mintha klystron lenne benne, de kicsit fura az egész. A netes képeken a reflex klystronnak két ürege van ezen meg csak egy ráadásul az "egydrótos" végén lévő drót sem úgy néz ki mint amin több száz voltos anódfesz rohangálna, bár ki tudja a 230V-os betáp is ugyan olyan dróttal van kötve. Nem vagyok otthon annyira a mikrohullámú technikában, sajnos lefotózni nem tudtam (nagyon bent van és nem tudom kiszerelni, szinte a teljes műszert le kéne hozzá bontani) de megpróbáltam lerajzolni. A mozgató mechanika csak "skicc" nem pont így néz ki, de az összefüggés talán látható. Egyrészt hangolás közben a koax1 bütykét mozgatja ki-be (kb. 1cm a teljes sáv alatt) és a cső "egydrótos" végénél is csinál valamit legalábbis gyanúsan ott is vaskos a fogaskerekeket és tengelyeket bezárva tartó doboz. A koax1 a fő kimenet ami innen egy mikrohullámú szűrőre megy (ezt felismerem) onnan egy csillapítóra majd az előlapi kimenetre. A szűrő végében van még egy kicsatolás ami egy vékony árnyékolt kábelen megy a panelek felé, gondolom valamilyen diódás feszültségmérő. A koax2 egy közvetlen kimenet az előlapon annak a bütykét egy másik forgatógombbal lehet állítani ki/be.
A harmadik csati (aminél a piros K betű van) az belül csak egy kis fém hengerhez csatlakozik amiből egy szál sima drót jön ki. U.i.: Szóval semmilyen keveréses elvű oszcillátor nincs ebben. A hozzászólás módosítva: 0:25
Eredeti szakmám szerint mikrohullámos lévén, szerintem azokat ne szedjed szét, mert utána (még egyszer) nem rakod össze úgy, hogy rendesen működjön.
![]() Panelekből meg nem minden hiányzó alkatrész tranzisztor...
Jókor szólsz, már egy csomó csavart kitekertem, de még mindig nem jött szét.
Volt egy csomó csavar ami nem is tartott semmit, csak úgy bele voltak tekerve a vakvilágba. Elég furcsa finom menetes csavarok ezüstözve talán. Na jó akkor nem bontom tovább, a végén tényleg teljesen tönkreteszem. Amúgy csak marháskodok, nem is kezdtem el szétszedni, ennyit azért konyítok a mikrohullámú cuccokhoz hogy ha egyszer szétszedem (pláne ha szovjet) akkor azt még egyszer működőre nem tudom összerakni.De azért ennél a pangásnál nagyobb érdeklődésre számítottam. Értem én hogy nem elektromos autó meg lítium akku, most meg az a menő, de talán ez is elég érdekes egy kis beszélgetésre, ötletelésre. Nekem legalábbis a fülemen jön ki hogy két hetente e-autó vitatkozás van a fórum nagy részében. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

) de semmi. 
Amúgy csak marháskodok, nem is kezdtem el szétszedni, ennyit azért konyítok a mikrohullámú cuccokhoz hogy ha egyszer szétszedem (pláne ha szovjet) akkor azt még egyszer működőre nem tudom összerakni.