Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádiófrekvenciás (RF) jelgenerátor
 
Témaindító: hakapeszimaki, idő: Okt 30, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 11
(#) satlokk hozzászólása Jan 11, 2020 /
 
Sziasztok!Keresnék érdeklődnék,hogy valakinek nem-é hányódik Rádiótestere,vagy PG 20 szignálja ,vagy valami hasonló szignálja.És megválna tőle reális áron. Azaz nem porosodik a padláson,Érdekelne.
(#) Ge Lee válasza satlokk hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
Általában amennyiért azoktól az őskori, sok esetben méhtelepre való szörnyektől hajlandóak megválni, annyiért kapsz az ebay-en valami DDS-t, LCD kijelzővel, programozható sweep-el.
(#) pucuka válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
Azért egy rádióteszter jóval több, mint egy akármilyen DDS. Mondjuk a ára is. Egy általad ócskavasnak titulált 80 - 90 -es évekbeli Schlumberger 4031 Stabilock műszer felújított állapotban ma is 5000 $.
Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza pucuka hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
A kolléga minden bizonnyal az 5000 dolláros árkategóriában keresgél, hiszen mindenkénél olyanok porosodnak a padláson... Amit ő elfogadható áron be tudna szerezni, olyan vacakokat 5 számjegyű összegekért vesztegetnek a vakerán és hasonló helyeken, és bizony azok már a méhtelepre valók, a zöme még csöves.
És ezektől fényévekkel jobb egy DDS, szinte ugyanabban az árban. A Schlumberger meg olyan márkanév, hogy ha kimondom egy kalibráló laborban akkor kiröhögnek. A 6,5 digites működő multiméterét egy új 4,5 digites kínai áráért sem lehet eladni.
(#) pucuka válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Ugye viccelsz? Nem állítottam olyat, hogy a kolléga az 5000 $ -os árkategóriában keresgél, csak példának mondtam, hogy még így "ócskavasként" sem olcsó.
Egy ilyen rádióteszter messze nem azonos egy szimpla DDS -el, még játszásiból sem, akármilyen puccos kivitelű is.
Egy ilyen rádióteszter komplett mérőhely, nem csak a Schlumberger, hanem más neves gyártók is készítettek hasonló komplex mérőberendezéseket, pl. a HP, a Marconi, és a R/S is. ezek közül az RS telán a legjobb, de a legdrágább is, és rendelkeznek azokkal a funkciókkal is, amik egy mai korszerű rádiótelefon méréséhez, vizsgálatához elengedhetetlenül szükségesek. (azt nem gondolom, hogy bárkinek is lenne otthon ilyen műszere elfekvőben, de egy Schlumbergere, vagy Marconija lehet) Ezek mindegyike ugyan nem mai darab, de csak egyetlen cső van benne, egy kijelzőként használt ks cső, az újabbakban pedig FF, vagy a legújabbakban színes LCD. Még a legrégebbi kivitelekben is mikrovezérlős áramkörök vannak, enélkül nem lehetett volna megoldani az önkalibrálást, és a különféle jelzések átvitelét, dekódolását sem. az, hogy a ma létező műszerek kisebb méretűek a magasabb fokú integrálásnak köszönhetően, az a lényegen nem változtat.
Ha vetted volna a fáradságot, és utána néztél volna bármelyik rádióteszter adatainak, képességeinek, nem állítanád párba egy szimpla, vagy akár puccos DDS generátornak. Ez utóbbi otthoni asztalsarki játszadozásra jó, de komoly feladatra nem.
(#) Ge Lee válasza pucuka hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Akkor hozd le a padlásodról, és add oda a kollégának reális áron, mivel olyat keres...
(#) Ge Lee válasza pucuka hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Hogy képben legyünk. A kolléga valami ilyet keres, ezek amik a padlásokon kallódhatnak, és olyan árban adják őket amilyenben ő gondolkodik szerintem. Már egy ilyet sem biztos hogy megvenne, pedig az egy jó műszer, de az ára még attól több lesz, és nekem nem kellene a mérete és a súlya miatt.
Nem hinném hogy GMSK modulációt szeretne vizsgálni az eddigi írásai alapján, úgyhogy szerintem mezei olcsó szignált keres, már az ára miatt is. De majd ő kijavít ha mégse.
(#) pucuka válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Idézet:
„nem-é hányódik Rádiótestere,vagy PG 20 szignálja”

Idézet a kolléga kéréséből.
Ezt nagyon benézted. Egy rádióteszter az az, amiről írtam. Utána kellet volna nézned, mielőtt nyilatkozol.
A PG20 -at nem ismerem, a leírása alapján hasonló, mint az EMG, csak annyival lehet több, hogy van benne impulzus modulációs lehetőség is. (ha jól értem)
(#) Kera_Will válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Valahol elbeszeltek egymas kozt.
Mik az igenyek, azt kellene tudni.
A ebayos sima dds generatorok reszben jok, mert viszonylag (Q vagy TCXO fuggvenyeben) pontos frekit adnak akar meg modulalhatoak is softverbol valaszthatoan.
Ami hianyossaguk , hogy erzekenyseg meresre nem nagyon alkalmasak, mivel nagy dinamikaju kifujas mentes rf osztojuk nincsen.
A laborsignok pedig jobban teljesitik a minosegibb kovetelmenyeket is.
Persze a hasznalt eszkozoknek lehetnek hibaik , pl leegetett kimeno oszto ... stb.
Következő: »»   11 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem