Fórum témák
» Több friss téma |
1: Nem a megfelelő drivert töltötted le.
2: A win10, vagy 11 már lehet hogy megtalálta, és újabbat, mint amit letöltöttél. 3: Az Nvidia oldaláról töltötted le a geforce drivert, vagy valami drivereket kínáló oldalról? 4: Milyen operációs rendszert használsz? A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2025
Nem a hozzá való, a rendszerednek megfelelő illesztőprogramot töltötted le.
SquareLine StudioHelló! Használja közületek valaki az említett programot? Arduinohoz lehet vele tervezni GUI-t.Elvileg a fejlesztő szerint mennie kell Win7 -en is, de nálam nem indul. Az alábbi redistributablék vannak fent. Mi hiányozhat neki? Ui.: A telepítés az rendben lefut. A program indítása közben dobja a hibát. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2025
A hibakód alapján ez memóriahiba. Olyan helyen próbál kutakodni, amit a rendszer nem enged neki.
Közbe megvan, az 1.5.0 verzió működik, a felettiek már nem, Win7 -en legalább is...
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2025
A crash közvetlen oka a memória-hozzáférés, de ez igazából egy tünet, és akárminek is lehet a tünete. Programhibának is, de annak is, ha valamit nem sikerül betölteni, csak az nincs kezelve a programban (persze végső soron az is egy hiba). És rendesen kiírva sincs (mert jár még hozzá pár paraméter, amiből tovább lehetne következtetni). Leginkább csak a készítője tudná megmondani, mi történt, de szerencsés esetben sokaknál előfordul, és születik megoldás akár kísérletezéssel. De ahogy látom, már nem kell.
Amikor Windows-on dll-ek hiányozhatnak egy programhoz, akkor a "dependency walker"-jellegű programokat lehet használni, amik felderítik a függéseket. Pl.: ez az oldal és ez. A GitHub-on is láttam egyet. Valószínűleg működnek még. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2025
Emellett a process explorer is nagyon hasznos jószág, olyanokat is meg lehet találni vele, amit a dependency walkerrel nem feltétlen. A kettő közt nagy különbség, hogy a process explorer a már futó alkalmazás által indított dolgokat tudja megmutogatni, így láthatod ténylegesen mihez nyúl(na) hozzá.
Meg még akár fizikai memória hiba is lehet, ha többször jön elő és nem csak annak a programnak a használatánál. Azt figyeltem meg, hogy a CPU foglalathoz közelebbi két foglalatban lévő modulok általában jóval nagyobb hőterhelést kapnak mint a tőle távolabbi foglalatokban lévők, így könnyebben történik rajtuk BGA golyó repedés vagy pad felszakadás. Tapasztalataim szerint a legtöbbször javíthatóak, ami ilyen RAM árak mellett jobb alternatíva mint új memóriát venni.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2025
Ai szerint a verzióváltásnál az újabb verziók már Qt6 keretben készülnek, a korábbiak meg Qt5-ben.
Legalább is ez jött ki a végén, így jutottam oda, hogy megpróbálok korábbi verzókat is a programból. A W7 ezek (és az Ai) szerint nem kezeli a Qt6 -ban készült programokat, de a Qt5 -ben készülteket még igen. Tehát az 1.5.0 még megy W7 -en, de az 1.5.1 már nem. Feltételezhetően ott történt a keretrendszer váltás Qt6 -ra, azért nem megy W7 -en. Legalább is az Ai ezt mondta... Aztán ha mégsem így lenne, akkor ő kamuzott, én elhatárolódom. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2025
A procexp csak a már futó processekről, betöltött dll-ekről stb. tud információkat adni, ami más tészta.
Nem hiszem, hogy komoly fejlesztőeszközt érdemes lenne ajánlani, nem egyszerű használni, de a Procmon az (a Filemon-ból és a Regmon-ból összevonva), ami futás közben megmutatja még a keresés folyamatát is, hogy honnan akar egy program betölteni egy dll-t (vagy bármilyen másik rájlt, Registry-bejegyzést stb.). Csakhogy a statikus összerendelések, linkelések ebből nem látszanak, amikor már a program indulásához is szükséges egy-egy dll. Erre írtam, hogy az más tészta.
Egyébként a rendszernek van erre hibadialógusa, amikor nincs meg egy statikusan (pontosabban: implicit) linkelt dll, mivel amikor végigmegy a listán, még nem is fut az adott program. Amikor már futás közben crash történik, az inkább megváltoztatott fejlécű vagy működésű függvényektől szokott lenni ugyanolyan nevű, de újabb (vagy régebbi) dll-ben - az ellen nincs biztosíték. A Qt6-ra való váltás lehet egy ilyen ok, hivatalosan is csak az 5.15-ig volt a Win7 támogatva, megnéztem, bár ennek per pillanat nincs túl sok haszna számomra. Kényszeresség. : -)
Itt viszont találtam egy backportot, amivel a leírás szerint a Qt6-os programok (nagyrészt) futni fognak Windows 7-en (és 8-on, 8.1-en): https://github.com/crystalidea/qt6windows7 Vagyis talán egy frissebb ilyen SquareLine Studio is működhet vele, ami az eredeti probléma volt. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2025
Total Commander ALT+Sziasztok, megőrülök...Eddig Alt+szöveg volt a gyorskeresés, véletlenül Ctrl-t nyomtam, azóta a kiválasztásnál csak a szövegrészt tartalmazó könyvtár nevét és file-okat jeleníti meg, nem oda ugrik a könyvtárszerkezetben, a többi nem látszik (!). 10x átnéztem a setup-ot, gyorskeresés menüt, hááát nem. Most az ALT+alk-ra az Alkatrész-Angyalka-Alkaidaszerződések-Alkudjunkkecskére-kutyafalka stb. könyvtárak és file-ok jelennek csak(!) meg. Hol kell alágyújtani, hogy a kezdőkarakterekre ugorjon, de lássam az egészet? ESC-re persze megmutatja a teljes struktúrát...
Az a Ctrl+S funkció, az gyorsszűrés. A normál gyorskeresésnek az Options / Operations / Quick Search-nél vannak a beállításai, majd megtalálod magyarul is, és szerintem a Ctrl+Alt+betű az alapbeállítás, de lehet, hogy átállítottad (de csak Ctrl-re nem lehet állítani).
ALT+betűk-re oda ugrik, de nem látom a többit (szűr), csak azt az alkönyvtárat/file-t. (tartalmazza vagy csak kezdet, az működik). Pl. ALT+abc=> eddig ABC-re ugrik, alatta ABCD, ABC3 minden stb. Most csak ABC, ABCD, ABC3 többi üres a listában. Valamit elnyomtam CTRL-al, ami arra utasítja, hogy ami nem egyezik, nincs benne a string, rejtse el. Csak hogy mint sokan, tudják a munkájuk struktúráját és tudom, hogy az új kínai megnevezhetetlen nevű gyártó az XYZ alatt volt 2-vel
na, most nem látom, ha nem emlékszem rá pontosan a 16800db pdf-ből Az ALT+string még a nortonból megszokottan maradt...Bal oldal most (ALT+AL), régen (jobb) csak odaugrott az AL...-re, de minden látszott, bal oldalt rejt. Na, a bal oldalit nem tudom hogy csináltam. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2025
Nem frissítetted a tc-t? Régebbi verzió úgy, a frissebb verzió igy működik, úgy emlékszem...
Nem küldted el a lényeges részt... A bekarikázott gomb kapcsolja be/ki a keresés mellé a szűrést is, azt tessék megnyomni. Itt most ki van kapcsolva.
Átok CTRL-S... Köszönöm, ez a megoldás. Nézhettem volna sokáig, mert ez csak már a gyorskeresésnél jelenik meg. Nemhiába, tudni kell bénázni! Még egyszer köszönöm!!!
Total Commander gyorskeresés indítása: Ctrl+Alt+<betű>
Ez rendesen csak a szűrésnek megfelelő dolgokat mutatja az adott mappában. Olvasó hibaAdott kétféle adapter és egy asztali gépből kivett dvd olvasó. Sem a linuxos sem a windowsos gép nem látja. Mi lehet a gond? Az olvasónak nem volt gondja amikor elraktam.
A harmadik átalakító amivel ezeket az olvasóhoz csatlakoztatod mert a manufacturing diag lába (a tápcsatlakozóján a lábak felől nézve jobbról a harmadik) földre van húzva: azt kell megszüntetni.
Port nyitásSziasztok!Szeretnék a torrenhez portot nyitni sikertelen. Rendszer Linux Mint 22.3 Tűzfal nincs bekapcsolva. Az oldal lássa a portot de sajnos azt írja hogy passzív.
S az internet szolgáltatód az milyen? Nem véletlenül NATolt hálózaton csücsülsz?
Ezt mind megcsináltam.
Még mindig passiv vagyok.
Ha a routeredben olvasható és a whatismyip weboldalon olvasható ipcím különbözik akkor felhívhatod a szolgáltatódat hogy adjon (ingyért) publikus ip címet..
routerbe van egy ip de az nem egyezik amit a web oldalak látnak.
bár én mikor kötötem a netet kaptam felhasználó nevet jelszó párost internethez meg a tv hez egyaránt
Még ma hívd fel az ügyfélszolgálatot..
Neked ez nem fog menni. NATolt hálózaton vagy, ott hiába próbálsz portot nyitni.
Aliexpress lassúEstét, nálatok is be van lassulva az aliexpress?Ui.: BUÉK !!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

na, most nem látom, ha nem emlékszem rá pontosan a 16800db pdf-ből
Az ALT+string még a nortonból megszokottan maradt...