Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mindenképpen kell, hogy kicsiben te is láthasd, ami nagyban a másik megjelenítőn megy? Miért nem húzod át az egész VLC-t a másodlagos megjelenítőre és teszed ott teljes képernyőre a tartalmat?
Amúgy a VLC "Hangolás és hatások" ablakának "Videohatások" fülén van "Klónozás" opció, ahol be tudod állítani, hogy hány klónt készítsen az éppen lejátszott videóból. Nálunk egy projektor van a gépre kötve, de mivel nincs mindig bekapcsolva, ezért kép klónozás van beállítva Windowsban, valamint mindig egyszerre csak egyféle dolgot csinálunk rajta.
Igen, a regi tudta ezt, ezert a kérdésem.
De ha te is azt mondod, hogy ez azoknak a tulajdonsaguk volt, a maiaknak nincs ilyen, hát bele kell nyugodnom. Azt megpróbaltam, hogy megduplaztam a VLC-t, de nem tudta azt, amit szeretnék. Hat, akkor így esett.
Mert arra van szüksegem, nem az áthúzásra. Jó magam előtt "mozigépészkedni", az elég kényelmetlen, hogy a hátam mögötti TV-t irányítsam. Plane, ha masik szobában lenne, akkor még kényelmetlenebb
Ezért sem jött be (nekem) a VLC klónozása sem.
Hasonló "mozigépészkedési" okokból vettem egy tenyérnyi miniPC-t, ami a TV mellett kényelmesen elfér, + kapott vezeték néküli egeret. Így nem kell szenvedni a gépészkedéssel, de ha kell megtehetem mert van rajta VNC szerver (nem VLC!!!), amivel másik PC-ről is tudom kényelmesen távirányítani. Filmlejátszásra nem kell nagyon modern PC, akár egy régebbi is megfelel windows7-el. Érdemes többféle lejátszó programot is feltenni, és kipróbálni.
A leg-univerzálisabb legjobban használható, ingyenes programok: MPC-BE Media Player VLC Player SMPlayer Szépen megférnek egymás mellett, és mindegyik tud olyan extrát, amit a többi esetleg nem. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2025
A képet a neten találtam, de ilyesmi PC-t használok én is, ezeknek már nem horror az ára használtan, és ezek a HP minigépek hamarabb avulnak el minthogy tönkremennének.
Nálunk erre elég a set-top-box, meg a rádugott HDD (mindigtv).
Szia!
Smart TV-d van? Akkor szerintem a legegyszerűbb a Windows-ban a Windows Media Player-ben az adatfolyam bekapcsolása, majd a mappa megosztása, amiben a filmek vannak. Én így használom. ( a régi windows media player-t kell megnyitni! Win11-ben is megvan! Tálcán a keresőbe beírva a legegyszerűbb.) Utána a PC-t elindítva pár perc múlva a tv-n megjelenik a bemenetek listájában a PC, mint mediaszerver. ( nálam a képen Szoba-PC a neve, nálad a te PC-d neve lesz látható.) Pár perc kell, míg a windows elindítja az alkalmazást. Csatoltam képet. Nekem LG tv van, de gondolom másikon is működik. Utána a tv távirányítójával kiválasztható a videó mappa, majd a PC-n lévő mappa neve, de ezt látod úgyis. Egyszerűen a play gombbal indul a film. Én a monitort be sem szokom kapcsolni, csak benyomom a PC-t. A tv csak wifi-vel van a neten( routeren), a PC kábellel. Közben a PC-n bármi mást is csinálhatsz, a tv-n megy a film a hálózaton keresztül. Üdv! Tomi Ja és ezt a PC-t direkt erre használom. Erre töltöm le a filmeket torrentről. Nem is egy csúcsgép. Egy integrált processzoros alaplap van benne, egy Asrock J3160. ( kis fogyasztás!!! ) Win10, 8G RAM, de szerintem 4-el is elmenne. Meg egy nagy HDD a filmeknek. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2025
Ott elég ahol van ilyesmi, de nálam nincs set-top-box, és egyáltalán nem nézek tv műsorokat. A TV-be épített médialejátszót is használhatnám, mert az itthoni mini szervert felismeri, és képes róla lejátszani a wifin keresztül is - ahhoz gyakorlatilag semmi sem kell. Viszont egy kis PC sokkal univerzálisabb, a korábban belinkelt szoftverek mindent le tudnak játszani, soha nincsenek kompatibilitási gondok, stb... és persze arra is jó, hogy mondjuk ránézzek a fórumra anélkül, hogy az asztali PC-t bekapcsolnám
Egy rövid gugli keresés után a VLC fekete képernyő dologról kiderült, hogy egy gyakori bug, ami az Nvidia RTX kártyákkal fordul elő. A videókimeneti eszközt át kell állítani Direct3D11-ről és onnantól működik is. Kipróbáltam Direct3D9 és OpenGL kimenettel is, mindkettővel megjelennek a klónok.
Mondjuk eddig egyetlen hátrányának azt látom, hogy ezeket a klónablakokat nem rakja teljes képernyőre, az ablak felső menüsávja teljes ablakméreten is látszik.
Kicsit játszottam még a dologgal és kiderült pár turpisság. Én a 3-as verziót használom, ebben nem lehet a klónképernyőket teljes képernyőssé tenni, csak teljes méretű ablakra rakni. Ha átkattintom, hogy az ablaknak "ne legyen dekorációja" akkor nem jelenik meg az ablakkeret, viszont ekkor átméretezni se hagyja magát. Megpróbáltam a borderlessgaming eszközzel teljes képernyőssé tenni, ami majdnem jó is volt, csakhogy az meg rosszul számol, így nem jó méretűvé teszi az ablakot, hiába lesz teljes képernyős (ezt a bugot meg is írtam nekik, ha javítva lesz, akkor ez lesz a járható út a VLC-vel).
Valahol írták, hogy a korábbi VLC verzió tudta a teljes képernyős módot klónozott képnél is, ezért kipróbáltam egy 2-es verziót és egy 1-es verziót is. Nos az eredmény az lett, hogy valóban a 2-es verziótól kezdve nem tudja teljes képernyőssé tenni a klónozott ablakot, nem működik az "F" gomb, az 1-es verzióban viszont még igen. Csakhogy itt meg az összes ablakra vonatkozik ám ez a gomb (és a dupplakattintás ugyanúgy), nem csak arra, amit a második monitorra tettem. Viszont kipróbáltam az OBS studio mit tud, hátha... Na ezzel meg lehet oldani, amit eredetileg szs szeretett volna. Médiaforrásként ki kell választani a lejátszani kívánt filmet, majd azt ki lehet küldeni a második monitorra, az OBS studio ablakát meg lehet "mindig felül" módba tenni. Mondjuk még ez se az igazi, mert egy kevés felesleges sallang lesz az elsődleges ablakon, de közben a második képernyőn rendben megy a film.
A VLC-t próbáltam tegnap, ugyanaz végeredménnyel..
Ezt az OBS-t megpróbálom majd, ígéretes. Köszönöm. Nem tudom mikor, holnap is dolgozom... A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2025
Van SMARTTV, bár ez nem pont az, mint amire vágytam, de jó ötlet végülis.
Köszönöm.
Ennek cssk utánanézni tudok -majd...
Jó tanács, de egyelőre a saját, meglévő eszközeim használnám, ha tudom erre ![]() Köszönöm.
Szerintem egyszerű, működik, nem kell hozzá külön program, alapból benne van a windows-ban. Csatoltam képet, hogy tudod a műsortárhoz csatolni a megosztani kívánt mappát ( pl: video ). ( elég a mappát, nem kell külön a filmeket! ) Később, ha még másolsz/töltesz le filmeket a mappába, nem kell újra hozzáadni, automatikusan frissül a tartalma.
Számítógép programKeresek egy nagyon régi számítógépes programot. Kb 30-35 ével ezelőtt találkoztam vele(basszus de régen) és egy teknőst kellett irányítani és rajzolni lehetett vele. Persze angolul. Esetleg valakinek ismerős lehet ez a program megvan még? Némi retró hangulat jött rám egy jó adag nosztalgiával.
Ez a "Comenius Logo" lesz.
Kb 4 Mb. Mellékeljem ide?
Az Imagine Logo "csak" kb. húsz éves...
Így utólag rájöttem, hogy a Comeniusra gondoltam én is, csak annyi jutott eszembe, hogy "Logo", és ez hasonlított rá.
Köszi ez lesz az
Király vagy. Na megyek is szenvedni hátha a win11 indul a breki.
Szerintem az Imagine Logo az a Comenius újabb változata, Most a Python Turtle a menő...
Örülök, mert már kezd hatni az altató, és így kidőlés előtt még lehetett egy jó cselekedetem!
jó éjszakát akkor
Na már csak egy win95 kell beszerezni Hu de rég volt az is. De ez már csak az újévben fog menni mert holnaptól hajtás lesz.
Ha a nagyon régi verziót akarod működésre bírni Win11-en, akkor "DOSBox", abban tudok segíteni, ha szeretnéd.
A C. Logo az talán még Windows 7 alatt is fut, de XP-vel biztosan megy. (Már ha emiatt akarsz Win 95-öt.)
Hát, örültem az ötletnek, kipróbaltam.
-Pozitív: nem okvetlen kell hozza külső hangdzóró, a TV hangszórója megy a film alatt (nem a legjobb hang, de van) -Negatív: igy a mappákat szétbontja, rohadt nehéz egy sorozatot (pl Mezga) lejátszani (lásd képet alul) Gagyi ez a megoldás ehhez a dologhoz... Ezt fentebbi a két mondatot felülírtam. Ui: nem is annyira, csak én voltam mulya hozzá. Mar megtalálom a mappákat. Mégiscsak jó lesz ez! A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2026
Mondjuk, egyelőre belefutottam, hogy a "fájl nem támogatott..."
Na, majd később, elfogyott a türelmem mára. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2026
Sajnos ki kell tapasztalnod, hogy melyik formátumokat eszi meg a tévéd, ha így használod. Aztán mehet az erőforrásrááldozás, amíg szépen átkonvertálgatod, amit kell
|
Bejelentkezés
Hirdetés |