Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Búgó Orion 115AÜdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni egy Orion 115A (kettő "gombos") rádió életre keltésében. Odáig eljutottam, hogy kicseréltem 3 db 0.1μF és 2 db 2000 pF (750V-) szűrőkondenzátort, valamint az egy házban lévő 50+50 μF /350V-os kondenzátorokat, viszont a rádió továbbra is búg. A rádióban UCH21 és UF21 csövek vannak. Láthatóan fűtenek a csövek. Találtam még 2 db 180 pF kondenzátort, viszont arra nem találtam cseredarabot egyenlőre. Esetlegesen van-e valakinek ötlete, hogy merre érdemes elindulnom? A válaszokat előre is hálásan köszönöm! Mellékelek egy videót, igazából vételi lehetőségből ez a zajosabb, a másik állásában a rádió mintha sisteregne (mint amikor nincsen FM sávon adás).
Szia! Tipp: valamelyik cső fűtés-katód zárlatos vagy szivárog.
A hanganyagból mintha az AM sávon szokásos szünetmentes tápok és egyebek zúgását hallanám.
signal 402 rádió óraÜdv! Signal 402 kisrádióba keresek működő óraszerkezetet. Annak idején ezt önállóan is lehetett kapni még idehaza is.
Egy olcso vekkerből könnyebb kiszerelni. Az eredeti mutatok tőbbnyire passzolnak a tengelyekre.
Ezt a csajt szoktam nézni öregebb billentyüs hangszereket ujit fel, némelyiket igen jol, habár sok munkafogása nagyon primitivnek tünik, de a türelme meg tudása van ilyen cuccok rendbetételéhez.
Hangszer felujitás.
Az lehet, de a Signal-t be lehet állítani, hogy időre bekapcsolja a rádiót.
![]() Olcsó vekkerre cérnát kötöttem, az húzta meg a mikrokapcsolót, úgy ébresztett a rádió.
Ezt még a mezei elektromos vekkerek is tudjàk igaz azok a csengőt kapcsolják. . A mechanikusba esetleg egy mikrokapcsolot kell beépiteni.
Csak kettő van benne, ami kevesebb mint a *** RTLben, és azért még fizetni is kell.
A hozzászólás módosítva: Sze, 4:53
Moderátor által szerkesztve
Ha meg PC-vel, akkor is van számtalan megoldás!
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:06
Az első percben is több volt 2-nél, de nálam az első,- második után "megszakad", bármi legyen az.
TV-ről nem tudok nyilatkozni, mert nálam nem is létezik régóta. Direkt számoltam, de úgy 8-9 indítás és vagy 6 féle reklám; ledobtam. Nem jutottam túl a 2. szakaszon. A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:20
Kérjük, a témához nem tartozó, TV nézési szokásokat kitárgyaló posztokat mellőzni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |