Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   587 / 587
(#) gumicukor hozzászólása Jan 1, 2026 / 1

Búgó Orion 115A

Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni egy Orion 115A (kettő "gombos") rádió életre keltésében. Odáig eljutottam, hogy kicseréltem 3 db 0.1μF és 2 db 2000 pF (750V-) szűrőkondenzátort, valamint az egy házban lévő 50+50 μF /350V-os kondenzátorokat, viszont a rádió továbbra is búg. A rádióban UCH21 és UF21 csövek vannak. Láthatóan fűtenek a csövek. Találtam még 2 db 180 pF kondenzátort, viszont arra nem találtam cseredarabot egyenlőre. Esetlegesen van-e valakinek ötlete, hogy merre érdemes elindulnom? A válaszokat előre is hálásan köszönöm! Mellékelek egy videót, igazából vételi lehetőségből ez a zajosabb, a másik állásában a rádió mintha sisteregne (mint amikor nincsen FM sávon adás).
(#) kadarist válasza gumicukor hozzászólására (») Jan 1, 2026 / 1

Szia! Tipp: valamelyik cső fűtés-katód zárlatos vagy szivárog.
(#) em válasza gumicukor hozzászólására (») Pé, 21:04 / 1

A hanganyagból mintha az AM sávon szokásos szünetmentes tápok és egyebek zúgását hallanám.
(#) Fantasy hozzászólása Szo, 21:58 / 1

signal 402 rádió óra

Üdv! Signal 402 kisrádióba keresek működő óraszerkezetet. Annak idején ezt önállóan is lehetett kapni még idehaza is.
(#) Massawa válasza Fantasy hozzászólására (») Kedd, 14:17 /

Egy olcso vekkerből könnyebb kiszerelni. Az eredeti mutatok tőbbnyire passzolnak a tengelyekre.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 14:21 /

Ezt a csajt szoktam nézni öregebb billentyüs hangszereket ujit fel, némelyiket igen jol, habár sok munkafogása nagyon primitivnek tünik, de a türelme meg tudása van ilyen cuccok rendbetételéhez.

Hangszer felujitás.
(#) granpa válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 15:09 /

Ügyes, de a reklámok miatt nézhetetlen.
(#) erbe válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 16:03 /

Az lehet, de a Signal-t be lehet állítani, hogy időre bekapcsolja a rádiót.
Olcsó vekkerre cérnát kötöttem, az húzta meg a mikrokapcsolót, úgy ébresztett a rádió.
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Kedd, 17:34 /

Brave ha mobilról néznéd.
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Kedd, 18:07 /

Ezt még a mezei elektromos vekkerek is tudjàk igaz azok a csengőt kapcsolják. . A mechanikusba esetleg egy mikrokapcsolot kell beépiteni.
(#) Massawa válasza granpa hozzászólására (») Kedd, 18:07 /

Csak kettő van benne, ami kevesebb mint a *** RTLben, és azért még fizetni is kell.
A hozzászólás módosítva: Sze, 4:53
Moderátor által szerkesztve
(#) uniman válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 19:04 /

A reklámért igen, kell (a megrendelőnek)...a TV nézőnek NEM! Te hol élsz?
(#) uniman válasza jani1987 hozzászólására (») Kedd, 19:05 /

Ha meg PC-vel, akkor is van számtalan megoldás!
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:06
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Kedd, 19:08 /

Telefonról semmit.
(#) granpa válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 19:13 /

Az első percben is több volt 2-nél, de nálam az első,- második után "megszakad", bármi legyen az.
TV-ről nem tudok nyilatkozni, mert nálam nem is létezik régóta.
Direkt számoltam, de úgy 8-9 indítás és vagy 6 féle reklám; ledobtam. Nem jutottam túl a 2. szakaszon.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:20
(#) Moderátor hozzászólása Sze, 4:54

Kérjük, a témához nem tartozó, TV nézési szokásokat kitárgyaló posztokat mellőzni!
(#) atis76 hozzászólása Sze, 5:29 /

Kékes tv diszkeret

Tb 631 kékes tvhez keresek képernyő köré diszkeretet.
Felújítandó példányról sajnos hiányzik.
Következő: »»   587 / 587
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem