Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Nézd meg ezt a bejegyzést (2015 február 16. 16:56). Használd a fordítót.
A hozzászólás módosítva: Csü, 17:36
Köszönöm majd hétvégén csinálok vele valamit.Azt próbáltam hogy kikapcsoltam a fűtés funkciót csak melegvíz -nél próbáltam úgy jó .Nem villog bármikor elzárom a csapot csak ha a fűtéssel együtt.
Ariston Premium Class 24 magas fűtés vízhőfokVan egy Ariston Premium Class 24 kazánunk, már öreg, de működik. Hosszú évek óta külső hőmérséklet érzékelővel használjuk, és szobai termosztáttal. A múlt héten, vagy talán karácsonykor is már az tűnt fel, hogy tűz forró a radiátor. Lemezradiátoraink vannak rézcsővel, pár helyen 5 rétegűvel, egyedül a WC és előtere padlófűtés, nincs hozzá külön hőcserélő, szinte el is volt zárva, most már teljesen elzártam. Minden beállításból a gyári van, a görbe így az 1_5-ös...elég meredek és külső mínuszok esetén igen magasra szökhet a vízhőfok. De eddig nem vettük ezt észre, most sem a -14foknál volt ez először, hanem jóval korábban...nem értem. Reggel előkaptam a kis papírom és átraktam a görbét 1_2-re és van egy max vízhőfok korlát menüpont, azt a gyári 82 fokról 62 fokra állítottam. A 2 tartományból a magasabb él természetesen.A megszokottnál alacsonyabb külső átlaghőmérséklet okozhatta a forró radiátort, akkor is, ha nincs kint erős mínusz és a görbe szerint nem kellett volna?
Gyanítom hogy valami keringetési zavar lehet mert a melegvíz sem meleg.Eddig 60 fokos volt most meg éppen kézlangyos 40 fok lehet.Hőcserélőket holnap kiszedem lehet telenyomta szutyokkal a rendszerből.Mi lehet ami még eldugulhat? Szivattyú jól működik.
Annyi fejlemény van, hogy hazaérve rendben volt a ház hőmérséklete ezekkel a módosított beállításokkal. Amikor bekapcsol a kazán és felmelegíti a fűtőrendszer vizét, ugyanúgy forrónak érzem a csöveket, radiátorokat. Nem hagyott nyugodni, elővettem az infra hőmérőt és 53°C-nál nem tudtam többet mérni a lapradiátor felső sarkán, ahol belép a víz. Létezik, hogy ezt érzem tűzforrónak? Eddig miért nem...? Megannyi dilemma.
Megtennéd, hogy küldesz egy burkolat nélküli képet a kazánról ahol jól látszanak (kivehetőek) a blokkok kapcsolatai egymással és írj egy pontos típusszámot. VU vagy VUW 240 ....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |