Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   447 / 447
(#) tothgyula válasza Johnycorp hozzászólására (») Kedd, 10:04 /

Segítségeteket kérem egy mágneskapcsoló(finder22.64.0.230.4310 installációs 4záró 230V/ AC behúzóval)beszerzéséhez,1db. előrefizetéssel,házhozszállítással.
Jan 05-én már egy bolttól megrendeltem,kosárba.Válaszként azt írták,hogy 1napon belül küldik a díjbekérőt.Máig nem küldték.E-mailt is írtam,nem kaptam választ.Lehet,hogy a mostoha időjárás miatt nem foglalkoznak kiszállítással? Hol érdemes ezt a tipust keresni,az ára is megfelelő lenne,huszonezer Ft. Köszönöm.
(#) elektrorudi válasza tothgyula hozzászólására (») Kedd, 14:57 /

Addig nincs baj, amíg nem kértek díjbekérőt és nem fizettél.
Én a Daniella-nál szoktam erősáramú cuccokat venni. Igaz, nem postán rendelem, inkább elsétálok valamelyik közeli üzletükbe. Úgy látom, a keresett termékből több darabjuk is van valamelyik üzletükben. Viszont drágább: br. 32eFt.
Vagy, ha engednél a minőségből akkor Bővebben: Link
(#) tothgyula válasza elektrorudi hozzászólására (») Kedd, 17:15 /

Köszönöm a választ. Ez a szigetelési feszültség kevésnek tűnik.Előtte DIL 2-22 (30kW) volt beépítve,ami 35évet bírt.Így 63A-es tipusban gondolkodom.
(#) elektroncso válasza tothgyula hozzászólására (») Kedd, 17:38 /

Milyen jellegű a terhelés amit kapcsolna? Csak mert ez az installációs kontaktor nem biztos hogy a legjobb választás. Ezeket tipikusan világítás és elektromos fűtés kapcsolására tervezték, a régi DIL-ed AC-3-ban tudta a 30kW-ot, míg az általad kinézett Finder AC-3-ban csak 15kW-ot tud, vagyis a felét. Ha ez elég akkor jó, ha nem akkor viszont valami rendes ipari mágneskapcsoló kéne a helyére ami AC-3 terhelésre is tudja a 30kW-ot.
Bár a régi DIL is még kapható, bár az ára, na az nem szép.

Mit értesz az alatt, hogy a szigetelési fesz. kevésnek tűnik? Az Elko-EP 440V névl. feszültségű és a Finder is.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:41
(#) elektrorudi válasza tothgyula hozzászólására (») Kedd, 18:54 /

Csatlakozom elektroncso véleményéhez. Nem írtál felhasznállási területet. A szigetelési feszültség dolgot hagyjuk.
Ha a DIL 2-22 csak 35 évet bírt, akkor egy "63 Amperes" moduláris mégneskapcsoló élettartama hetekben lesz mérhető. Szép-szép, sorba illeszthető, meg minden, de a fizikát nem lehet megerőszakolni. Kell az eredeti méret.
Az előző munkahelyem, a karbantartók, hetente cserélték az egyik plázában a 63A-es Schneider moduláris mágneskapcsolókat. Aztán kérték, hogy nézzem már meg, mi lehet a baj? (Akkor még hagyományos fénycsöves lápákat kapcsoltak vele). Meg kellett nézni az adalapot, és a lámpák darabszámát+teljesítményét. Végül DIL márneskapcsoló lett beépítve.
(#) tothgyula válasza elektroncso hozzászólására (») Sze, 12:17 /

Az Elko-EP adatlapján látom a névleges szigetelési feszültségetUi)440V. Tehát akkor ez nem a vizsgáló feszültség,mert úgy tudom,hogy az 2kV.
Fűtést (750W-os régi samott fűtőbetéteket) kapcsol naponta 5-10 alkalommal. Most kétfelé veszem a terhelést 2db. mágneskapcsolóval,így max. 15kW jut egy kapcsolóra. Akkor mostmár az AC3-as üzemnek megfelelőt kell választanom,ha jól értem. Köszönöm.
(#) elektroncso válasza tothgyula hozzászólására (») Sze, 14:51 /

Az Elko-Ep adatlapján ott van a villamos szilárdság ami 4kV.
Az AC-3 induktív fogyasztókat jelent, a rezisztív fogyasztók jele AC-1. Tehát ha csak fűtőszálat kapcsol akkor az AC-1 paramétert kell nézni. Ha a VS463 típust nézed meg akkor az AC-1-ben 400V-on (3fázis) 40kW-ot tud kapcsolni míg AC-3-ban csak 15kW-ot.
Most telefonról vagyok nem tudom belinkelni a táblázatot amiben fel van sorolva hogy melyik AC ill. DC paraméter milyen terhelő kategóriát jelent.
A hozzászólás módosítva: Sze, 14:53
Következő: »»   447 / 447
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem