Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1191 / 1192
(#) Suba53 válasza Massawa hozzászólására (») Pé, 10:22 /

Ha van SATA port a gépedben, akkor bármelyik mostanában kapható belső optikai meghajtó jó.
Ha nincs SATA port, akkor csak régi IDE csatlakozós optikai egység jó direktben.
Vagy lehet kapni olyan kis adaptert, amivel IDE portra lehet csatlakoztatni SATA eszközöket.
És ha a tápegységnek nincs SATA táp vezetéke, akkor meg vannak kis illesztő MOLEX-SATA kábelek.
A hozzászólás módosítva: Pé, 10:26
(#) Doky586 válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 10:22 /

Ez itt a pontos hivatalos ár.
(#) Suba53 válasza Doky586 hozzászólására (») Pé, 10:30 /

Annak is elment az esze, aki ennyit hajlandó fizetni egy tizedennyiért megvehető érvényes licencre.
Vagy az állami szervek ennyiért kapják a win11 pro-t a "kiválasztott" beszállítóktól?
(#) pipi válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 10:51 /

Új géppel az oem pro 30 alatt van kb
(#) Massawa válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 12:20 /

Kösz!

Van benne SATA, csak meg kell néznem, hogy van-e felesleges mert erösen ki van tömve a gép (3 belsö HDD, 10 USB, egy speciális FW port kamerához, 2 monitor) és már raplizik. Két monitorral már el sem indul, eggyel még megy. El kell vinnem szervizbe.
Majd a szakiknál megbeszélem, nem akarok ilyesmivel nagyon foglalkozni.
A hozzászólás módosítva: Pé, 12:26
(#) Régi motoros válasza Massawa hozzászólására (») Pé, 14:27 /

Már hogy ne tudnál? Azért van a típusszám. Utána meg a zinternet típusszám alapján megmondja.

Ui.: De amúgy ahol sekélyes az eszközről megosztott információ, onnan alapból nem veszünk.
Egyébként meg, azért létezik telefonos (vagy e-mailes) segítség is, végszükség esetében.
A hozzászólás módosítva: Pé, 14:30
(#) Massawa válasza Régi motoros hozzászólására (») Pé, 14:41 /

Kösz már találtam, de megbeszélem elöbb a mühellyel, mert akkor renbe is tetem a gépet.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Szo, 11:24 1 /

Természetesen elláttam Avast-tal, az nem zavar bele semmibe. Tulajdonképpen az volt, hogy aktiválnom kellett a rendszert ‒ mert addig nem lehet testreszabni ‒, a Defender egy rendszer újraindítást követően nyakon vágta azt, amit a rendszer aktiválási metódusom elintézett, így volt bosszúságom tegnapelőtt és mivel nem jutottam vele semmire, így végül kiradíroztam a Defender-t a rendszerből ‒ ha "radikálisnak" kell lenni, akkor az is leszek. (Nem érdekel, hogy mennyire jó az MS saját beépített cucca, ha keresztbe tesz nekem.)
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Szo, 11:30 /

Egyelőre az a tapasztalatom ezzel a "Tiny 10" rendszerrel, hogy valamiért az LCD-vel nem tud kommunikálni fényerő állításhoz és a felhasználói ikonomat nem állítja be, mikor betallózom a képet, amúgy végül még a trackpad szoftverét is sikerült működésre bírnom. Firefox böngészővel YouTube kissé döcögős, de nem lehetetlen és/vagy élvezhetetlen.
(#) pipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 11:32 / 2

Tehetted volna a kivételek közé, ha tuti tiszta. Előbb utóbb az avast is fúj rá, ha nem teszed. Amióta apróért vehető win és office licenszkód, én megveszem, nem kell meditálni vajon futtat-e valami csoda dolgot a háttérben az aktivátor
(#) Udvari Zsombor válasza pipi hozzászólására (») Szo, 11:36 /

Hiába tettem kivételek közé, addigra a Defender piszkálódása sajnos megtette a negatív hatását, így "radikálisnak" kellett lennem. Az asztali gépemen is régóta így van és az Avast nem szokta bántani.
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 13:45 /

Utána olvastam annak a tiny 10-nek, nem nagyon ajánlják senkinek hogy letöltse és telepítse. Az aktiváláshoz meg nem kell semmit telepíteni, meg lehet oldani máshogy is csak utána kell olvasni, és akkor nem fog rá nyöszörögni a defender.
Az mondjuk biztos, hogy egy régebbi laptopon a w8-hoz képest a w10 látványosan lassabb lesz, azon meg máshogy nem nagyon lehet segíteni mint egy ssd-vel.
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 17:51 /

Ja, hogy a defender megfogta az aktivátort? S az fel sem merült benned, hogy ezt nem véletlenül tette?
Maradjunk annyiban, hogy magadnak köszönheted az orális élvezetet. A mai világban, amikor gombokért kapsz legálisan kulcsot, akkor meg is érdemled, ha szívsz mindenféle aktivátoros hülyeséggel. Utána viszont ne lepődj meg, ha valami nem egészen úgy működik, ahogy kellene, esetleg valami nem kívánatos szemét is rátelepszik a gépedre.
A vicc az egészben, hogy egyszer megveszed egy fagyi áráért, s utána azon a gépen már nem kell aggódnod, aktiválva marad. Szimplán nem értem, hogy miért szórakozik még mindig valaki ilyen hülyeséggel és teszi ki magát a veszélynek önként.
(#) Gombszem válasza bbb hozzászólására (») Szo, 18:12 /

Idézet:
„Szimplán nem értem, hogy miért szórakozik még mindig valaki ilyen hülyeséggel”

Van olyan aktivátor nevű program, ami nem csak aktivál. Talán ezért használják. Van amikor meg sem lehet venni a licencet, mert csak vállalati van.
Mellesleg van olyan aktivátor, amit a linkjével kell futtatni, így a Defender nem fogja meg.

Nyilván erre is lesz egy kerek válaszod.
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») Szo, 18:26 / 1

Kérlek áruld el, mikor nem lehet megvenni a windows licencet, mert csak vállalati van? S mit tud az a változat, amit a megvehető nem, s mégis szükség van rá? Komolyan kérdezem.
Ha felmegy az árukeresőre, akkor valóban gombokért (most rákeresve 2000Ft) kap win10pro licencet, így tényleg értelmetlennek látom ezt a hercehurcát.

Nyilván el kell kezdeni személyeskedni, ha nem tetszik, amit ír az ember.
(#) Gombszem válasza bbb hozzászólására (») Vas, 7:35 1 /

How to Acquire a Windows 10 and 11 IoT Enterprise License:
Unlike consumer versions of Windows, you cannot purchase these licenses directly through the Microsoft Store.
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») Vas, 8:08 /

Sejtettem, hogy az IoT verzióval jössz. Az IoT eleve nem otthoni változat, hanem arra lett kitalálva, hogy pl. POS terminálokra kerüljön. Ez a változat eleve csak komplett eszközzel együtt kerülhet értékesítésre, nem arra lett kitalálva, hogy magadnak otthon telepítgesd. Support is úgy jár hozzá, ahogy a normál változatokhoz nem, azaz direkt MS kontaktot kapsz mellé (amíg fizeted a díját), nem csak fórumokon kérdezgethetsz. Vagy még az LTSC-re gondolsz, amit szintén nagyvállalatoknak árultak és nem otthoni felhasználásra, tehát szintén csak kalózkodott kulcsok forognak közkézen?

Az egész felvetés arról szól, hogy a normális, otthoni felhasználásra szánt windows változatokat minek kell kalózkodni, amikor olcsón lehet legális kulcsokhoz jutni. Nem pedig arról, hogy a magánembernek nem kiadott változatokhoz hogyan és miért lopjon valaki magának aktiváló szkriptet/kulcsot.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Vas, 10:13 /

Maradjunk annyiban, hogy az Avast nem fogja meg azt, amit az aktivátor elintézett, szóval legalább így nyugi van.
(#) Udvari Zsombor válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 10:32 /

Hát, eredetileg csak Win7, Win8 és Win8.1 driverei vannak hivatalosan (a Lenovo oldalán) a laptopnak 2012-2014-ből, erre én jövök a Win10-zel, így csoda, hogy csak egy felkiáltójeles eszköz van az eszközkezelőben (lásd: kép) ami még megoldásra vár ‒ lehet, hogy emiatt nem tudom a fényerőt állítani?
(#) Suba53 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 11:12 /

Valószínű, hogy nem emiatt. Amúgy, ha kimásolod ezt a hardver azonosítót, és beírod egy böngészőbe, nagy valószínűséggel fog találni megfelelő drivert.

Csak a win10 alól nem tudsz fényerőt állítani, vagy billentyűzetről sem?

De ha már aktiváltad rendesen a win10-et, utána simán újratelepíthetsz rá egy az MS oldaláról letöltött legfrissebb win10 csomagot, és az lehet hogy megoldja a problémádat.

Ennél olcsóbbat nem nagyon lehet találni.
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:15
(#) Régi motoros válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 12:05 /

Ha HWID alapján nem találsz hozzá kimondottan W10 drivert, megpróbálhatod megetetni vele a 8-hoz valót is.
Általában a 10 megeszi a 8 drivereket is. Kivételek persze mindig vannak.
Az eszközkezelőben a frissítés gombbal kerestesd meg az adott mappában a letöltött drivert,
és tallózd be neki az *.inf fájlt.
(#) Udvari Zsombor válasza Suba53 hozzászólására (») Vas, 12:07 /

Azt mutatja, mikor állítom a fényerőt, de az LCD nem reagál rá ‒ a gyári Win8-ban működik, itt nem.
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 12:27 /

Az USB2.0-CRW, mint a nevében is benne van: a Card Reader Writer (Realtek, emlékeim szerint).
(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Vas, 12:29 /

Az tényleg lehet, hogy az, azt még nem próbáltam. Viszont vajon mitől nem megy a fényerő állítás?
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 12:32 /

Konkrétan nem tudom, de valószínűleg inkompatibilis driver miatt.

Most az ugrott be, hogy lehet, hogy a kártyaolvasó Ricoh.
(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Vas, 18:12 /

Az valójában nem annyira fontos, inkább a fényerő állíthatósággal kellene valamit kezdeni. Elvileg a grafika drivereit is feltettem, de ez mégse javult meg.
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 19:15 / 3

Használj napszemüveget, az leveszi a fényerőt!
(#) Gombszem hozzászólása 8:01 /

Megjelenés a Windows-ban

Jól látható a Windows evolúciója, ahogy egyre sz@rabb lesz a láthatóság.
Konkrétan a Total Commander-ben a Mappaszinkronizálás > Látható elemek ikoncsoporton a nyilak láthatósága. Eltűnik a megkülönböztető árnyalat, a Win11-nél már a fejléc is fehér. Erre büszke lehet a Microsoft. Tudok valami megoldást, hogy megint látható legyen? Minden személyes beállítást kipróbáltam, hiába.

A képek sorban: WinXP, Win7, Win10, Win11.
(#) Massawa válasza Gombszem hozzászólására (») 9:02 /

Ettöl van rosszabb is a Corel Draw fejlécei W11 alatt teljesen eltünnek csak akkor jelennek meg ha odahuzod a cursort. Eddig a Corel emberei sem tudtak vele semmit kezdeni.
(#) majkimester válasza Gombszem hozzászólására (») 9:53 /

Milyen TC verzió? Nálam 11.03 Win11-en így néz ki.
Világoskékkel kiemelve a benyomott gomb, a simán meg semmi háttér/keret.

tc.png

Következő: »»   1191 / 1192
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem