Fórum témák
» Több friss téma |
TC verzió: 9.22. De próbáltam újabbakkal is, ugyanolyan. Nem függ a verziótól, csak a Win szerencsétlen beállításától, ami nem állítható. Legalább is nekem nem sikerült.
Fehér alapon világos kék. Mennyi esze van annak, aki ilyet tervez? Én azt szeretném, hogy olyan egyértelműen különbözőek legyenek, mint a Win7-nél volt. A szemem már nem a régi, és meresztgetni kell, mert alig van különbség a be/kikapcsolt között. És ha tévedek, nagyon mást csinál a TC.
Melyik Corel Draw verzió csinálja ezt? Nekem még a X3 verzió van meg (lassan 16 éve, hogy megvettem), abban ilyet nem tapasztaltam. Persze az meg csak 32bites, így a CDR és CPT fájlok miniatűrje ikonként nem jelenik meg a rendszerben, de ahhoz már hozzászoktam rég
![]() @Gombszem: kompatibilitási módban próbáltad már indítani, hogy a vizuális effekteket letiltva hogyan néz ki?
Nekem a vett X5- s csinálja. A baj az, hogy több gépen használom, és csak a W10-n van gond vele.
Esetleg windows beállításokban más színű témát választva sem jó?
Nézegettek a windows beállításokat, csak egy accent color-t lehet állítani, de azzal nem módosul csak a fejléc színe.
Gobszemnél a Win7-es classic téma, az Aero nem így nézett ki, ott is kékesek voltak a gombok, lehet a TC color beállításai alatt állítható a színe, de elsőre nem találtam. Gombszem Win11-es képénél is szögletes az ablakkeret, ami szintén nem az alapértelmezett Win11 téma, mert ott lekerekített. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2026
A csatolt képen látszik, hogy az ablak kerete is látható tud lenni, ill. a caption-je is színesre tud váltani, ha aktív. Nem emlékszem, hogyan csináltam, de az Interneten biztosan megvan (friss Win11). Korábban volt egy kapcsoló, amivel be lehetett kapcsolni, hogy az aktív ablakok fejlécei az accent színét kapják, akkor nem maradtak fehérek (ill. nálam, sötét témánál sötétszürkék vagy tán feketék). Amit egyébként manuálisra és a régebbi jellegzetes kék színárnyalatra állítottam nosztalgiából...
Két dolog: egy ablak eredeti fejlécét bármelyik program el tudja rejteni és másikat tud rajzolni helyette, pl. mikor menüt és tabokat is tartalmaznak. Ilyesmi az új Notepad és Explorer is - csak a kék keret működik rajtuk-velük, a kék aktív caption nem, vagy nem kutattam még fel. A másik, hogy a kerekítés is egy utólagos trükk a rendszerben, ami nem működik minden programon. Olyan esetben hatástalan, amikor nagyon egyedi módon rajzolja meg egy program a saját ablakát - de ez azért viszonylag ritka. Egyelőre sok (csak nem elég) beállítási lehetőséget megtartottak a Registry-ben, de semmi sem garantálja, hogy maradnak is. Én pl. azt utálom, hogy nem lehet a SysTray-en az ikonokat globálisan engedélyezni, csak egyesével, ami hátráltat. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2026
Idézet: „egy ablak eredeti fejlécét bármelyik program el tudja rejteni és másikat tud rajzolni helyette, pl. mikor menüt és tabokat is tartalmaznak.” Ezt magam is használom a MyElecParts-nál. A Windows-ban definiált accent color jelenleg nem működik vele, de biztos meg lehetne csinálni, nem jártam utána. Az egésznek a célja nálam az egységes kinézet. Mindegy, hogy Win7 classic vagy aero vagy Win10 vagy Win11, az ablak ugyanúgy néz ki. Kivétel ez alól a sarkok, mert azt így is lekerekíti a W11.
Köszi, jó ötlet volt, eddig nem próbáltam. Sajnos ugyanolyan.
Nem sok lehetőség van, de azt mind végigpróbáltam.
Megvan a megoldás. Az, hogy nem lehet megoldani.
![]() Beszéltem a ChatGPT-vel, ez írta: Idézet: „Ez nem Téma, vagy Beállítás hiba, hanem a Windows grafikus alrendszerében egy vizuális visszafejlődés, nem a TC hibája, hanem a Windowsé. Mi történik valójában? - A klasszikus GDI + ClearType árnyalást (Soft Shading) a Win10-től a Microsoft megszüntette. - A TC Mappaszinkronizálás nyilai nem ikonok, nem PNG, hanem runtime rajzolt GDI elemek. - Ezért nincs mit visszakapcsolni, nincs olyan TC-beállítás, ami tényleg megoldja.”
Nem láttam a kérdést, de gyanús ez. Általában nem elég csak megkérdezni valamit, ilyenkor rögtön és visszakézből meg kell kérdezni azt is, hogy:
- hol olvasta vagy mi alapján állítja, hogy a Total Commanderben azok a gombok nem bitmapet vagy ikonokat jelenítenek meg, hanem menet közben rajzoltak (owner draw-nak hívják őket, mert a bitmapek kirakása is annak számít, de az nem vonalrajzolás)? A rajzok meg is vannak az TC exe fájljában, lásd bizonyítékként a csatolt képet, hehe... Az persze elég biztos, hogy a selection szaggatott vonala úgy van rárajzolva, - de főleg azt mi alapján állítja, hogy a GDI-jal rajzolt gombok kinézetének köze van a betűmegjelenítéshez, - és hogy a Soft Shading-nek mi köze van a TC megjelenéséhez, amikor az egy Modern UI-ban levő technika? Ilyenkor az állítások nagy része el szokott olvadni és az a válasz, hogy nem talált hozzájuk forrást, vagy szimplán: "bocs, nem volt igaz". A vonalrajzolás (LineTo, Rectangle), de ugyanúgy a bitmapek kirakása (BitBlt, StretchBlt) sem függ a ClearType-tól, ami a betűk raszterizálásának, képpontokra illesztésének finomhangolására szolgál. Inkább a rendszerszínek műve ez a dolog, ami a háttereket illeti, hogy bizonyos újabb API-kra nincs felkészítve a TC. A színek viszont változnak a különféle témákkal, bitmapek kirakásánál is van/lehet szerepük, legfeljebb a probléma ugyanaz marad, csak más színekkel... A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2026
Tki-t meg tudom erősíteni abban a kérdésben, hogy valóban nem kell rögtön benyelni a chatgpt legelső válaszát (sőt tilos is), bármilyen, főleg amit kissé bonyolultabb kérdésre ad.
Mindenképpen érdemes több nézőpontból megvizsgáltatni, de akár más forrásokból is tájékozódni. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2026
Nem az egész ChatGPT választ idéztem ide. azt is írta, hogy a TC fórumokon is téma volt ez a halványkék izé. Ott sincs semmilyen megoldás. Én nem néztem be oda, de ezt elhiszem a ChatGPT-nek.
A lényeg az, ami eddig jól látható volt, azt a Microsoft hazavágta a minimál dizájn felülettel, mondván hogy ez a modern. Az meg nem érdekli őket, hogy sokaknak nem tetszik Ez van, ezt kapja a pénzéért. Csak azt nem értem, miért nem hagynak választási lehetőséget. Akinek tetszik nézze a új vacakot. Mi lenne, ha bemész egy ruha boltba, és csak egyféle lenne? Volt ilyen régen, én magam is láttam Kínában, vagy a Szovjetunióban. Mindegy, feladom. De fenn tartom a véleményem a modern megjelenéséről.
Ha csökkentett színmódot (8bit) választasz ki a kompatibilitás fülön, akkor úgy fog kinézni, ahogy szeretnéd.
Tényleg így van. De ez csak a TC 32 bites verzióban megy. A 64 bitesnél nem lehet bejelölni, szürke a jelölő négyzet.
Létezik egy https://uxstyle.en.lo4d.com/windows és egy https://www.ultrauxthemepatcher.com/ program, az utóbbi nyílt forrású, meg lehet próbálkozni velük. A témafájl Windows-ban már a Vista óta alá van írva, nem lehet csak úgy belenyúlni a színekbe, de ezek a programok állítólag képesek rá.
Itt van leírás, hogyan kell a gombszíneket megváltoztatni a jelzett fájlban: https://en.wikipedia.org/wiki/MSSTYLES Kutyafuttában írtam, az első linkért nem vállalok felelősséget, jól meg kell nézni, hol a honlapja a szoftvernek. A másodikat láttam már. Sok kattintásJó ideje a PC-m azt csinálja, hogy pl. a g-mailba belépéskor 8 kattintás, mire beáll. Tehát kijelölöm, belépek, megjelenik fél mp-re és eltűnik. Újabb kattintássor és beáll. Kb. 10. -20. esetben viszont egyből beáll. A videókat hol betölti, hol nem. Aztán, ha be is tölti, nem mindig játssza végig, gyakran megáll. Nagy néha újraindul és szaggatva megy; 1-5" megy, 10-20" áll. (vagy végleg megáll). Semmi nagy kapacitású vagy sok hely foglaló programot nem használok. Nem játszom rajta. A gépem tárhelye kb. 10 %-ra van igénybe véve.
Szia!
A Youtube hibája volt, hogy 2-3 napig nem indultak el rajta a videók csak többszöri ráfrissítésre, de elvileg már megcsinálták. Gmail: az interneted mennyire stabil? Másik gép is ezt csinálja ugyanazon a neten, vagy csak az?
RAM LostÉrdekes hibára lettem figyelmes mostanában. Win7 64 bit, Firefox böngészőben, ha megnyitom a gmail.hu oldalt, elkezdi felzabálni a RAM-ot. Ha bezárom azt az egy oldalt, felszabadul az elrabolt RAM.Na ez mitől lehet? Korábban azért nem evett ennyit...
Várd ki amíg a microsoft kiad erre win7-hez egy hibajavítást.
Addig válts win11-re..
Nem vagyok hajlandó, egy nyomorult oprendszernek +40Gb SSD-t odaadni...
A win98-nak nem kell annyi IE5-el..
Más böngészővel is jelentkezik, vagy csak FF?
Ez inkább böngésző hiba szerintem, és nem oprendszer. Vagy a gmail trükközik valamit a háttérben...
Így van. Az oprendszer degradációját nem is errefel értettem.
Csak FF -ban csinálja, operával semmilyen rendellenes RAM zabálás nincs. De az az érdekes, hogy korábban a FF -ban sem csinált ilyet, és azóta sem történt semmilyen frissítés vagy szoftver változás, ami esetleg kiválthatta volna.
Teljesen igazad van. Csak azon a rendszeren és böngészőn már az internet kb elérhetetlen.
Nekem (és mindenki másnak is) az Xp is megfelelt 10-20 éven át, de ugyanez a W7-ről is elmondható. Az pedig egyértelműen csak az MS döntése (szerintem hibája), hogy verzióról verzióra hizlalja a rendszerét mint egy haszonsertést. Az átlag user meg ugye kénytelen ezt benyelni. Ui.: Az meg már csak hab a tortán, hogy az utóbbi rendszerét szépen *** még reklámokkal is. (Tudom, van helyette linux is, meg ki tudja még mi más...) Nem kell káromkodni, akkor is értjük! A hozzászólás módosítva: Szo, 8:30
Moderátor által szerkesztve
FF aktuális verziója 147.* nálad 115.* van ami ugyan ltsc/esr (biztonságos) de nem kapja meg az új funkciókat, nem tud minden mai funkciót jól kezelni.
A hozzászólás módosítva: Pé, 20:41
115 esr az utolsó támogatott verzió W7-en.
Attól még nem tud mindent amit a 147..
Ez így igaz, és éppen ezért a mai webfejlesztőket sem értem igazán.
Őszintén egy alap levelező oldalra minek kell befűzni minden újítást, aminek valójában semmi értelme, és előnye egy webmailen (sőt a legtöbb oldalon sem). Ezzel csak adják a lovat a hardver gyártók alá, hogy vasat cserélj, mert amit anno Xp-n 512Mb RAM -al meg tudtál nézni, mára már oda is 8-16Gb kell. Egy normál html + css kóddal tökéletesen le lehetne fedni a frontendet, és nem kellenének erőművek a ma létező weboldalak megjelenítéséhez sem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Semmi nagy kapacitású vagy sok hely foglaló programot nem használok. Nem játszom rajta. A gépem tárhelye kb. 10 %-ra van igénybe véve.