Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3685 / 3685
(#) tki válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 21:22 /

"Szerinted mennyire betegnek kell ahhoz lenni, hogy olyan fejlesztést követeljen ezen a fórumon, hogy a mobiltelefonon "véletlenül" nyomott dislike törölhető legyen?"

Csak nem erről van szó, hanem meglevő, jól működő rendszer egyetlen részletéről: a véletlen like/dislike-ok elkerüléséről, mert ilyenre a napokban több példa is volt. Mivel itt számítanak a like-ok.

Amúgy meg inkább az a kérdés, ki nem jön rá arra, hogy egy dislike megnyomása után egy következő kattintás visszavonja a műveletet...
(#) tki válasza Skori hozzászólására (») Kedd, 21:45 /

Ez off lesz. Szóval ez is szakma. Bár teljesen más területeken dolgozom, alaposan meg kellett tanulnom profi weblapokat is készíteni, sőt a WCAG (akadálymentesítés) követelményeit teljesíteni legalább AA szinten (https://www.w3.org/WAI/standards-guidelines/wcag/), ez a scss/css-sel, egyes framework-ökkel való munkát is jelenti.

Bármennyire is el akarja valaki kerülni, hogy a designba sok időt fektessen, annyira sokféle eszközön olvassák ma a weboldalakat, hogy muszáj valahogy korrekt megoldásokat alkalmazni. Pl. 300 százalékos nagyításig illik nem szétesnie, ill. olvashatónak kell maradnia egy weblapnak, és nemcsak a nagyítás miatt. Amikor a design történik, rutinból kell minden változtatás után többek közt a zoom-ot tekergetni vagy a weblap szélességét állítgatni, nem csak egyetlen oldalaránnyal és betűmérettel nézni. Ezzel rengeteg (teljesen valós) probléma kibukik. Ez nálad sem teljesül, és így persze a hosszúkás mobileszközökön, állítva sem lesz (rendesen) olvasható, pedig jóval többet használnak már belőlük tartalomfogyasztásra, mint asztali gépekből.

A szükséges minimális eszközök nem bonyolultak, csak a megfelelő módszereket kell alkalmazni (ami először jó sokáig tart, mert tanulni kell) - vagy rábízni valamilyen automatikus eszközre, ami kigenerálja, meg persze ezer módja van még kész rendszereket használni.
(#) Skori válasza tki hozzászólására (») 11:03 /

Jogos az észrevétel, semmilyen mobilképernyőre való optimalizálást nem csináltam. Ha lesz is ilyesmi, az valószínűleg nem mostanában lesz Amúgy pl. az én telefonomon viszonylag elfogadható, ill. használható, de ez inkább a telefon, vagy a böngésző érdeme
A weblapon levő óra pl. szinte a lap kezdete óta megvan, még akkor készítettem amikor a javascript-tel ismerkedtem, ma már lehet, hogy ügyesebben is meg tudnám oldani, de szándékosan hagytam meg ebben a formában. A vendégköny esete szintén hasonló, az első php programozási próbálkozásaim egyike. Manapság egy chatgpt 1 másodperc alatt nagyobb tudású vendégkönyvet gyártana, csak akkor az már nem az én munkám eredménye lenne.
(#) tki válasza Skori hozzászólására (») 12:07 /

Ha csak optimalizálás lenne - ez újraépítés az alapoktól. Ez lenne a probléma a fórummal is.
A hozzászólás módosítva: 12:08
Következő: »»   3685 / 3685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem